Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Квітень » 15 » Сьогодні День боротьби з цукровим діабетом І типу: скільки дітей в Україні страждають на цю недугу
13:14
Сьогодні День боротьби з цукровим діабетом І типу: скільки дітей в Україні страждають на цю недугу

 

ДІАБЕТ - НЕДУГА ХРОНІЧНА

 

 

 

 

 

 

 

Статистичні дані медиків, приблизно 5-10% людей у світі з цукровим діабетом мають саме І тип. Він

виникає  у дітей і підлітків. Вважається, що цей тип діабету є результатом аутоімунної реакції організму.

 

Сьогодні, 15 квітня, у багатьох країнах світу відбуваються різноманітні заходи з нагоди Дня боротьби із цукровим діабетом І типу, пише УНН.

 

Подія започаткована на честь дівчинки Джакії Монік Фуртік, який в дитинстві діагностували цю хворобу. Через ускладнення викликані недугою дівчинка померла у 13-річному віці.

Цукровий діабет І типу - хронічне захворювання, що впливає на здатність організму людини переробляти глюкозу, що отримується з їжі, для вироблення енергії. Найчастіше цукровий діабет І типу виявляється у ранньому віці, у той час як цукровий діабет ІІ типу – повністю набута хвороба.

Захворювання цукровий діабет розвивається, коли імунна система атакує клітини підшлункової залози, що виробляють інсулін - гормон, який допомагає перетворювати глюкозу на енергію, необхідну клітинам організму. Тому людям із цукровим діабетом І типу життєво потрібні щоденні ін'єкції інсуліну.

Вважається, що цей тип діабету є результатом аутоімунної реакції, коли організм атакує сам себе помилково. Цей процес може тривати місяцями або роками, перш ніж з'являться будь-які відчуття.

Люди, які живуть з діабетом І типу, потребують постійної інсулінотерапії та повинні ретельно контролювати рівень цукру в крові, щоб уникнути таких ускладнень, як сліпота, ниркова недостатність і пошкодження судин. А головне запобігати стану гіпоглікемії – небезпечно низького рівня цукру в крові, що є найчастішою причиною смерті людей з діабетом.

За даними медиків, приблизно 5-10% людей у світі з цукровим діабетом мають саме І тип. Зазвичай він розвивається у дітей та підлітків, проте може і в дорослих.

Більше одному мільйону дітей та підлітків у світі діагностовано цукровий діабет І типу.

В Україні напередодні повномасштабного російського вторгнення нараховувалося близько 10 тисяч неповнолітніх з цукровим діабетом І типу.

За інформацією МОЗ України, минулого року цукровий діабет І та ІІ типів був діагностований у більш ніж півмільйона мешканців нашої країни.

В Україні видали понад 1 млн тест-смужок для хворих на цукровий діабет за програмою реімбурсації

 

За джерелом:

https://unn.ua/news/sohodni-den-borotby-z-tsukrovym-diabetom-i-typu-skilky-ditei-v-ukraini-strazhdaiut-na-tsiu-neduhu

 

Фото – з відкритих джерел 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 67 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 05.05.2024, 03:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024