Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Квітень » 17 » У Сокалі відкрили Центр соціально-психологічної допомоги жінкам, постраждалим від домашнього насильства
07:13
У Сокалі відкрили Центр соціально-психологічної допомоги жінкам, постраждалим від домашнього насильства

 

СХОВИЩЕ ВІД ДОМАШНІХ ДЕБОШИРІВ

 

 

 

 

 

 

                У Сокалі відкрили Центр допомоги особам, котрі постраждали від домашнього насильства                            або насильства за ознакою статі. Надаватимуть і соціально - психологічну та правову допомогу. 

 

 

 

Облаштована у притулку також і кризова кімната, дружня до дитини. Звертатися до Центру можуть дівчата та жінки, котрі зазнали насильства за ознакою статі.

 

 

В притулку є умови для короткострокового (10 днів) проживання з дитиною. Якщо ж за цей час жінка не може знайти іншого помешкання, то термін перебування продовжують. Одночасно проживати у цьому притулку зможуть 8 осіб.

 

 

«У час повномасштабної війни українці стають свідками насильства, яке вчиняють наші вороги. Внутрішні відчуття несправедливості, а як наслідок - злоби, відчай чи агресія часто переростають у побутове насильство. Ця тема у нашому суспільстві довго була табуйованою - її часто замовчували родини, які переживали домашнє насильство. На жаль, очевидцями домашніх сварок стають діти. Та зараз ми більш відкриті не лише говорити про проблему, а й вирішувати її.  Дякую громадам, які засновують такі заклади. Адже це - підтримка та безпека ваших містян. Дякую партнерам з ООН, які приєдналися  до проєкту», – сказала на церемонії відкриття заступниця начальника Львівської ОВА Христина Замула.

 

 

Населення Сокальської міської громади, що на Львівщині, становить майже 53 тисячі осіб. У 2023 році місцеві правоохоронні органи зафіксували 154 звернення від жінок, які зазнали домашнього насильства.

 

 

Проєкт реалізувала Сокальська міська рада за фінансової підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні. Загальна вартість проведення капітального ремонту та облаштування центру склала 2 млн 480 тисяч гривень. 

 

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news/100750

 

Фото – пресслужба ЛОВА/Фейсбук

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 54 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 16:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024