Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Травень » 31 » 1 червня – Міжнародний День захисту дітей: дитячий футбольний турнір «Кубок ЮНІСЕФ» відбувся нині у Києві
21:22
1 червня – Міжнародний День захисту дітей: дитячий футбольний турнір «Кубок ЮНІСЕФ» відбувся нині у Києві

ФУТБОЛ  І  ДІТИ



Сьогодні, 31 травня, напередодні  Міжнародного Дня захисту прав дитини та проведення Чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012 Міжнародна молодіжна організація  ЮНІСЕФ в Україні разом з Українською Біржею Благодійності (УББ) провели Всеукраїнський футбольний турнір «Кубок ЮНІСЕФ» серед команд дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах. У турнірі взяли участь 6 команд з Донецька, Одеси, Києва (2 команди), Львівської (м. Броди) та Івано-Франківської (м. Коломия) областей.






ЮНІСЕФ та УББ запросили на турнір відомих особистостей для участі у розминці, нагородженні  команд та організації невеличкого  концерті після турніру. Серед них - брати Борисенки, Джамала, Ділайс, Артем Лоїк.

Українська Біржа Благодійності у рамках турніру провела лотерею. Усі присутні змогли придбати лотерейні квитки, за якими, кому поталанило, отримали призи. Волонтери з США, Канади, Сінгапуру провели інтерактивні майстер – класи з таких напрямків, як: лідерство, креативність, культурне різноманіття, робота у команді.

Турнір пройшов на Київському  стадіоні ДФСК «Локомотив».



«Спорт об’єднує, дарує віру в краще майбутнє, а для дітей дуже важливо вести активний спосіб життя та займатися спортом. Саме тому Дитячий фонд ООН співпрацює з громадськими організаціями, які допомагають дітям, позбавленим батьківського піклування й дітям, які опинились у складних життєвих обставинах, шляхом залучення дітей до футболу», - заявила Юкіе Мокуо, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Приблизно 60 тисяч дітей в Україні вважаються такими, що опинилися у складних життєвих обставинах. Багато дітей наражаються на прояви насильства, зловживають наркотичними речовинами та / або живуть за межею бідності, що підвищує їхню уразливість до порушення прав. 

«Футбол – це те, що втримує дітей від падіння на дно», - вважає Ольга Ляшенко, психолог благодійного фонду Карітас Україна, який опікується дітьми з неблагополучних родин у Києві та привіз на турнір дві команди. ЮНІСЕФ підтримує футбольні команди для бездоглядних дітей, які діють на базі громадських організацій та притулків по всій Україні. Таку першу дитячу команду у 2008 році ЮНІСЕФ започаткував разом з благодійним фондом «Дорога к дому» в Одесі. 

Турнір також підтримали відомі особистості, зірки та спортсмени, які прийшли на турнір вболівати за дітей, взяли участь у розмінці та організували концерт для дітей після турніру. 

«Не відфутболюй дітей та їхні проблеми. Стань єдиною командою і проводь більше часу зі своєю дитиною», - наголосив у своєму зверненні до присутніх Владислав Ващук, відомий футболіст, захисник ФК «Динамо» (1993 – 2008).

Саша Борисенко, відомий виконавець пісень, фіналіст «Фабрики зірок-3», сказав, що сам любить грати у футбол - навіть більше, ніж дивитися. "Сьогодні ми з братом взяли участь у чудовій спортивній події, провели розминку для учасників чемпіонату, самі отримали величезне задоволення від того, як круто грають ці діти. А коли ми співали для них - вони дуже круто нас підтримували, так що виступати було подвійно приємно. Взагалі футбол - дуже яскрава і гарна гра, і вона робить більш яскравою все наше життя. Життя яскраве!»

Павло Новіков, директор Української Біржі Благодійності, яка підтримала організацію турніру та збирає кошти для допомоги одній із команд, константує: «Кажуть, що цілий Cвіт не вартий дитячої сльозинки. Але я точно знаю, що цілий Cвіт вартий щасливої дитячої усмішки. Ці діти в житті не часто мають привід посміхатися. І для них справді цінною є наша турбота і підтримка. Kожен, хто сьогодні взяв участь у благодійній акції та подарував щастя цим дітям, і сам стає щасливішим. Адже добро завжди повертається!».

Турнір проходив за підтримки Української Біржі Благодійності, Київської державної міської адміністрації та молодіжної організації AIESEC в Україні. У свою чергу компанія спортивного одягу та взуття Adidas безкоштовно надала форму та спортивний інвентар для юних футболістів, а видавничий Дім Sanoma Media – роздала подарунки дітям до їхнього міжнародного свята.

Медіа – партнер турніру:   газета «Сегодня».

На знімках: (вгорі) команда, переможниця цьогорічного турніру «Кубок ЮНІСЕФ» з Донецька; (внизу) тренування.

Фото - автора

Катерина Березовська,

менеджер Української Біржі Благодійності, м.Київ.

Ця ж новина на особистих сторінках автора у соцмережах «Вконтакте», Facebook, на сайтах:

http://bit.ly/KgMuma

Фотоісторія:http://www.flickr.com/photos/unicefua




Про автора:

Катерина Березовська (на знімку) - у 15 років поїхала з дому заради навчання митному, а пізніше - екологічному праву. Працювала у Міжнародному Русі Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Займалася питаннями співробітництва в рамках проведення збройних та миротворчих операцій, а також залученням ресурсів для благодійних проектів. Зараз організовує співпрацю УББ з громадськими та благодійними організаціями, моніторить їх діяльність і активність на Біржі. Цілеспрямована. Встигає писати і публікувати наукові статті з екології. Під час відпочинку кермо автомобіля міняє на кінні прогулянки, танці. Любить тварин. Знає не лише англійську, але і французьку мови. В оформленні інтер"єру надає перевагу білим, обтягнутим шкірою, меблям.

Детальніше про Катерину Березовську, в її ексклюзивному інтерв»ю  «Вершниця» -   http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-04-13-538#

Переглядів: 7363 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 18:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024