Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Грудень » 18 » Товариство «Максиміліан - Кольбе - Верк» з Німеччини – пацієнтам Медико – соціального центру Львівської ОО ТЧХУ
15:03
Товариство «Максиміліан - Кольбе - Верк» з Німеччини – пацієнтам Медико – соціального центру Львівської ОО ТЧХУ

ПОДАРУНКИ  НІМЕЦЬКИХ САНТА-КЛАУСІВ


 З 11 до 15 грудня 2012 р. благодійне Товариство   «Максиміліан-Кольбе-Верк» з Німеччини, яке допомогає

 колишнім в’язням фашистських концтаборів та гетто, провело передріздв’яну акцію у Західній Україні.

 Керівник Товариства Вольфганг Герстер та два його співробітники  14 грудня відвідали наше місто 

і провели святкову зустріч з колишніми в’язнями зі Львова та області. Це вже стало традицією. Про їх 

минулорічну  передріздв’яну акцію див. на стор. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-12-22-256


Цього року  підопічних МСЦ ЛОО ТЧХУ німецькі добродійники  запросили в гості на святковий обід у затишний ресторанчик у центрі Львова з дещо претензійною назвою «Батяр». Тут вони не лише  поспілкувалися,  згадали лихі часи рабства і виживання у фашистській  Німеччині в 1941-1945 рр., але й послухали музику, скуштували ресторанних страв,  на мить доторкнулися до сучасних принад життя.



Поряд з традиційним різдвяним подарунком, гості  отримали також фінансову допомогу. Хворих, які не змогли особисто прибути на зустріч,  німецькі благодійники відвідали вдома.



Колишні в’язні фашистських куонцтаборів та гетто – є підопічними медико-соціального центру Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Організація зустрічі , формування новорічних подарунків – все це було доручено працівникам медико-соціального центру, а відвідання хворих вдома – це вже була спільна турбота німецьких добродіїв з  МКВ та наших працівників з МСЦ Червоного Хреста Львівщин.



Зустріч відбулася за святковим благодійним обідом. Перед його учасниками  виступили представники з німецької організації з МКВ:голова - Вольфганг Герстер, його заступник - пані Данута –Тереза Конєчни, а також  голова Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України  п. Валентин Мойсеєнко.



Колишні в’язні концтаборів і гетто виступили зі словами подяки на адресу спонсорів організації свята – Товариства  «Максиміліан-Кольбе-Верк» та обласної  організації Товариства Червоного Хреста Львівщини,  медико-соціальний центр якої близько 17 років опікується цими людьми.



На зустріч прибув поважний гість з м. Дрогобича п. Альфред Шраєр, який має 90 років, хоч переніс концтабори у Освенцімі, Бухенвальді, Гросрозені. Він - один з в’язнів зі списку Шінглера , колишній  викладач музичного училища, почесний громадянин в м. Дрогобичі . Незважаючи на похилий вік,  п. Альфред ще має чудовий голос, тож заспівав гостям  українських пісень,  отримавши за це щиросердечні оплески.


Після завершення святкового обіду п. Альфред подякував німецьким Санта-Клаусам  від себе  особисто і від імені  всіх колишніх в’язнів за увагу та матеріальну підтримку  як  Товариства «Максиміліан-Кольбе-Верк», так і  МСЦ ЛОО ТЧХУ.

Фото - МСЦ ЛОО ТЧХУ

Ніна  Добренька, директор МСЦ Львівської ОО ТЧХУ 

Переглядів: 1068 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 02.05.2024, 09:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024