Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Березень » 8 » Найкращий волонтер і переможець в номінації «Волонтер милосердя» – Людмила Башинська - Пампура
10:25
Найкращий волонтер і переможець в номінації «Волонтер милосердя» – Людмила Башинська - Пампура

              ЗНАВЕЦЬ  ЛЮДСЬКИХ  ДУШ



Товариство Червоного Хреста Україн – наймасовіша благодійна організація нашої держави.

Вона об»єднує на сьогодні – 8071,6 тисячі чоловік. З них, молодь – 3815,244 тисячі осіб. Актив

Товариства – 81 162 , в т.ч. жінки – 63 038 осіб. Всі вони об»єднані у 48 854 первинних

організацій Товариства. Серед них є видатні люди, про яких кажуть «наші маяки». Особливо

приємно, коли в їх число потрапляють жінки, чарівна половина людства.


В Житомирі до таких належить Людмила Башинська - Пампура (на знімку), психолог вищого

професійного училища будівництва і дизайну. Вона охоче допомагає дітям-сиротам, людям

похилого віку, самотнім людям з обмеженими можливостями, тим, котрі постраждали від

стихійних лих, живуть з ВІЛ/СНІД, стали жертвам торгівлі людьми.



Під час своєї червонохресної діяльності Людмила пройшла навчання при Житомирській міській організації Товариства Червоного Хреста у формі семінару та семінару-тренінгу з історії Червоного Хреста, його символіки та програм діяльності Товариства.

«Зі специфікою волонтерської діяльності ознайомлена ще з студентських років, оскільки брала активну участь у волонтерському загоні, створеному в Житомирському державному університеті імені І. Франка, де я навчалась. Також студенткою працювала у волонтерській службі, що діє на базі Житомирського обласного Центру для сім’ї, дітей та молоді», - згадує свої студентські роки дівчина.

Організатором волонтерського руху серед учнівської молоді Людмила стала у вересні 2008 р., з початком педагогічної діяльності в тоді ще Житомирському професійно-технічному училищі № 1. «Спонукало її до цього, мабуть, бачення в юних душах учнів великого потенціалу добра, людяності, милосердя, здатності до симпатії та альтруїзму, що потребували реалізації», - тепло згадує сьогодні про свого класаного керівника, Людмилу Василівну Башинську - Пампуру, її колишній учень, а нині  учасник групи Личаківської РО ТЧХ м. Львова, яку я створила у соціальній мережі «Вконтакті», Іван Яницький. Він - студент. Навчається заочно у Житомирському агроекологічному університеті. Працює маляром на Заводі металевих конструкцій. Спеціальність, якої навчився в училищі - дозволяє заробити на хліб і на навчання. 

Училище успішно співпрацює з всесвітньо відомою компанією Хенкель Баутехнік (Україна), та, зокрема, з її підрозділом Ceresit, що займається розробкою та впровадженням новітніх будівельних матеріалів та технологій. З 2005 року на базі училища діє Навчально-Практичний Будівельний Центр (НПБЦ), в якому відбувається навчання учнів училища роботі за новітніми технологіями та із застосуванням новітніх матеріалів, що збільшує їх шанси на працевлаштування та гідну роботу у цій перспективній ніші будівельного виробництва.Докладніше про цей навчальний заклад - на його офіційному сайті: http://zhvpubd.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=75&Itemid=54



На знімку: психолог Л. Башинська-Пампура в колі своїх вихованців,

Перші роки роботи в училищі були дуже напруженими. В навчальному закладі вчилися, переважно, хлопці. Не кожен з них з довір"ям ставився до молодого практикуючого психолога, плутаючи його з... психіатром. Через рік, на обласному етапі огляду-конкурсу психологічних кабінетів закладів професійно-технічної освіти Дипломом ІІІ ступеня нагороджений психологічний кабінет Житомирського вищого професійного училища будівництва і дизайну (завідувач кабінетом Башинська-Пампура Людмила Василівна). Наказ УОН Житомирської облдержадміністрації від 23.02.09 № 46.

Нині робота тільки ускладнилася. Бо по лінії Товариства Червоного Хреста України доводиться займатися не лише волонтерською роботою з молоддю, але і з самотніми літніми людьми похилого віку. На порталі пошуку Яндекс про цей напрямок роботи навіть знято відеоролик, і всі бажаючі його можуть подивитися за адресою: images.yandex.ua - Житомирське вище професійне улище будівництва і дизайну.

Ця робота складна ще і тим, що крім хронічних хворіб, які неминучі о цій порі людського життя, додаються фобії, породжені політичними дискусіями у суспільстві, нестабільністю грошових доходів цієї категорії підопічних Червоного Хреста, глухістю бюрократичного апарату до бід ветеранів війни, праці, боїв у Афганістані, ліквідатгорів на Чорнобильській АЕС та ін. категорій перестарілих пільговиків.

Все це, етап за етапом, доводилося долати молодому психологу. І ось, на початку 2012 р. стали відомі результати конкурсу «Волонтер 2011 року.», який проводився НК ТЧХ України, її новоствореною Молодіжною радою. Найкращим волонтером 2011 року і переможцем у номінації "Волонтер милосердя" одноголосно визнано Людмилу Башинську-Пампуру. Про загальні результати конкурсу ми розповідали на сторінці: http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-02-05-358.

Нині я від усієї душі вітаю Людмилу Василівну Башинську-Пампуру з 8 Березня! Бажаю їй – нових творчих успіхів! Щастя! Радості! Квітучої Весни! А також запрошую у число авторів сайту Червоного Хреста Львівщини, щоб поділитися набутим досвідом волонтерського руху з молодими червонохрестівцями нашого краю.

 Ірина Апостолюк,                                                                                                                                                                                                      голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова 

Переглядів: 1075 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 13:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024