Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Серпень » 16 » З доповіді директора Львівського міського центру зайнятості Олега Рісного на Ярмарку вакансій 15 серпня
12:54
З доповіді директора Львівського міського центру зайнятості Олега Рісного на Ярмарку вакансій 15 серпня

ОПЛАЧУВАНІ   ГРОМАДСЬКІ  РОБОТИ


Майже тисячу безробітних на Львівщині залучили до оплачуваних громадських робіт, чим ще раз було доведено – ганебних професій не існує. Згідно статистичних даних, упродовж семи  місяців п.р.  у громадських роботах взяли участь 839 осіб з числа безробітних громадян.

 

Про це зазначив у своїй доповіді директор Львівського міського центру зайнятості Олег Рісний на Ярмарку професій 15 серпня, про який ми вже дали короткий звіт у блоці «Новин» на сторінці - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-08-15-772

Доповідач підкреслив, що, зокрема, 390 осіб працювали над виконанням робіт із благоустрою та впорядкуванням територій, парків, скверів, придорожніх смуг, цвинтарів. Для цього було укладено 152 договори з комунальними підприємствами та установами міста.

Також безробітні громадяни залучалися до надання соціальних послуг з догляду за особами похилого віку, котрі потребують сторонньої допомоги, особам з інвалідністю, звільненим з місць позбавлення волі.

Зокрема, укладено договори з Личаківським районним Товариством Червоного Хреста, де працювали 40 безробітних осіб, у Львівській міській громадській організації «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» – 14 осіб, у Благодійній організації «Регіональний центр соціальної адаптації» – 16 осіб.

Із Львівською обласною організацією Українського товариства сліпих укладено 8 договорів, де працювали 66 осіб, з Львівським обласним осередком Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів -УСІ» укладено 7 договорів, працювали 44 особи.

Одним із нових напрямків співпраці є організація оплачуваних громадських робіт у громадських організаціях, в частині виконання кваліфікованої роботи: 11 безробітних громадян навчали осіб з інвалідністю навичкам роботи на персональному комп’ютері, 11 осіб надавали юридичні та реабілітаційні послуги, 47 осіб надавали послуги із супроводу незрячих та озвучували книги для осіб з вадами зору, 15 осіб працювали бібліотекарями, 4 безробітних за освітою психологи та 5 осіб – соціальні працівники надавали послуги особам, звільненим з місць позбавлення волі.

Як зазначають у міському центрі зайнятості, оплачувані громадські роботи є одним із вагомих чинників, що знімає соціальну напругу на ринку праці та забезпечує тимчасову зайнятість громадян. Громадські роботи проводяться згідно з переліком видів робіт, які затверджені рішенням виконкому Львівської міської ради. Оплата праці цих осіб не може бути меншою за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом. Також на осіб, зайнятих на оплачуваних громадських роботах, поширюються державні соціальні гарантії, які передбачені чинним законодавством.

Фото – Ірини Дзиклевич

Ірина Апостолюк,

 голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 879 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 17:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024