Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Серпень » 23 » Дайджест новин із Західної України
17:29
Дайджест новин із Західної України
За матеріалами кореспондентів інформ-агенції ZIK:
24 серпня у Львові відбудеться пробіг за незалежність від тютюну й алкоголю

24 серпня 2011 року в Львові о 15:00 стартуватиме пробіг з обливанням (купанням) «Звільнись від алкогольного та тютюнового рабства! Стань - незалежним!»
Організатором пробігу є «Інститут громадського лідерства».
Акція передбачає біг в середньому темпі від пам’ятника королю Данилу Галицькому до озера в Брюховичах та назад.
Пробіг проходитиме під музику. Вона лунатиме з авто, які пересуватимуться разом із учасниками заходу.
Усім бажаючим взяти участь в акції потрібно мати з собою рушник, купальник (плавки), сухий змінний одяг. Усі учасники повинні прийти до пам’ятника королю Данилу Галицькому о 14:30.
Пробіг на День Незалежності пройде під гаслом «В здоровому тілі – здоровий дух! Ми здорові, тверезі, свідомі українці!».
…………..

У Тернополі на аукціоні продаватимуть польоти на повітряних кулях

Благодійний аукціон зі збору коштів на переносний монітор для реанімаційного відділення дитячої клінічної лікарні відбудеться у Тернополі 26 серпня о 12.00 уприміщенні Українського дому «Перемога».
Про це повідомили ЗІКу у прес-службі Тернопільської міськради.
Предметом аукціонних торгів будуть сертифікати, що надають можливість здійснити політ на повітряній кулі під час проведення святкових заходів, приурочених до Дня міста. До участі запрошують усіх небайдужих мешканців Тернополя.
«Ми – громада, яка бореться за життя кожного члена суспільства. Аукціон – це чудова нагода проявити благодійність не на словах, а на ділі», – сказав мер Тернополя Сергій Надал.
Започаткували аукціон Асоціація міських громадських організацій «Фонд розвитку міста Тернополя ім. Володимира Лучаковського» та Тернопільська міська рада. Генеральний партнер акції – «Благодійний фонд родини Шинке «З любов’ю та милосердям».
…………………

Молода  коломийчанка торгувала амфетаміном

У м. Коломиї, що в Івано-Франківській області, співробітники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків викрили декілька осіб, причетних до розповсюдження наркотичних засобів серед молоді. Місцем збування марихуани й амфетамінів зловмисники обирали вулиці, де розташовані заклади дозвілля. Власне, поблизу приміщення нічної дискотеки наркодилерів й було затримано з речовими доказами.
Про це сьогодні, 23 серпня, ЗІКу повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Одним з дилерів виявилася 19-річна дівчина, котру спіймали за руку у момент збування психотропної речовини – амфетаміну. Під час огляду речей коломиянки правоохоронці вилучили 8 грамів наркотичної речовини синтетичного ряду.
З’ясовано, що ці дози вона збувала 22-річному мешканцю Коломиї, котрий, своєю чергою, перепродував зілля безпосереднім споживачам – окремим завсідникам нічної дискотеки. Цього молодого чоловіка теж затримали з речовими доказами злочинної діяльності – у нього вилучено декілька пакунків з дозованою кількістю марихуани загальною вагою 15 грамів.
Крім того, під час огляду молодого чоловіка міліціонери виявили 212 гривень, отримані ним за реалізацію марихуани.
За фактами незаконних операцій з наркотичними засобами проти 19-річної та 22-річного мешканців Коломиї порушені кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.1 статті 307 Кримінального кодексу України («Незаконний збут наркотичних засобів») та ч.2 статті 307 Кримінального кодексу України («Збут психотропних речовин»).
Молоді люди, які торгували наркотиками поблизу розважального закладу, зараз перебувають під вартою і, швидше за все, перебуватимуть у слідчому ізоляторі увесь період досудового слідства. За вчинення означених злочинів їм загрожує ув’язнення на термін від 3 до 10 років.
…………..

Одинокі громадяни Стрийського райну до Дня незалежності отримають продуктові набори

Стрийський районний територіальний центр соціального обслуговування з нагоди 20-ої річниці Незалежності України надасть адресну допомогу одиноким громадянам району, які знаходяться на обслуговуванні. А це 610 осіб, яких обслуговує 70 соціальних робітників.
З районного бюджету виділено кошти в сумі 30 тис. грн для забезпечення одиноких святковими продуктовими наборами. Про це сьогодні, 22 сенрпня, ЗІКу повідомили у Стрийскій РДА.
Терцентр щороку надає адресну та натуральну допомогу продуктами харчування до Різдвяних та Великодніх свят, Міжнародного Дня людей похилого віку, Дня інваліда, та на осінньо-зимовий період, забезпечує твердим паливом  одиноких громадян, здійснює передплату часопису «Рідне поле».

Налагоджена тісна співпраця з відділом освіти Стрийської РДА щодо створення волонтерського руху до якого залучена учнівська молодь.
……………

У Львові побудують 34 соціальні зупинки – все дадуть одному інвестору

ВО «Свобода» готує у Львові проект побудови соціальних транспортних зупинок нового покоління.
Про це 22 серпня на прес-конференції заявив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Руслан Кошулинський.
За словами свободівців, це буде одним з подарунків львів’янам до 20-ї річниці Незалежності України.
Член політради ВО «Свобода» Маркіян Лопачак, зокрема, повідомив, що загалом планується побудувати 34 таких зупинки в спальних районах Львова. Кожна з них буде оснащена біотуалетами, пристосованими також для людей з особливими потребами, велопаруванням, смітниками, інформаційними електронними табло, касами для продажу електронних квитків, камерами відеоспостереження, безкоштовними Wi-Fi зонами.
Крім того, на кожній зупинці буде два продуктових магазини. В одному з них продаватимуть сертифіковану артезіанську воду, при чому, як стверджують свободівці, на 30% дешевше, ніж в середньому по місту. У другому продаватимуть основні продукти харчування – також зі знижками.
Передбачається, що цей проект повністю фінансуватиметься за кошти інвестора, який за рахунок мережі магазинів буде зацікавлений побудувати такі зупинки.
Руслан Кошулинський повідомив, що всі перемовини з потенційними інвесторами вже проведено. При цьому він не захотів називати, про кого йдеться, тільки сказав, що це має бути один інвестор. Крім того, питання стосовно зупинок ще має бути виставлено на обговорення мешканців.
………………

На Тернопільщині за хабарництво міліціонери затримали медика

Правоохоронці затримали лікаря травматологічного відділення однієї з лікарень Чортківського району на Тернопільщині за те, що він за 2 тис. грн видав фальшиву довідку про непрацездатність.
Про це повідомили ЗІКу у ВЗГ УМВСУ в Тернопільській області.
До лікаря звернувся пацієнт з проханням видати йому документ, який би засвідчив непрацездатність упродовж останнього місяця. За дві тисячі гривень медик погодився надати фальшиву довідку. І справді, на момент передачі хабара у руках пацієнта була довідка, що він перебував на лікарняному зі зламаною ногою.

Правоохоронці затримали лікаря, проти нього порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, – отримання хабара службовою особою. Покарання за це – позбавленням волі на термін від п’яти до десяти років.
Переглядів: 1194 | Додав: Untitled
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 11:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024