Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Квітень » 14 » День добрих справ - Good Deeds Day
16:31
День добрих справ - Good Deeds Day

 

ДЕНЬ СОЛІДАРНОСТІ ДОБРОЧИНЦІВ СВІТУ

 

 

 

 

 

 

 

День добрих справ – це міжнародне свято,

яке об’єднує волонтерів із понад 100 країн.

 

Мета цього дня – робити добрі вчинки на благо планети та інших людей. Щороку сотні тисяч волонтерів застосовують на практиці досить просту ідею. Ідею про те, що кожна людина має змогу зробити щось хороше, щоб змінити світ на краще.

 

Водночас ця хороша справа може здаватися мізерною у порівнянні з потребами нашої планети, але це не має значення. Навіть одне приємне слово, сказане втомленому незнайомцеві може зробити багато. Свято припадає на другу неділю квітня. 

 

День добрих справ – це чудова нагода розпочати Міжнародний квітневий місяць волонтерів.

 

ЯК ВИНИКЛА ІДЕЯ ВІДЗНАЧАТИ ЦЕЙ ДЕНЬ?

 

Вперше День добрих справ відзначили у 2007 році в Ізраїлі. Ініціювала це свято відома ізраїльська меценатка та бізнес-леді Шарі Арісон. А засновником свята вважається благодійна некомерційна організація «Руаха Това». У перекладі з івриту вираз «Руаха Това» означає «Добрий дух». Саме таку назву має провідна волонтерська організація в Ізраїлі, яка об’єднує людей та інші благодійні рухи, що спрямовані на доброчинність. 

Впроваджуючи День добрих справ, Шарі Арісон сказала, що вірить в добро. Вона упевнена, що коли люди мають позитивні думки, говорять позитивні слова та роблять добро, то добро розповсюджується по всьому світу подібно до кілець, які поширюються на поверхні води навкруги кинутого туди камінчика. День добрих справ – це свято щедрих дарів, до якого можуть приєднатися як окремі люди, так і цілі організації. 

В першому святкуванні, у 2007 році, взяло участь понад 7 тисяч людей, переважно мешканців Ізраїлю. А вже через чотири роки свято набуло міжнародного забарвлення, оскільки до святкування приєдналися учасники з інших країн світу, у тому числі з США, Польщі та України. 

У 2012 році засновники проєкту звернулися до телевізійної компанії MTV Global з проханням організувати 6-ти тижневу кампанію, присвячену добрим справам. Її побачили 24 мільйонів глядачів у всьому світі. 

У 2017 році відбулася 10-та річниця Дня добрих справ у світі. До нього долучилося понад 2,5 мільйона учасників з понад 90 країн світу. Організатори свята подбали про проведення мега-заходів в Італії, Португалії, Польщі, Кенії та інших країнах-учасницях святкування.

 

ДЕНЬ ДОБРИХ СПРАВ В ІСТОРІЇ

 

  • 2007

Вперше День добрих справ відзначили в 2007 році в Ізраїлі. Ініціювала це свято відома ізраїльська меценатка та бізнес-леді Шарі Арісон.

  • 2017

На 10-ту річницю Дня добрих справ долучилося понад 2,5 мільйона учасників з понад 90 країн світу.

 

ЯК ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ ДОБРИХ СПРАВ?

 

У 2011 році міжнародні компанії Shikun & Binui та Bank Hapoalim були одними з провідних міжнародних учасників Дня добрих справ за межами Ізраїлю. Станом на 2016 рік, свято відзначалося у 75 країнах світу та співпрацювало з такими великими містами, як Рим, Сан-Паулу, Гаосюн та Нью-Йорк для створення спеціальних заходів. Папа Франциск підтримав цей день у своїй недільній проповіді до Дня добрих справ у 2015 році в Римі та звернувся з щирими побажаннями до груп волонтерів, що об’єднались у добрих справах на благо суспільства.  

У 2016 році День добрих справ співпрацював із волонтерським центром Atados, що знаходиться в Бразилії. Розглядалися питання щодо національної активації свята. Разом вони охопили 10 000 добровольців по всій країні та 40 міст по всій Бразилії, включаючи такі великі міста, як Ріо-де-Жанейро, Бразиліа та Сан-Паулу.

В Латинській Америці основні заходи Дня добрих справ відбулись у Панамі, Коста-Ріці, Бразилії, Перу та 16 інших країнах регіону.

На Тайвані День добрих справ співпрацював з TAVE (Тайванська асоціація волонтерських зусиль) для створення великих загальноміських заходів у місті Гаосюн (Тайвань) у 2016 році. Місто Гаосюн також проводило загальноміські заходи, організовані Асоціацією добровольчих служб міста та іншими партнерськими організаціями.

Однією з найбільших співпраць в Європі є SPES (Associazione Promozione e Solidarietà) в Італії, яка організувала велику акцію Дня добрих справ у Римі у 2016 році. День доброї справи запросив бігунів на Римському марафоні приєднатися до «Веселого пробігу» та відвідати на фініші ярмарок неприбуткових організацій «День добрих справ».

 

ДЕНЬ ДОБРИХ СПРАВ В УКРАЇНІ

 

До чудової традиції чинити добрі вчинки у 2019 році доєдналися і громадяни України з волонтерського руху під назвою Volunteer Community Ukraine (Об’єднання волонтерів України). Варто сказати, що ця волонтерська організація робить добрі справи не тільки один день на рік. Її центри розміщені по всій території України задля того, щоб щодня розв’язувати важливі соціальні проблеми та допомагати тим, хто потребує нагальної допомоги.

Учасники Об’єднання закликають кожного українця, який бажає позитивних змін в суспільстві, вступити до їхніх рядів та брати неопосередковану участь у вчиненні повсякденних справ, які важко переоцінити.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/den-dobrykh-sprav/

 

Фото – з відкритих джерел 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 101 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 05.05.2024, 04:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024