Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Квітень » 9 » Працевлаштування внутрішньо переміщених осіб – спільна справа влади та Вінницької ОО ТЧХУ
05:14
Працевлаштування внутрішньо переміщених осіб – спільна справа влади та Вінницької ОО ТЧХУ

ІСПАНСЬКИЙ ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ – СПОНСОР АКЦІЇ

 

 

 

 

 

 

 

Вінницька ОВА у співпраці з обласною організацією Товариства Червоного Хреста України та обласним центром

зайнятості реалізує проєкт з працевлаштування, навчання та відновлення бізнесу внутрішньо переміщених осіб.

 

Від початку російської військової агресії прихисток на Вінниччині знайшли майже 200 тисяч ВПО. Наразі в області постійно проживають приблизно 155 тис. таких осіб. Тож адаптація внутрішньо переміщених громадян до нових умов життя та зайнятості як ніколи на часі.

Про можливості безоплатного проходження навчання, підвищення кваліфікації за однією зі 124 професій, отримання грантів на відкриття або розвиток власної справи говорили з переселенцями у Могилів-Подільській та Мурованокуриловецькій громадах.

«Докладаємо максимум зусиль, аби інтегрувати внутрішньо переміщених осіб у життя територіальних громад, забезпечити можливість їх працевлаштування», – зазначив директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОВА Ігор Цехановський.

Наразі спільними зусиллями пропонуються різні варіанти, якими можуть скористатись внутрішньо переміщені особи. Це і можливості здобуття нових професій, і різного роду перенавчання.

Під час зустрічей  фахівці пояснювали можливі шляхи отримання фінансової підтримки на створення, розвиток і відновлення бізнесу чи підприємницької діяльності. 

Представники Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України також розповіли про можливість пройти безкоштовні короткострокові професійні навчальні курси водіїв категорії СЕ, D, BAS, а також бухгалтерів, перукарів, агентів з постачання та мікробізнесу.

Реалізація проєкту «Перезавантаження: розширення можливостей для працевлаштування» проходить за підтримки Іспанського Червоного Хреста.

ВПО, які опинились у скруті чи знаходяться в стані пошуку засобів до існування та життєзабезпечення, можуть бути впевнені, що їм готові допомогти.

 

За джерелом:

https://www.congress.gov.ua/na-vinnychchyni-vtiliuiut-proiekt-z-pratsevlashtuvannia-navchannia-ta-vidnovlennia-biznesu-vpo/

 

Фото – Вінницької ОВА/Фейсбук

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 83 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 01.05.2024, 09:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024