Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Грудень » 2 » Міжнародне партнерство: співпраця Яворівської РО ТЧХ з колегами з Польщі і Німеччини
15:57
Міжнародне партнерство: співпраця Яворівської РО ТЧХ з колегами з Польщі і Німеччини

СПІВПРАЦЯ УКРАЇНІСЬКИХ, НІМЕЦЬКИХ І ПОЛЬСЬКИХ  ЧЕРВОНОХРЕСТІВЦІВ


Районні і міські організації Червоного Хреста Львівщини готуються до участі і звітування про свою  діяльність впродовж року на засіданні правління ЛОО ТЧХ, запланованого на 13 грудня. Підбивають  підсумки року і в Яворівській РО ТЧХ. Очолює її голова – Ірина Байдала (на знімку). Відрізняється від інших    районних організацій тим, що співпрацює не тільки з колегами з Німеччини, але і з Польщі.

Всі ці зусилля скеровані на те, щоб міжнародна діяльність Яворівської РОТЧХ була зосереджена на здобутті іміджу у світі , мала з ким вести обмін досвідом, проводити на належному рівні навчання серед волонтерів , проводити залучення спонсорів серед зарубіжних партнерів для допомоги незахищеним верствам населення. Районна організація Яворівщини вже 17 років співпрацює з німецьким ЧХ  з м. Умкірх. Завдяки  цій співпраці щоденно харчуються 6 дітей , місячна сума витрат становить 1560 грн.

Кілька років тому за ці кошти харчувалися 30 осіб пільгової категорії – одинокі люди похилого віку, інваліди, діти сироти, проте на даний час ціна обіду на одну особу становить 11 грн - це перша страва, друге, чай та булочка. Вирішено спільно з німецькими колегами, що найбільше потребують підтримки діти з сімей, що перебувають у кризовому становищі, саме вони  вже 3 рік отримують харчування .

Як уже  повідомлялося http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-10-14-106 ; http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-10-15-107 , з 13 по 15 жовтня в м. Яворів перебувала німецька делегація з м. Умкірх. В склад делегації входили мер міста Вальтер Лауб, голова Червоного Хреста Розвіта Гайс та члени ЧХ, що є бухгалтерами організації Гітер та Маріум Гюте . Протягом всього часу перебування німецькі колеги мали змогу переконатися куди саме йдуть їхні кошти та як працює наша організація. Відвідали місце де харчуються діти, поспілкувалися з дітьми, переконалися що саме ті їдять, подивилися меню кухні та санітарні умови закладу. А також відвідали оселі де мешкають діти.


Делегація з Німеччина мала змогу взяти участь у патронажі медичних сестер, з цікавістю спостерігали за виконанням призначення лікаря медичними сестрами РОТЧХ, взнали відгук про обслуговування в самих підопічних. Окрім того зустрілися з мером міста Степаном Венгераком ,  головою РДА Миколою Романюком та головою районної ради Іваном Карпа, ознайомилися зі звітом організації у вигляді презентації.

Під кінець візиту  німецькі колеги вирішили продовжити співпрацю , а також продовжили програму харчування. Патронажним медичним сестрам подарували тонометри для роботи, також пообіцяли допомогти у оснащенні учбового класу по навчанню  першої невідкладної допомоги та медико-соціальної кімнати. 

В загальному прийнято 4 делегації з 2006 по 2011р . Один раз наша делегація в 2008 році відвідала м. Умкірх.

Вже четвертий рік Яворівська РО ТЧХ співпрацює з польським ЧХ з м. Ярослав. Співпраця проходить у рамках обміну досвідом та зміцнення іміджу Товариства. Проводяться спільні показові навчання з першої невідкладної допомоги, а також обмін досвіду по залученню до лав нових волонтерів донорства крові.

Наша делегація відвідала м. Ярослав двічі, починаючи з 2008р. У себе у Яворові польських друзів ми прийняли у 2010 р. Це було всього один раз. Але такі зустрічі плануються у майбутньому.


                                                                                                                                       На знімку: на навчаннях з польськими друзями (крайній зліва - В.О.                                                                                                                                                             Мойсеєнко, голова ЛОО ТЧХ, третя зліва - Ірина Байдала, голова Яворівської РО ТЧХ)


Вже другий рік ведемо переписку на основі співпраці трьох  організацій Червоного Хреста: міст - Ярослава, Яворова  та Шьонебека. 

 Переписуємося з німецькими колегами через емейл з Гвідо Юрчиком, що є регіональним менеджером Шьонебека, а виконавчий директор зараз є Томас Варнекс, який ще є мером села Warnecke. Зараз Шьонебек приєднали до Берліна, тому він не є районом, але ми листуємося, дружимо  і йде мова  про обмін досвідом серед волонтерів.

 В м. Ярослав в Польщі там є дещо інша система влади, ніж у нас. Голова РО ТЧХ у них називається «працівник б»юра». У Ярославі на цій посаді працює Єва Залевська, а головою вищестоячої органзації є Ян Потонєц. За нашою шкалою рангів – це ніби гова правління.Щодо обміну делегаціями, то йдуть поки що переговори: все впирається в кошти. В них виділення коштів залежить від бургомістра м. Ярослав - п. Анджея Вічавскі. Все викристалізується після Нового 2012 р., коли будуть прийняті і затвержені річні плани роботи.

На знімку: делегація з Польщі влітку 2010 р. у Яворові. У центрі - Ірина Байдала.



 Прес - служба ЛОО ТЧХ
Переглядів: 966 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 06:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024