Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Квітень » 2 » У Личаківському представництві Львівської обласної організації ТЧХУ розпочали видачу гуманітарної допомоги у квітні
20:08
У Личаківському представництві Львівської обласної організації ТЧХУ розпочали видачу гуманітарної допомоги у квітні

 

ТРЕТЯ ВОЄННА ВЕСНА

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, як і планувалося, у Представництві Личаківського району -

 перший прийомний день у квітні з видачі гуманітарної допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Львові – квітковий бум. Біля офісу Личаківського представництва  ЛОО ТЧХУ – зацвіли дерева також. Та переселенці цієї краси не помічають. Розмови про бомбардування, повітряні тривоги, нестатки коштів, затяжну війну, яка не дає можливості повернутися додому – ось що можна почути нині від надзвичайно стурбованих людей, котрі приходять сюди за гуманітарною допомогою.

 

 

 

 

 

 

Серед них і пані Ірина з Донеччини. Всього 56 років. З них 10 років – минули у воєнних клопотах. Ні, вона особисто не воювала. І зброю у руки не брала, але...воювали сини. А це – немало. Материнське серце щеміло, коли в 2014 році поранили старшого сина -  Євгена. Зараз йому 36, а тоді було на десять років менше. День і ніч – в окопах. Навіть свій день народження відзначав з побратимами на фронті. Тоді, завдяки самовідданості її сина і таких як він бійців, окупанти не зайшли в глибину країни. Сьогодні Євген – інвалід війни.

У нинішній повномасштабній війні брав участь і молодший син - Богдан, віком 24 років. Та під Бахмутом отримав тяжке поранення. Насилу врятувався від полону, але багато втратив крові, вороги понівечили тіло, лікарі ледве повернули до життя. Тепер з мамою у Львові. Проходить медичну комісію і оформляє інвалідність. Ось і попросила п. Ірина у Червоному Хресті допомогу.

«Ми не покинули би Донеччину, - пояснює згорьована жінка, - та одного разу ракета влучила в наш будинок і повністю його зруйнувала. На другий день, зібравши пожитки, що залишилися у руїнах, ми виїхали в евакуацію до Львова».

Ось так у лікарні св. Пантелеймона зустрічають нині обоє синів з мамою третю воєнну весну. На плечах у пані Ірини великий тягар бездомності і догляду за обома синами з інвалідністю, котрі віддали свою молодість і здоров'я заради захисту Вітчизни.

 

 

 

 

 

 

Місія Українського Червоного Хреста – всебічно допомагати у першу чергу саме таким людям у потребі. Адже ми – поруч.

 

Фото – Ірини Апостолюк та з відкритих джерел

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 124 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 07:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024