Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Липень » 27 » Акція «Щасливий квиток Червоного Хреста» на честь 1025-річчя Хрещення Русі
09:01
Акція «Щасливий квиток Червоного Хреста» на честь 1025-річчя Хрещення Русі

ГВАРДІЇ  РЯДОВИЙ
















Наслідувати чужий почин – важко. Але це не значить, що не треба намагатися опанувати досвід колег. Однією з таких спроб стало запровадження нами новації червонохрестівців з м. Берегово, що на Закарпатті. Вони до 1025-річчя Хрещення Русі розпочали разом із своєю райадміністрацією і церквою благодійну акцію «Щасливий квиток Червоного Хреста».

Про це йшлося у репортажі «Об'єднуюча сила Хрещення Русі» на стор.  http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-07-25-1949

В Личаківській райадміністрації таке розуміння було знайдено швидко. Її співробітники навіть розповсюдили між членами своєї первинної організації Червоного Хреста, за рекомендацією голови Івана Лозинського, марки Товариства, щоб дати почин хорошій справі.

Сподіваємось, що не залишаться осторонь і служителі церкви, зокрема храму Святої Трійці на чолі з настоятелем о. Степаном Кащуком, котрий щороку освячує паски для підопічних Червоного Хреста Личаківського району м. Львова.



Залишилось зустрітись з тими, кому призначений збір пожертв. Вчора одна з таких зустрічей відбулася. Знайомтесь, гвардії рядовий Сергій Корнійович Ільчишин. Війну розпочав у 1941 р. і закінчив в Австрії за 400 км від Берліна. Воював не лише гвинтівкою, але і друкованим словом. Випускав дивізійну газету «Гвардійський натиск». Був  друкарем, метранпажем, розповсюджувачем.

Тож  у редакції фронтової газети довелося запізнатися з Олесем Гончарем, Олександром Довженком, Костянтином Сімоновим та іншими служителями пера, котрі були «стовпами» фронтової пропаганди у час війни.

Давно їх уже немає серед наших сучасників. Та і гвардії рядовому з Ново-Волинська, батьківщини Лесі Українки, Сергію Ільчишину минув недавно уже 93 рік. Дружина померла кілька років тому. Пішли у кращий світ двоє синів. Залишився сам, як палець. Спасибі, сусідка Ольга Михайлівна Палюшко провідує. Самітня. Хоч інвалід , а від хатньої роботи не відмовляється.

Що тепер? «Все у руці Господа», - каже фронтовик. Найгірше, на старості років впала полуда на очі. Крім силуетів людей і предметів колись зіркі очі вже нічого не бачать. Треба робити операцію. Але де тих коштів набрати? Ось може Червоний Хрест підсобить?

Без людей доброї волі виконати це побажання неможливо. Тож просимо всіх, хто має можливість, візьміть участь у благодійній акції «Щедрий квиток Червоного Хреста», кошти від якої підуть на підтримку здоров'я і поліпшення життя як гвардії рядового Ільчишина, так і його 11 бойових побратимів, які не набагато молодші від нього проживають у Личаківському районі м. Львова.




А Господь віддасть за милосердя і добрі справи сторицею!

 

Фото – А. Остасюк

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Довідка:

Банківські реквізити, адреса, контактні телефони див. на стор. - http://lviv-redcross.at.ua/index/0-4

     

 

 

Переглядів: 769 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 04:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024