Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Травень » 6 » Червоний Хрест – учасник Міжнародного фестивалю ретро-автомобілів «Леополіс Гран Прі» 4-6 травня
04:25
Червоний Хрест – учасник Міжнародного фестивалю ретро-автомобілів «Леополіс Гран Прі» 4-6 травня


ЗАВБАЧЛИВІСТЬ  - РЯТУЄ !


 

Як ми уже повідомляли, у Харкові 2 травня стартував автопробіг під егідою НК ТЧХ України "Футбол

об"єднує". Червоний Хрест поставив собі за мету в ході цієї акції повести мову про травматизм на дорогах 

під час дорожньо-транспортних пригод. Учасники цієї  автогонки прибули до Львова 4 травня і наступного 

дня, разом з працівниками Львівської ОО ТЧХ організували пропагандистську акцію на іншій автогонці - 

"Леополіс Гран Прі". 


Напередодні стартів Міжнародного фестивалю ретро автомобілів «Леополіс Гран Прі» у львівському готелі «Леополіс» 4 травня відбулася презентація Головних нагород фестивалю та елітних (понад 100-річних) автомобілів. Було представлено Рамблер 1903 року випуску та Бруш 1911 року випуску. Всього у фестивалі брали участь 70 ретро-автомобілів (40 закордонних). Головна подія фестивалю - автоперегони на історичній трасі «Львівський трикутник». Фестиваль присвячений 80-річчю перших Гран Прі Львова.




На участь у Міжнародному фестивалі «Леополіс Гран Прі 2012» подали офіційну заявку та отримали допуск 65 ретро-автомобілів (з них 40-закордонних). Автомобілі розділені на чотири заїзди, серед яких окремий «Національний клас» - вітчизняні ретро-автомобілі «Запорожець» ЗАЗ-965, яким понад 50 років.



Учасники свята з Польської Республіки прибули своєчасно і мали змогу ознайомити журналістів і львів»ян зі своїми ретро-автомобілями заздалегідь. Дехто з водіїв взяв у дорогу і свою прекрасну половину. Так зробило подружжя з Варшави Галіни і Марека Санковські (Sankowscy). Для повного ефекту вони одяглися за модою початку ери автомобілізму.


Так само модерново був одягненим у той день мешканець Варшави , інженер-механік Томаш Скшелінський (Skrzelinski). Він був у капелюху часів Чарлі Чапліна і у такому ж  костюмі. У цей момент пан інженер був без дами. Тож я попросилася до нього покермувати дорогоцінним автомобілем-раритетом, який не мав круглого керма, а тільки важелі.  Він тримав за один, я ж – за другий. Там, на сидінні «золотого» нині автомобіля, і стало мені зрозуміло, чому жінки пішли у автомобільний спорт.  


Та молодь знехтувала костюмованим балом: прибула у Львів у сучасному одязі. Так, наприклад, зробило подружжя Йоанни та Анджея Швейковських (Szwejkowski). Зате їх «Форд» був 1939 р. випуску. І ще справно бігав по «Львівському трикутнику».




У рамках фестивалю «Леополіс Гран Прі» відбулися: парад ретро-автомобілів, костюмований конкурс «Елеганції», конкурс-квест. Виставка-презентація автомобілів (вперше в Україні були представлені авто, яким понад 100 років).


Перегони відбулися 5 травня трасою «Львівський трикутник» - вул. Вітовського, Стрийська, Гвардійська. Червоний Хрест був представлений Львівською і Харківською обласними організаціями, які не брали безпосередньо участі у гонках, але мали у автомістечку (біля Центрального парку ім. Б.Хмельницького) свій майданчик.



Ініціатором акції став Костянтин Башкіров, голова Харківської обласної організації ТЧХ, голова Комісії у справах інформації Товариства Червоного Хреста України, котрий набув досвіду проведення аналогічних заходів під час автопробігу Санкт-Петербург-Севастополь у 2010 р., де брали участь президенти України і Росії. Нині він охоче ділиться здобутком із своїм колегою Валентином Мойсеєнком, головою Львівської ОО ТЧХ України.

Учасники фестивалю зацікавилися акцією Червоного Хреста, підходили до санпоста, щоб виміряти тиск, отримати консультацію, подивитись, як правильно надавати першу домедичну допомогу.



Цей тренінг, як ніколи, був доречним. З початку незалежності в Україні на автошляхах загинуло 137 тисяч осіб, а 500 тисяч – покалічено. Проблема автодорожнього травматизму настільки важлива і хвилююча, що не дала всидіти дома братові і сестрі – Андрієві та Оксані Будникам, волонтерам Червоного Хреста. Андрій, як один з кращих активістів Київської міської організації ТЧХ, обраний членом правління НК ТЧХ України.  



Будники прибули у Львів разом з екіпажем Харківської ОО ТЧХ України, який стартував 2 травня в автопробігу «Футбол об»єднує». Про це ми розповідали на сторінці: http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-05-03-571



Участь у цій акції взяли також волонтери Червоного Хреста з інших регіонів: з м. Первомайська Миколаївської області Вадим Петров та з м. Старого Самбора Львівської області  Микола Лужецький.

Пост патронажної служби Червоного Хреста обслуговували почергово медичні сестри ЛОО ТЧХ, на чолі із старшою медичною сестрою Іриною Валько. Допомагали їм лікарі-інтерни Львівської міської лікарні швидкої медичної допомоги Андрій Шевчук й Остап Вільчинський.


 

Високу фахову підготовку і добрі комунікативні якості проявили у цей день медичні сестри, зокрема: Ольга Семчишин, переможниця обласного конкурсу медсестер у 2011 р, з Шевченківської РО ТЧХ м. Львова, Надія Піцик – із Залізничної РО ТЧХ м. Львова, Юлія Поліщук – з Личаківської РО ТЧХ м. Львова, котра не обмежилася лише медичним колом питань, але і взяла активну участь у підготовці фоторепортажу з цієї акції.  



Публіку звеселяв ходячий «Червоний Хрест». Його привезли з Харкова працівники ОО ТЧХ на чолі з головою цього Товариства – Костянтином Башкіровим. Цей весельчак мандрує з міста у місто і всюди його зустрічають, як дотепного бажаного гостя.



Навіть діти його мають за друга. Ось такий він, харківський весельчак-червонохрестівець, якого надовго запам"ятають у Львові !



Гумор – національна риса українців. Вони люблять посміятися як над своїми, так і чужими помилками. Таку нагоду тут створювала Асоціація карикатуристів. Вона на суд глядачів представила ряд шаржів на теми футболу, Червоного Хреста, автомобілістів.




Свято ще не завершилося. Воно тільки перепочиває. Завтра червонохрестівська бригада знову збирається в дорогу, бо нива милосердя, не знає ані свят, ані вихідних. І цьому поклику треба слідувати завжди.

Фото – Ю. Поліщук, В. Мойсеєнка, І. Апостолюк

Ірина Апостолюк,

Голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 1444 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 13:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024