Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Квітень » 4 » Нині - Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної із розмінуванням (ВІДЕО)
10:26
Нині - Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної із розмінуванням (ВІДЕО)

 

ОБЕРЕЖНО - МІНИ!

 

 

 

 

 

 

 

У грудні 2005 року Генеральна асамблея ООН оголосила 4 квітня Міжнародним днем

просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов'язаній із розмінуванням.

Цей День просвіти - відзначають щорічно, актуальність якого, на даний час, тільки зростає.

 

Сьогодні Україна є найбільш замінованою країною у світі. Через розв'язану російською федерацією війну у країні заміновано значні частини територій, на яких виявлено протитанкові та протипіхотні міни, міни-пастки, міни-розтяжки, касетні боєприпаси, велику кількість снарядів, що не розірвалися, тощо. Тисячі боєприпасів залишаються після ворожих обстрілів. А ще замінованими можуть бути будь-які побутові речі, дитячі іграшки, будинки, поля, дитсадки та покинута техніка.

Попри численні кампанії з інформування про мінну небезпеку, попереджувальні повідомлення знову і знову надходять звістки про нові жертви. Це є болючим нагадуванням про те, що таких заходів ніколи не буде достатньо.

Важко бачити й чути про людей і сім’ї, чиї близькі, особливо діти, втратили  життя або здоров’я через цікавість чи ігнорування настанов фахівців. А ті, кому пощастило вижити після нещасного випадку, отримують тяжкі фізичні та нерідко психологічні травми на все життя.

Окрім того, що міни безпосередньо несуть смертельну загрозу та небезпеку травмувань, вони на довгі роки можуть зробити недоступними родючі українські поля для сільськогосподарських робіт. А відтак, міни загрожують Україні спустошенням, але не безнадією. 

Сьогодні конче потрібно сприяти поширенню інформації серед громадськості з цієї вкрай актуальної теми та нагадувати про те, що дотримання простих правил рятує життя.

 

 

 

 

 

Разом ми подолаємо і цю мінну небезпеку. І перший крок до боротьби з такою смертельною загрозою - це знання. Адже хто обізнаний - той захищений!

 

Фото – ГУ ДСНС в Україні

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

 

Переглядів: 79 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 05:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024