Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Листопад » 30 » Віртуальний клуб філателістів «МИЛОСЕРДЯ»
20:41
Віртуальний клуб філателістів «МИЛОСЕРДЯ»

МАРКА ДО З0-РІЧЧЯ  БОРОТЬБИ З  ВІЛ/СНІДом




Як нам стало відомо, 1 грудня у Києві відбудеться випуск в обіг і спецпогашення спеціальної поштової марки до 30-річчя боротьби з ВІЛ/СНІДом. За три десятки років цю недугу здолати не вдалося. Тож напередодні Всесвітнього дня боротьби з «чумою ХХІ століття» НК ТЧХ України звернувся до ЗМІ із спеціальним прес-релізом. З ним можна ознайомитися за адресою: http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-11-28-200

 Голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова Ірина Апостолюк зустрілася з Почесним зв»язківцем України, філателістом Петром Гарматієм (на знімку зверху) і обговорила з ним можливість створення віртульного клубу філателістів «Милосердя» на сторінках нашого сайту. На її думку, філателія – один з дієвих пропагандистських заходів у боротьбі з цією смертельно небезпечною хворобою. Пізніше, коли Положення про клуб викрастилізується, ми його оприлюднимо на своїй веб-сторінці, присвяченій філателії, як пропагандисту милосердя.

Про марку з приводу «чорного ювілею» медичного безсилля Петро Семенович судить фахово: «Невеликий клаптик цього паперу, що несе нам символ боротьби з ВІЛ/СНІДом, буде нагадувати всім користувачам Укрпошти, що хвороба – не спить,  і треба все робити, щоб до наступного ювілею вона не дожила».


Чи не даремні такі надії? Ні, не даремні. Вона надрукована тиражем – 150 тисяч примірників. Яка тисяча – осяде в кляссерах колекціонерів, а решту розійдеться по людях. Тож кращого агітатора годі придумати.

Та щоб отримати оригінальний сюжет, розробити привабливу колористику при філософському змісті, був оголошений конкурс на розробку оригінал-макету поштової марки «СНІД. 30 років». На нього було запрошено українських художників та дизайнерів для розробки оригінал-макетів поштових марок та конвертів, випуск яких здійснює УДППЗ «Укрпошта», та привернення уваги громадськості до проблеми поширення ВІЛ/СНІДу . Він проходив з 01.05.2011 р. по 01.07.2011 р.

Конкурс проводиться серед професійних художників, художників-початківців та дизайнерів – громадян України, спроможних відобразити тему «СНІД. 30 років» в мініатюрі.

Переможцю надавалося право на укладання з УДППЗ «Укрпошта» авторської угоди на передачу виключного права на розроблений оригінал-макет та отримання гонорару у розмірі 1500 грн, за вирахуванням внесків, зборів та податків, передбачених діючим законодавством України на момент виплати винагороди.

УДППЗ Укрпошта» залишило за собою право запросити переможця конкурсу до розробки оригінал - макету конверта «Перший день» та штемпеля спецпогашення, присвячених 30-річчю боротьби зі СНІДом, а також до розробки оригінал-макетів поштових марок та конвертів іншої тематики.

Журі, після розгляду поданих творчих робіт, визнали переможцем художника-графіка відділу  філателії та забезпечення маркованою продукцією УДППЗ «Укрпошта» Оксану Шуклінову.

Загальна характеристика поштової марки за Каталогом 2011 р.:

Формат марки – 33х30 мм.

Перфорація гребінчаста – 13 1/4.

Номінал марки – 1,80 грн.

Кількість марок в аркуші – 12 (3х4).

Тираж марки – 150 000 примірників.

Захист марки: в УФ-променях світиться дубльоване зображення стрічки; мікротекст «О. Шуклінова».

Текст на полях маркового аркуша: «СНІД. 30 років», «AIDS. 30 years».

Марка – багатоколірна; спосіб друку – офсет.

На полях маркового аркуша надруковано штриховий код 4823027131672. Зам. 1-3529. 28.10.2011.

Дизайн марки та штемпеля Оксани Шуклінової.

Марку надруковано на ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів».

 

Спецпогашення відбудеться 1 грудня 2011 р. у ВПЗ Київ-1.

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 1242 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 23:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024