Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Липень » 1 » Кульмінація і завершення турніру ЄВРО-2012: ретроспективний репортаж про Червоний Хрест і футбол у Львові
14:08
Кульмінація і завершення турніру ЄВРО-2012: ретроспективний репортаж про Червоний Хрест і футбол у Львові

ФУТБОЛ  ЄДНАЄ !

 Сьогодні, 1 липня,  турнір ЄВРО-2012 на стадіоні 

 «Олімпійський» у Києві досягне своєї кульмінації і 

 завершення. І хоч команда Червоного Хреста не брала у

 ньому участі, але її дух незримо був присутнім на усіх 

 матчах. Ми всі раптом відчули, що футбол здружує,

 вселяє оптимізм, як у цих трьох друзів, котрих бачимо

 на знімку (зліва на право - Костянтин Башкіров, голова 

 Харківської ОО ТЧХУ, Андрій Будник, член Правління

 ТЧХУ, активіст Київської МО ТЧХУ, Валентин

 Мойсеєнко, голова Львівської ОО ТЧХУ)



У Львів дух ЄВРО-2012 привезли червонохрестівці Харкова, які розпочали автопробіг «Футбол  об»єднує»  у себе на стадіоні «Металіст» 2 травня. Побувавши у Києві, вони прибули у Львів на гонки антикварних автомобілів, які проводилися під час фестивалю «Леополіс Гран Прі», а потім взяли курс на Гданськ, кінцевий пункт маршруту.  

Про те, як все відбувалося у Львові 6 травня, наш ретроспективний фоторепортаж:



У рамках фестивалю «Леополіс Гран Прі» відбулися: парад ретро-автомобілів, костюмований конкурс «Елеганції», конкурс-квест. Виставка-презентація автомобілів (вперше в Україні були представлені авто, яким понад 100 років).



Перегони відбулися 5 травня трасою «Львівський трикутник» - вул. Вітовського, Стрийська, Гвардійська. Червоний Хрест був представлений Львівською і Харківською обласними організаціями, які не брали безпосередньо участі у гонках, але мали у автомістечку (біля Центрального парку ім. Б.Хмельницького) свій майданчик.



Ініціатором акції червонохрестівців був Костянтин Башкіров, голова Харківської обласної організації ТЧХ, голова Комісії у справах інформації Товариства Червоного Хреста України, котрий набув досвіду проведення аналогічних заходів під час автопробігу Санкт-Петербург-Севастополь у 2010 р., де брали участь президенти України і Росії. Нині він охоче ділиться здобутком із своїми колегоами зі Львова.



Учасники фестивалю зацікавилися акцією Червоного Хреста, підходили до сан поста, щоб виміряти тиск, отримати консультацію, подивитись, як правильно надавати першу домедичну допомогу.

Цей тренінг, як ніколи, був доречним. З початку незалежності в Україні на автошляхах загинуло 137 тисяч осіб, а 500 тисяч – покалічено.

 


Пост патронажної служби Червоного Хреста обслуговували почергово медичні сестри ЛОО ТЧХ, на чолі із старшою медичною сестрою Іриною Валько. Допомагали їм лікарі-інтерни Львівської міської лікарні швидкої медичної допомоги Андрій Шевчук й Остап Вільчинський.



Високу фахову підготовку і добрі комунікативні якості проявили у цей день медичні сестри, зокрема: Ольга Семчишин, переможниця обласного конкурсу медсестер у 2011 р, з Шевченківської РО ТЧХ м. Львова, Надія Піцик – із Залізничної РО ТЧХ м. Львова, Юлія Поліщук – з Личаківської РО ТЧХ м. Львова, котра не обмежилася лише медичним колом питань, але і взяла активну участь у підготовці фоторепортажу з цієї акції.  


Спонсори свята залишилися задоволені: їм вручили такі ось сертифікати Червоного Хреста.



Публіку звеселяв ходячий «Червоний Хрест». Його привезли з Харкова працівники ОО ТЧХ на чолі з головою цього Товариства – Костянтином Башкіровим. Цей весельчак мандрував з міста у місто, і всюди його зустрічають, як дотепного бажаного гостя.



Гумор – національна риса українців. Вони люблять посміятися як над своїми, так і чужими помилками. Таку нагоду тут створювала Асоціація карикатуристів. Вона на суд глядачів представила ряд шаржів на теми футболу, Червоного Хреста, автомобілістів.



Прямий репортаж журналіста Ірини Апостолюк, голови Личаківаської РО ТЧХ м. Львова, зі свята "Футбол об"єднує" публікувався нами 6 травня на сторінці: http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-05-06-579 

На жаль, футбольний турнір ЄВРО-2012 вже майже у минулому, але він залишає у кожного з нас світле і приємне враження - спогад.

Фото – Ю. Поліщук, В. Мойсеєнка, І. Апостолюк

Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 1124 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 23:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024