Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Квітень » 5 » Дві інформаційних сесії з мінної небезпеки відбулись в автомобільно-дорожньому фаховому коледжі НУ«Львівська політехніка»
21:45
Дві інформаційних сесії з мінної небезпеки відбулись в автомобільно-дорожньому фаховому коледжі НУ«Львівська політехніка»

 

ВІЙНА ДИКТУЄ - ТЕМИ ДЛЯ НАВЧАННЯ

 

 

 

 

 

 

 

Ще три роки тому у цьому коледжі ніхто і не чув про якусь там мінну небезпеку.

Нині ж тут відбулися відразу 2 інформаційних сесії з мінної небезпеки, які провели

за сприянням Личаківського представництва Львівської обласної організації ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

До тижневика Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов'язаній із розмінуванням, який світова громадськість відзначила 4 квітня, відбулось відразу дві інформаційних сесій в автомобільно-дорожнім фаховім коледжі НУ «Львівська політехніка».

 

 

 

 

 

 

В обох групах перед початком сесії виступила Ірина Апостолюк, голова Личаківського представництва Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, котра запросила студентів вступати в ряди Товариства, і стисло розповіла їм про Міжнародний Червонохресний Рух, національні товариства, Федерацію, яка їх об'єднує, про гуманітарну допомогу, яку ті надсилають в Україну, і як ця підтримка потрібна зараз вимушено переміщеним особам із зони прифронтових дій.

 

 

 

 

 

 

У першій групі слухачів доповідачами були: Юрій - координатор програми з мінної небезпеки ГО «Український Червоний Хрест Львівської області» та його асистентка, волонтер-інструктор з мінної небезпеки Ліля.

 

 

 

 

 

 

Метою інформаційної сесії було навчити студентів правилам безпечної поведінки у випадку виявлення невідомих предметів, які потенційно можуть бути залишками мін та інших вибухонебезпечних предметів.

 

 

 

 

 

 

Для майбутніх автомобілістів головним, що треба було запам'ятати, це види і типи протитранспортних мін. Вони є реальним бичем на дорогах України, особливо у прифронтових зонах. 

Розглянули також всі види місць мінування, де російські сапери мають звичку ховати для нас свої смертельні «гостинці».

«Головне, що треба всім закарбувати назавжди, - завершив свою розповідь Юрій, - це алгоритм дій поведінки при зустрічі з мінами».

Далі він сказав, що алгоритм дій включає в себе такі вимоги:

- не підходь;

- не чіпай;

- не панікуй;

- телефонуй 101 та 102;

 

 

 

 

 

Куратором першої групи слухачів із ОП-11 та ОП-12 (організація перевезень) був викладач предмету «Захист України» Микола Коберський, який пообіцяв на одному із найближчих занять детальніше познайомити студентів з мінами, що є на озброєнні російської армії.

 

 

 

 

 

 

Другу групу, в яку ввійшли майбутні автомобільні механіки з А-11, навчали: волонтер програми «Мінна небезпека» ГО «Український Червоний Хрест Львівської області» Богдан зі своєю  асистенткою, також волонтеркою цієї програми, Ланою.

 

 

 

 

 

 

Вони розповіли не лише про міни, але і про вибухонебезпечні залишки війни на дорогах, в лісах і на луках. Це нерозірвані набої до гармат, мінометів, танків, гранатометів тощо.

 

 

 

 

 

 

Куратором групи був викладач предмету «Загальний курс транспорту» Павло Олексів.

 

 

 

 

 

 

В навчанні обох груп взяла участь заступник директора з виховної роботи Галина Чех.

 

 

 

 

 

 

Співпраця Личаківського представництва Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України з коледжом – триває і буде зміцнюватися з року у рік. Ми – поруч!

 

Фото – Ірини Дзіклевич та Армія-INFORM  

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 131 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 17:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024