Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 24 » Реформа медицини на Львівщині: тренінг у Журавно з надання першої медичної допомоги населенню
17:38
Реформа медицини на Львівщині: тренінг у Журавно з надання першої медичної допомоги населенню

КРУПИНКИ ДОСВІДУ 

 Для працівників пункту екстреної медичної допомоги «Журавно», що у Жидачівському районі на Львівщині, та фельдшерів ФАПів, медичних сестер терапевтичного відділення лікарні, лікарів -  терапевтів, сімейних лікарів, дільничних медичних сестер,  медиків інших категорій  на стадіоні у с.м.т.Журавно  відбувся одноденний  виїзний тренінг з питань організації та надання екстреної медичної допомоги населенню підпорядкованої території.

Організатори поставили собі за мету – посприяти тутешнім медикам у підготовці до роботи за єдиними стандартами у системі надання екстреної медичної допомоги на території Львівської області, прискорити удосконалення їх теоретичних знань, ознайомити колег з європейськими стандартами надання екстреної медичної допомоги в позашпитальних умовах, відпрацювати з ними практичні прийоми порятунку постраждалого, а також показати наочно, що це таке - стандарти у медицині критичних станів.


Журавно і його околиці - це відпочинкова зона. Тому велику увагу на тренінгу було приділено наданню екстреної медичної допомоги туристам при  укусах змій, кліщів, утопленні тощо.

У цьому тренінгу взяли участь майже пів сотні осіб. Його провели спеціалісти Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які проходили відповідну підготовку з такого виду діяльності в Україні та за кордоном, мають сертифікати лікарів – інструкторів.

Серед них був і лікар-анестезіолог лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова Орест Гера, котрий отримав міжнародний сертифікат інструктора з надання першої медичної допомоги на курсах Міжнародного Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, які проводили викладачі з Єревану у офісі ЛОО ТЧХ України.  


На знімку: учасники навчань у день отримання сертифікатів

Про це ми розповідали на стор. -  http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-10-19-117

Тренінг був успішним ще і тому, що його учасникам Львівським центром медицини катастроф були представлені манекени, муляжі та інші засоби, що вкрай необхідно для відпрацювання практичних навиків

     Під час  проведення цього заходу були відпрацьовані:

-  сучасні методи проведення серцево-легеневої реанімації;

-  методи зупинки кровотечі;

-   правила імобілізації та транспортування;

-   техніка маніпуляцій, що виконуються під час надання невідкладної медичної допомоги з використанням табельних заходів;

-    вміння надавати екстрену медичну допомогу однією особою, двома особами;

-   злагоджена робота у команді, уміння залучати до надання допомоги учасників та свідків подій;

 -   ознайомлення зі європейськими стандартами стандартами надання ЕМД на дошпитальному етапі;

-   професійне використання у роботі сучасного обладнання та оснащення реанімобіля.


Необхідність проведення таких тренінгів була одноголосно відмічена всіма учасниками заходу. Зання і навики набуті тут широко будуть використовувати його учасниками у щоденній роботі для кваліфікованої ефективної допомоги при раптових захворюваннях пацієнтів та у разі виникнення екстрених ситуацій.


Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Прес-служба Львівської ОО ТЧХ України   

Переглядів: 1016 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024