Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Листопад » 19 » 20 листопада - Всесвітній день дитини
15:42
20 листопада - Всесвітній день дитини


ДИТИНСТВО – ЗОЛОТА ПОРА


  Громадськість світу 20 листопада відзначатиме Всесвітній


  день дитини. На планеті - понад 2 мільярди дітей, 


 8 мільйонів з яких – це українські.








В ЮНІСЕФ нагадують: кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.

Ці та інші права передбачені Конвенцією про права дитини, яка була прийнята резолюцією 44/25 Генеральноїасамблеї ООН від 20 листопада 1989 року. Саме тому, щорічно, 20 листопада світова спільнота святкує Всесвітній день дитини. Ця конвенція є основним міжнародним документом із захисту прав дітей. 193 країни, крім США та Сомалі, ратифікували конвенцію ООН про права дитини.

Україна взяла на себе ряд зобов’язань з покращення добробуту дітей, зокрема, підписавши Конвенцію ООН про права дитини. 27 лютого 1991 року Верховна Рада України ратифікувала цю Конвенцію постановою №789XII (78912), яка набула чинності для України 27 вересня 1991 року. Крім того, у 2003 та 2005 роках Верховна Рада України ратифікувала два факультативні протоколи до Конвенції про права дитини щодо торгівлі дітьми, дитячої проституції, дитячої порнографії та щодо участі дітей у збройних конфліктах.

Україна досягла стабільного прогресу щодо захисту прав дітей, у таких сферах, як зниження дитячої смертності, збільшення кількості дітей, що виховуються у прийомних сім'ях, а не в інтернатах, зниження кількості відмов від новонароджених, та багато іншого. Тим не менш, є ще невирішені питання, які загрожують захисту прав дітей та особливо, соціально уразливих дітей. Тут ЮНІСЕФ успішно співпрацює з Червоним Христом та іншими благодійними організапціями України, щоб подолати всі ці негативні явища, які не дають дітям змоги бути вповні щасливими.

І все ж, ще занадто багато дітей виховується в державних установах, або навіть буває так, що діти живуть на вулицях без піклування батьків. Вони піддаються ризику зараження небезпечними захворюваннями, у зв'язку з низьким охопленням імунізацією. Широко розповсюджене недостатнє споживання йоду, що ускладнює розумовий розвиток дітей. Діти все ще страждають від насильства і жорстокого поводження у сім’ях, в тому числі - сексуальної експлуатації, яка є однією з найгірших форм насильства щодо дітей.

ЮНІСЕФ підписав 1 листопада п.р. п’ятирічну програму співпраці з Урядом України на період 2012 - 2016 рр, надавши Урядові України всю необхідну технічну допомогу у вирішенні важливих проблем щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини. На офіційому сайті ЮНІСЕФ репортаж про цю подію можна прочитати на стор. - http://www.un.org.ua/ua/information-centre/news/1516


"Тільки спільні зусилля уряду, громадських та міжнародних організацій, бізнес сектору, лідерів громадської думки та кожного громадянина зможуть забезпечити права кожної дитини відповідно до Конвенції ООН про права дитини,” - зазначила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо (на знімку). "Я вірю, що Україна може стати світовим лідером у захисті прав дітей!” - додала вона.

Зазначимо, що п. Юкіе Мокуо неодоразово бувала з візитами у Львові. Останній раз це було 29 жовтня п.р., коли на зустрічі з головою ЛОДА Михайлом Костюком вона обговорила питання про будівництво дитячих будинків сімейного типу. Про це ми повідомляли у блозі Новин. 

Див. стор. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-10-29-905

 

Текст Конвенції ООН про права дитини.


Мультфільми ЮНІСЕФ про права дитини.

 

Довідка

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей. Фонд працює у понад 190 країнах світу заради захисту та підтримки дітей починаючи з раннього віку та до юності. Програми Фонду фінансуються з добровільних внесків фізичних осіб, компаній, закладів та урядів. Цього року ЮНІСЕФ в Україні святкує п’ятнадцятиріччя своєї діяльності. Представництво ЮНІСЕФ в Україні було відкрито у 1997 році після підписання Україною Основної угоди про співробітництво між Урядом України та ЮНІСЕФ. Пізніше Угода була ратифікована Парламентом України, створюючи підстави для співробітництва ЮНІСЕФ з урядом України задля покращення життя дітей та родин в Україні.

Джерело - http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?yunisef_v_ukrayini__8_milyoniv_ditey&objectId=1270966

 

 

Переглядів: 1016 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024