Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Вересень » 6 » Личаківська РО ТЧХ м. Львова - ліцеїстам Львівського військового ліцею ім. Героїв Крут
20:34
Личаківська РО ТЧХ м. Львова - ліцеїстам Львівського військового ліцею ім. Героїв Крут

ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА – НАУКА  ДЛЯ  КОЖНОГО 

   

 Сьогодні, 6 вересня, Личаківська РО ТЧХ м. Львова 

 провела навчання для третьокурсників з третьої роти 

 другого взводу Львівського військового ліцею ім. Героїв 

 Крут з правил надання першої домедичної допомоги. Ця

 акція, хоч і планова, але  присвячена Міжнародному 

 дню першої допомоги, який світова громадськість

  відзначатиме 9 вересня.




Тренінг провели медсестри патронажної служби - Галина Піскоровська, Надія Бучковська, Ольга Скоропад та голова ТЧХ Личаківського району м. Львова Ірина Апостолюк.


Ліцеїсти з повною відповідальністю віднеслися до правил накладання бинтів і шин при переломах, забоях, тріщинах, інших пораненнях, які є постійними супутниками їх майбутнього військового життя у літніх таборах, маневрах, марш-кидках та інших заходах, притаманних будням офіцерів української армії.


Особливу допитливість і вправність на тренінгу показали ліцеїсти: Владислав Савчук (на знімку), Антон Величко (командир відділення - сержант), Андрій Швець, Володимир Твардовський та ін.



Тренінг з вивчення основних правил домедичної допомоги удався. У цьому є велика заслуга і командира першого відділення другого взводу третьої роти, сержанта  Антона  Величка (на знімку).



Медсестри детально ознайомили ліцеїстів з матеріалами для перев’язки, розповіли про типи поранень, різні травми, паніку, яка охоплює людину, коли вона стикається сам на сам з несподіваним лихом. На ліцеїстах-добровольцях Галина Піскоровська  показала як зупиняти кровотечу при пораненні бедра, ділянки живота, ноги, інших частин тіла.


Для медсестер Надії Бучковської та Ольги Скоропад нинішня акція – перша в житті, тому що вони працюють в Червоному Хресті всього другий місяць. Вчора ще були студентками медичного коледжу при Львівському державному медичному університеті імені Данила Галицького, а нині, отримані знання, треба передавати іншим.



Щоб навчання не забулося, червонохрестівці залишили ліцеїстам яскраві буклети і листівки з доступною інформацією на цю тему. Усіх бажаючих було запрошено на курси у медико-соціальний центр Львівської обласної організації ТЧХ Ураїни, де можна засвоїти 12-годинну програму з навчання населення наданню першої домедичної допомоги.




У цей день у ліцеїста Володимира Твардовського (на знімку) – уродини: йому виповнилося 16 років. Медсестри привітали хлопця зі 

святом, побажали йому успіхів у навчанні, міцного здоров»я, а також - грунтовних знань з надання першої домедичної допомоги.



На прощання учасники акції запросили заступника начальника ліцею з виховної роботи, підполковника Анатолія Марченка до спільної фотографії. Розмова пішла про підсумки акції і про нову зустріч. Домовилися зустрітися знову на День присяги – 14 жовтня на свято Покрови Пресвятої  Богородиці, яке вважається празником УПА, бо саме у цей день в 1943 р. була створена Українська повстанська армія.




Прийшов час поговорити з ліцеїстами і про Червоний Хрест України у лавах УПА. В 1943-1947 рр. його очолювала Катерина Зарицька. Вона похована на Личаківському кладовищі. Тож запланували на Покрову створити  спільну делегацію, - Червоного Хреста і Ліцею ім. Героїв Крут, - щоб вшанувати пам»ять героїні. 




Фото:  волонтера - ліцеїста Андрія Швеця

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова


На цю ж тему, репортаж «Офіцери завтрашнього дня» - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-12-26-265

 

 

Переглядів: 1890 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 09:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024