Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2024 » Квітень » 26 » Всесвітній день жіночого здоров’я - World Women’s Wellness Day
20:00
Всесвітній день жіночого здоров’я - World Women’s Wellness Day

 

ЗДОРОВА ЖІНКА – МІЦНА РОДИНА

 

 

 

 

 

 

 

Всесвітній день жіночого здоров’яце щорічна подія, яка проходить у останню

п’ятницю квітня і спрямована на сприяння здоров’ю та добробуту жінок у всьому світі.

 

 

Ця подія - про унікальні проблеми зі здоров’ям, з якими стикаються жінки, і про важливість пріоритету догляду за собою. В сучасному світі жінки намагаються поєднувати кар’єру та материнство, роль дружини, доньки і подруги тощо. Величезна кількість соціальних та професійних ролей у жінок, велика відповідальність та активність, стреси та завантаженість, безперечно, впливають на їх фізичне та психічне здоров’я.

Всесвітній день здоров’я жінок є важливим нагадуванням жінкам у всьому світі про необхідність приділяти першочергову увагу своєму здоров’ю та добробуту. Ця ініціатива, яку підтримує Diversity Woman Media і яка відзначається на різних платформах, має на меті розширити можливості жінок взяти на себе відповідальність за своє здоров’я, забезпечуючи їхню здатність досягати успіху в усіх сферах життя.

 

ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯ ЦЬОГО ДНЯ

 

Відзначення Всесвітнього дня здоров’я жінок, санкціоноване Національним архівним фондом США, знаменує собою важливу віху в глобальному календарі охорони здоров’я. В основі цього дня лежить визнання проблем з фізичним та ментальним здоров’ям, з якими стикаються жінки, що ускладнюються їхньою роллю матерів, дочок, партнерів і професіоналів. Відданість Diversity Woman Media цій справі призвела до заснування спеціального дня, який відзначається щорічною віртуальною конференцією “Self-Care, Health and Wellness” (“Самообслуговування, здоров’я та добробут”), що пропонує ресурси, ідеї та підтримку жінкам з усіх верств суспільства.

 

ДЕНЬ РОЗДУМІВ І ДІЙ

 

Всесвітній день здоров’я жінок – це не просто день визнання, а заклик до дії. Він заохочує усіх жінок до:

  • переоцінки свого способу життя
  • прийняття зважених рішень щодо здоров’я
  • залучення до практик, які покращують їхній фізичний, психічний та емоційний добробут.

Цей день також є платформою для обміну історіями та стратегіями, сприяючи створенню спільноти підтримки та розширення прав і можливостей.

Головною подією Всесвітнього дня здоров’я жінок є віртуальна конференція, організована Diversity Woman Media. Ця подія, поряд з постійною серією Wellness Wednesday (“Велнес-середа”), пропонує воркшопи, панельні дискусії та основні доповіді провідних фахівців у галузі охорони здоров’я та захисників прав людини. Теми варіюються від управління стресом та усвідомленості до харчування та фізичної підготовки, охоплюючи весь спектр жіночого здоров’я.

 

ВАЖЛИВІСТЬ ТУРБОТИ ПРО СЕБЕ

 

В основі Всесвітнього дня здоров’я жінок лежить ідея про те, що турбота про себе не егоїстична, а життєво необхідна. День підкреслює важливість того, щоб жінки ставили своє здоров’я на перше місце, приймаючи філософію “спочатку одягніть маску на себе”, що нагадує інструкції з безпеки польотів. Ця метафора підкреслює необхідність самозбереження перед тим, як надавати допомогу іншим та дбати про близьких – концепція, життєво важлива для добробуту жінок, які виконують різні ролі по догляду за хворими родичами або для мам з маленькими дітьми.

Всесвітній день здоров’я жінок є також святом інклюзивності, відзначаючи різноманітність і силу жінок у всьому світі. Він визнає потребу в доступній медичній інформації та ресурсах для кожної жінки, незалежно від її походження чи життєвого шляху. Через освіту та розширення прав і можливостей цей день має на меті змінити життя, сприяючи формуванню більш здорового, щасливого та повноцінного жіночого населення.

 

ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ЦЬОМУ ДНІ

 

Долучитися до відзначення Всесвітнього дня здоров’я жінок можна різними способами:

  • Ділитися власними історіями та порадами у соціальних мережах.
  • Подбати про себе, наприклад, зайнятися фізичними тренуваннями, здоровим харчуванням та практиками усвідомленості.
  • Пройти щорічне профілактичне медичне обстеження, здати аналізи, відвідати стоматолога тощо. Заохотити зробити те саме своїх рідних чи подруг.
  • Знайти однодумців та обєднатися у групу підтримки.

 

Відзначаючи Всесвітній день здоров’я жінок слід памʼятати про неймовірний потенціал маленьких щоденних кроків для позитивних змін у житті. Нехай цей день стане натхненням та джерелом сили для кожної жінки у світі. Бережіть себе!

Усвідомлення, що здоров’я жінок, визначає добробут і здоров’я сімей, спільнот і суспільства в цілому – це головна мета цього дня. Освітні заходи, пропаганда здорового способу життя, доступ до охорони здоров’я, психологічна підтримка та релаксаційні заходи – мають бути пріоритетом не лише для конкретної жінки, а й для суспільства та держави.

В цей день варто нагадати жінкам, що турбота про своє здоров’я та відпочинок – це інвестиція у своє майбутнє та заради добробуту своїх близьких.

 

 

 

 

 

 

ПОРАДИ ЛІКАРЯ

 

Андрій Лисецький, головний лікар мережі клінік CALM, склав протокол щорічного чекапу жіночого здоров’я, назвавши важливих фахівців, яких варто включити до свого обов'язкового списку.

Гінеколог : Проведення огляду на кріслі, відеокольпоскопії, УЗД органів малого таза та мазків допоможе зберегти здоров’я та молодість жінки.

Мамолог : Регулярна мамографія після 40 років дозволяє вчасно виявляти ознаки раку грудей.

Дерматолог : Візит до дерматолога для діагностики новоутворень шкіри та підбору відповідного догляду є важливим, оскільки рак шкіри став лідером серед онкозахворювань.

Стоматолог : Регулярні огляди та чистки зубів забезпечують здорове обличчя та свіже дихання.

Ендокринолог : Перевірка гормонального фону та роботи щитоподібної залози важлива для збереження загального здоров'я.

Гастроентеролог : Регулярна перевірка роботи травної системи є обов’язковою, особливо при наявності скарг.

Флеболог : Перевірка вен нижніх кінцівок допомагає у профілактиці варикозу.

Кардіолог : Регулярна перевірка серцево-судинної системи необхідна, оскільки серцево-судинні захворювання стають все молодшими.

Зберігайте собі цей список та не забувайте піклуватись про своє здоров’я. А також дізнайтесь, як отримати лікарняний онлайн в Україні. 

Всесвітній день здоров’я жінок – це день для переоцінки пріоритетів, прийняття здорових звичок і підтримки один одного в прагненні до покращення якості життя.

 

За джерелами:

https://daytoday.ua/podiya/vsesvitniy-den-zhinochoho-zdorovia/

https://health.hochu.ua/ukr/zdorove/article-133961-vsesvitnii-den-zinocogo-zdorovia-rozpovidajemo-shho-vxodit-v-shhoricnii-cekap-ta-do-iakix-likariv-treba-reguliarno-xoditi/

 

Фото – freepik.com 

#Український_Червоний_Хрест_Личаківського_району

 

Переглядів: 65 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 19:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024