Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Серпень » 19 » ДАЙДЖЕСТ НОВИН ЛЬВІВЩИНИ
19:30
ДАЙДЖЕСТ НОВИН ЛЬВІВЩИНИ
За матеріалами ЗІКу:
У Львові затримали провізора аптеки, яка наживалася на наркозалежних

В одній із львівських аптек затримали жінку-провізора, яка незаконно, без - рецепту лікаря, торгувала ліками, що містять наркотичні речовини. Про це 18 серпня ЗІКу повідомили у СЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Як стверджують працівники правоохоронних органів, під час перевірки було встановлено, що наркозалежні вживали ліки, що містять кодеїн, одразу ж у приміщенні цієї аптеки, запиваючи їх водою, яку давала провізор.

Загалом, під час перевірки було виявлено та вилучено майже 6 тис. таблеток комбінованого лікарського препарату «Кодтерпін».

Дії провізора міліція оцінила як кримінал. Проти жінки порушили карну справу за частиною 1 статті 320 КК України («Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів»). За це передбачений штраф, обмеження волі до 4 років або позбавлення волі до 3 років.
………………..

Породілля з села на Львівщині, яка залишила немовля у відрі за хлівом, зараз у реанімації

Як повідомляв учора ЗІК, у Кам’янко-Бузькому районі, що на Львівщині, в с. - Ременів 16 серпня люди знайшли просто неба новонародженого хлопчика.
Сьогодні правоохоронні органи повідомили подробиці надзвичайної події.

За повідомленням, міліція виїхала на місце події. Знайшли маму дитини. Нею виявилася 28-річна місцева жителька. Народивши малюка, вона поклала його у пластикове відро і залишила на своєму подвір’ї за хлівом.

Хлопчика знайшла сусідка. Новонароджене немовля швидкою доставили у Львівську обласну дитячу клінічну лікарню. Мама хлопчика зараз теж перебуває у важкому стані – її доставили у реанімаційне відділення Кам’янко-Бузької центральної районної лікарні.
…………………….

587 львів’янам виплатять соціальні допомоги до Дня незалежності

До Дня Незалежності України 587 львів’янам виплатять соціальні допомоги.

Про це ЗІКу повідомили у прес-службі ЛМР.

«Цьогорічна виплата до 20-річчя Незалежності України проводитиметься для 587 львів’ян.

Серед категорій, які буде охоплено, є люди, котрі безпосередньо долучились до формування державності, – це вдови ветеранів УПА та вдови політв’язнів, а також вперше буде відзначено інші категорії соціально-вразливих громадян», – каже в.о. директора департаменту гуманітарної політики, керівник управління соціального захисту ЛМР Ольга Павлюк.

Так, згідно з підписаним міським головою розпорядженням про надання матеріальної допомоги з нагоди 20-ї річниці Незалежності України, виплату отримають:

вдови ветеранів УПА, по 500 грн. (57 осіб);
вдови політв’язнів, по 500 грн. (41 особи);
а також вперше буде відзначено:
інваліди І групи, які народились в 1991 р., в рік творення України, по 250 грн. (23 особи);
інваліди ІІ групи, які народились в 1991 р., в рік творення України, по 250 грн. (59 осіб);
матері дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, по 250 грн. (
401 осіб);
батьки дітей, матері яких ухиляються від сплати аліментів, по 250 грн. (
6 осіб).

Загалом, на виплату з бюджету міста отримають більше 580-ти львів’ян, на загальну суму понад 171 тис. грн.
……………………

Продукти з села на ринках Львівщини подорожчали на 15,5%

Продаж сільськогосподарських продуктів на ринках Львівщини за січень-липень -AAA+
2011 р. проти січня-липня 2010 р. зріс на 0,4%, при цьому ціни зросли на 15,5%. -AAA+

Про це ЗІКу повідомили в ГУ статистики у Львівській області.

Продукти тваринництва подорожчали на 9,7%, їхній продаж зменшився на 0,9%.

Продаж продуктів рослинництва зріс на 2,7% при зростанні цін на 22,9%.
…………

У Львові перебуватиме нідерландська торгівельна місія

19-22 вересня 2011 року у Львові перебуватиме нідерландська торгівельна місія на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Королівства Нідерландів в -
Україні паном Пітером Яном Волтерсом.
Про це повідомили в управлінні міжнародного співробітництва Львівської облдержадміністрації, інформує прес-служба ЛОДА.

До складу делегації увійдуть 18 компаній, які представляють різні галузі економіки. Деякі з них уже активно працюють в Україні, інші тільки мають намір вийти на український ринок і щиро зацікавлені у Львівському регіоні завдяки його великому потенціалу для майбутнього співробітництва.

В рамках програми перебування делегації у Львові заплановані ряд офіційних зустрічей із керівництвом області та міста, а також зустрічі з українськими компаніями-потенційними бізнес-партнерами.
………………..

