Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Липень » 7 » У наших сусідів з Буковини: досвід залучення до співпраці спонсорів і меценатів у Чернівецькій ОО ТЧХ України
13:07
У наших сусідів з Буковини: досвід залучення до співпраці спонсорів і меценатів у Чернівецькій ОО ТЧХ України

БУКОВИНСЬКА  РАДА  БЛАГОДІЙНИКІВ


 У Львові проходив у жовтні минулого року семінар з підготовки 

 спеціалістів вищої категорії,  які  одержали право навчати й атестувати

 інструкторів Червоного Хреста з надання першої 

 невідкладної домедичної допомоги. Його провів НК ТЧХУ  у рамках 

 партнерства з Австрійським Червоним Хрестом. У  навчаннях взяла тоді 

 участь і голова Чернівецької обласної організації ТЧХ України Тетяна 

 Корнілович (на знімку). Про це ми розмістили репортаж за адресою - 

 http://lviv- redcross.at.ua/blog/2011-10-19-117




Даючи інтерв»ю журналістам після завершення тренінгу-семінару, вона  відзначила: « Для навчання населення Буковини навичкам першої допомоги під час надзвичайних ситуацій при Чернівецькому обласному будинку Червоного Хреста створено філію навчально-тренувального центру. З метою підготовки волонтерів, діє навчально-методичний консультативний центр Червоного Хреста, в якому щорічно готується майже 500 волонтерів, переважна більшість з них – молоді люди. Переймаємо досвід від червонохрестівців близького та далекого зарубіжжя: Нідерландів, США, Німеччини, Канади, Польщі, Румунії, Франції, Болгарії, Данії, Норвегії, Росії».

Своє інтерв»ю п. Тетяна закінчила висновком: «Найголовніше багатство нашої організації – її добрі, волелюбні, працьовиті люди, завдяки котрим створено команду однодумців». 

Підтвердженням цих слів може служити той факт, що при Чернівецькій обласній організації Товариства Червоного Хреста України діє рада благодійників, котра активно бере участь в акціях милосердя, в ході яких надається допомога соціально уразливим верствам населення, а саме: Всеукраїнського місячника Червоного Хреста, обласного телерадіомарафону «Милосердя», акцій «Пам’ятати та не забути», «Громадськість проти туберкульозу та СНІДу», «З вірою, надією та любов’ю», «Підтримка учасників донорського руху». 

Описуючи діяльність своїх волонтерів-меценатів у статті «Рада благодійників на Буковині», опублікованій у журналі «Вісник Товариства Червоного Хреста України» (№2,2012), Тетяна Корнілович зазначає: «Завдяки їхній підтримці, в області вдалося спрямувати фінансові ресурси для реалізації гуманітарних програм, а саме: «Лікарня Червоного Хреста», «Профілактика туберкульозу та СНІДу», «Патронажна медсестра», «Медико-соціальна допомога», «Діти України», «готовність до надзвичайних ситуацій», «Підтримка лікувальних установ», «Перша допомога» тощо.

Загальна сума наданої допомоги тільки за 2011 рік становить близько 7 млн. грн. (це продукти харчування, одяг, взуття, медикаменти, гаряче харчування, інші предмети першої необхідності та ін.).

До ради благодійників залучено 18 груп корпоративних партнерів із числа підприємців, фермерів-господарників, банкірів, представників релігійних громад, профспілок, органів місцевої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, громадських організацій.

Серед благодійників буковинський співочий дует «Скриня». це заслужені артисти України Володимир та Марія Лобуряки. Мабуть, не кожен співак може нарахувати стільки благодійних концертів, як у «Скрині». Кошти від концертів ідуть на допомогу і навчання дітей, на відбудову буковинських храмів. Марія та Володимир взяли шефство на Берегометською лікарнею Червоного Хреста Вижницького району, геріатричним будинком для престарілих в м. Садгора, обласним дитячим притулком у м. Чернівці.

Членом ради благодійників обласної організації Товариства є генеральний директор ВАТ «Трембіта» Стелла Станкевич. Не обійшов колектив «Трембіти» біду під час повені у Чернівецькій області у 2008-2010 роках: потерпілим були відправлені теплі куртки, чоловічі піджаки та куртки на суму понад 60 тис. грн.

Фермер с. Борівці Кіцманського району - Олександр Гордей побудував хату за власні кошти для дитини-сироти під час обласного телерадіомарафону «Милосердя». Директор Путильського держлісгоспу Петро Фрей взяв під опіку 15 осіб із числа малозабезпечених багатодітних родин, ксьондз Едвард  з костелу Св. Анни, що у смт. Сторожинець, організував постійне гаряче харчування для 65 інвалідів, самотніх людей похилого віку, безхатченків.

Приватний підприємець Людмила Любимська допомагає реабілітаційному відділенню Червоного Хреста у с. Чудей Сторожинецького району продуктами харчування, а голова фермерського господарства «Джерело» с. Банилів Вижницького району щорічно безкоштовно забезпечує лікарню Червоного Хреста у с. Берегомет усіма необхідними овочами.

Ректор Буковинського Державного медичного університету професор Тарас Бойчук підтримує щорічну акцію «Стань донором - врятуй життя» під час Всеукраїнського місячника Червоного Хреста, голова профкому Чернівецької філії ВАТ Укртелеком Іван Куриляк організував допомогу тяжкохворій дитині - Вадиму Анатійчуку у придбанні ліків на суму 10 тис. грн».

Досвід буковинських червонохрестівців, без сумніву, заслуговує на вивчення і на повсюдне запровадження. Люди з шляхетними серцями є повсюди. На Львівщині у цьому переконалися, коли обласна організація ТЧХ організувала збір коштів для лікування дітей з с. Долинівки Сколівського району, подяка яким розміщена на сторінці - http://lviv-redcross.at.ua/index/0-13

Ці люди, а також інші добротворці, завжди готові долучитися до добрих справ Червоного Хреста.


Олександр Апостолюк,

 громадський кореспондент сайту http://lviv-redcross.at.ua/  

За  матеріалами  статті Т. Корнілович, розміщеної на сайті - http://www.redcross.org.ua/local/Visnyk_2_2012.pdf

Переглядів: 1478 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 08:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024