Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Вересень » 24 » Медики з Бостона за власний кошт погодилися лікувати у США наших дітей, постраждалих під час пожеж.
14:01
Медики з Бостона за власний кошт погодилися лікувати у США наших дітей, постраждалих під час пожеж.


ДІТИ МАТИМУТЬ ШАНС…

Як ми уже повідомляли, 17 вересня, відбулася офіційна зустріч голови ЛОДА Михайла Костюка із делегацією бостонської лікарні «Шрайнерс Госпітал» зі США, в яку ввійшли – лікар-анастазіолог Геннадій Фузайлов та пластичний хірург Даніель Дріскол. У зустрічі також взяли  участь: заступник голови – керівник апарату  облдержадміністрації Іван Груник та керівник Львівського опікового центру (8-ма міська лікарня) Василь Савчин.





Після традиційних привітань, Геннадій Фузайлов з вдячністю підкреслив,  що влада Львівщини провела величезну і фахову роботу у критичній ситуації з транспортуванням до США потерпілого від пожежі хлопчика зі Сколівщини Андрійка Царинського. «Ви зробили усе  що могли. Це було професійно і дуже відповідально. На жаль, Бог розпорядився по-іншому», - зазначив лікар.


«Шкода, що ми познайомились у таких непростих умовах. Водночас, ця ситуація продемонструвала наскільки ми можемо бути змобілізованими. Сьогодні наша медицина готова до того, щоб провести ефективні реформи і піднятися на більш сучасний рівень», - наголосив Михайло Костюк.



Американські медики, Данієль Дріскол та Геннадій Фузайлов (на знімку вгорі),  в ході зустрічі висунули низку ініціатив щодо потенційної співпраці лікарів з Бостона з Львівщиною. Зокрема, пропонується організувати спільну виїзну місію клініки «Шрайнерс Госпітал» та  8-ої лікарні міста Львова, щоб проводити  спільні консультування дітей Західних областей України, які цього потребують. А це – діти, з перенесеними ураженнями шкіри, а також ті, у кого рани від вогню ще є свіжими. Це потрібно зробити для оперативного і фахового відбору постраждалих, щоб при необхідності їх можна було негайно транспортувати за океан і лікувати у Бостоні коштом американської сторони.


Окрім цього, сторони домовились про можливість коштом благодійних організацій США та «Шрайнерс Госпітал» обладнати дитяче опікове відділення сучасною апаратурою та інструментами, створити палату інтенсивної терапії.



Бостонські медики також зацікавлені у навчанні українських лікарів та медсестер новим технологіям, відтак запрошують львівських медиків на стажування в Гарвардську медичну школу.



Михайло Костюк подякував представникам «Шрайнерс Госпітал» за ентузіазм, та реальні перспективи налагодження співпраці з медиками і медичними установами Львівщини. На завершення візиту голова ЛОДА вручив лікарям з-за океану Подяки: колективу госпіталю і панам Фузайлову та Дрісколу , в преамбулі яких зазначено: нагороди ці - за допомогу у перевезенні та лікуванні важко травмованого Андрійка Царинського, високий професіоналізм американських лікарів, та їх  гуманізм.

«Ми сьогодні працюємо над тим  аби Львівщина отримала спеціально оснащений гелікоптер для транспортування можливих важкохворих. Думаю, це значно пришвидшило б процес лікування та позитивно вплинуло би на його якість», - підкреслив голова Львівської ОДА.

Присутній на зустрічі керівник Львівського опікового центру Василь Савчин додав, що команда Бостонських лікарів,  які прибули до Львова, (а це 4 хірурги та медсестра), готуються нині до проведення у Львові 16-ти операцій. На них з нетерпінням чекають малі пацієнти, і вірять, що американські медики допоможуть їм якнайшвидше одужати і покинути стіни опікового центру цілком здоровими.



Довідка:


В дитячій лікарні «Шрайнерс Госпіталь» у 2012 році лікувався Царинський Андрій зі Сколівського району, сім'я якого загинула під час пожежі. За зібрані громадою Львівщини кошти на спеціальний рахунок Львівської ОО ТЧХ України, (а це понад 2 млн грн впродовж двох днів) дитину транспортували у Бостон спеціальним літаком. На жаль, хлопчик помер після 27 днів перебування в американській лікарні.

За останні 5 років у США лікували 15 українських дітей з наслідками опіків. Як відзначили американські медики, ці діти не завжди були складними, і частина з них могла б лікуватись і в Україні, що потребувало би значно менших витрат і для батьків, і для благодійників, які зробили пожертви для одужання малих пацієнтів.

Отож, саме життя наштовхнуло на думку: створити виїздну групу фахівців зі шпиталю «Шрайнерс Госпіталь» та 8-ї міської клінічної лікарні м. Львова для того, щоб спільно з українськими медиками консультувати пацієнтів і рекомендувати лікування у США тільки важко хворим, тим, кому дійсно в Україні медицина не може допомогти.


Фото – прес-служби ЛОДА

Джерело http://www.loda.gov.ua/ua/news/itm/7065/


Про цю ж подію - З турбртою про дітей - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-09-18-825


Переглядів: 1175 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 06.05.2024, 11:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024