Прокуратура Львівщини наїхала на медиків і освітян через зростання наркоманії

Прокуратура Львівщини вважає неналежною роботу Координаційної ради з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДУ та іншим соціально небезпечним хворобам при Львівській ОДА у виконанні регіональної програми з попередження - розповсюдження наркоманії в області.
Про це 17 серпня ЗІКу повідомили в прес-службі прокуратури області.

Як сказано у повідомленні, з 2003 року бюджетне фінансування на виконання регіональної програми реалізації Державної політики у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на 2003-2010 роки не виділялося. Низка передбачених цією програмою заходів невиконана, хоча її виконання знято з контролю.

Зокрема, досі не створено центр ресоціалізації наркозалежності молоді «Твоя перемога» в Червонограді, який передбачалось створити ще у 2005 році, не збільшено кількість спеціалістів у сфері профілактики та лікування осіб, хворих на наркоманію, не введено посади підліткових наркологів, соціальних працівників (виконують медсестри), не створено центр медико-соціальної реабілітації неповнолітніх, не вжито заходів щодо належного матеріального забезпечення Сокальської, Червоноградської, Буської, Самбірської лікарень.

Прокуратура вважає неналежною профілактичну роботу у вказаному напрямку органів освіти. Досі в області не створено центр медико-соціальної реабілітації для підлітків, схильних до вживання наркотиків та алкоголю.

Органи освіти не виконуються належним чином законодавство щодо попередження негативних явищ в учнівському середовищі. На Львівщині не організовано облік підлітків, схильних до вживання алкогольних напоїв та наркотичних засобів, психотропних речовин. При цьому, управлінням освіти облдержадміністрації ці питання не перевірялись, не узагальнювались і практично не контролювались.

Прокуратура інформує, що обласному бюджеті, починаючи з 2003 року не передбачено жодної гривні на фінансування програми боротьби з наркоманією

Прокурор Львівської області вніс подання голові Львівської ОДА з вимогою вжити заходів до усунення виявлених порушень законодавства України про охорону здоров’я та вирішити питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності винних посадових осіб.

У Львівській області спостерігається динаміка до збільшення кількості осіб-споживачів наркотичних засобів. Так, якщо на початку 2007 року на обліку в органах внутрішніх справ регіону перебувало 3313 споживачів наркотиків, 2008 року – 3864, 2009 – 3992, 2010 – 3250, то на початку 2011 року налічується вже 3439 таких осіб.
……..

У Львові з території церкви викрали металеву сітку

Про це 17 серпня ЗІКу повідомили у СЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

«У Шевченківському районі з території церкви 50-річний львів’янин викрав 20 м металевої сітки вартістю 800 гривень», – повідомляє міліція.
……..

Диму без вогнюне буває. На «Львівводоканалі» назріває протест працівників проти масових звільнень

Серед працівників ЛМКП «Львівводоканал» ширяться розмови про масове скорочення на підприємстві. Сьогодні профком підприємства звернувся до адміністрації про дотримання трудового законодавства при звільненні - працівників.

Про це 17 серпня у коментарі ЗІКу повідомив голова профкому «Львівводоканалу» Любомир Бек.

«Щось там адміністрація таке робить, але не попереджає трудовий колектив, профком. Ми прийняли звернення щодо дотримання трудового законодавства при скороченні працівників. Так не можна робити. Якщо дотримуватися трудового законодавства, то за три місяці до прийняття таких рішень треба було попередити трудовий колектив, чого не було», – розповів Бек.

Він наголосив, що профком не поінформований про наміри керівництва щодо скорочення працівників і виступає проти такого рішення.

«Причин і підстав для скорочення людей на підприємстві немає. Навпаки, для того, щоб нормально обслуговувати мешканців, треба набирати працівників. Аргументів абсолютно ніяких нема. Якщо така ситуація буде, ми будемо відстоювати свої права до кінця», – наголосив Бек.

Голова профкому зауважив, що інформація про масові скорочення наразі шириться на рівні чуток, жодної офіційної позиції не озвучено.

«Ми написали звернення, що такі розмови ходять. Якщо будуть готувати проект наказу, то мають бути залучені члени профкому і будемо розглядати, чи доцільним є рішення адміністрації», – сказав голова профкому.

У той час в.о. директора ЛМКП «Львівводоканал» Володимир Садовий, відповідаючи на запитання ЗІКу, чи планується на підприємстві скорочення працівників, сказав: «Це брєд сивої кобили. Наказу наразі нема. Якщо буде наказ, тоді можна про щось говорити».

На запитання, чи готується наказ про звільнення працівників, Садовий відповів: «Не готуємо. Він буде готуватися тоді, коли буде реструктуризація підприємства, зміна штатного розпису, структури, тоді буде вирішуватися питання про звільнення зайвих працівників».

Станом на 1 серпня на ЛМКП «Львівводоканал» працює 1712 працівників, не враховуючи працівників ДСП «Водомір».
Переглядів: 1210 | Додав: Untitled
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 22:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024