Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 21 » Личаківська РО ТЧХ м. Львова і скаути з ОУС - у великій мандрівці осередками Товариства з Віфлеємським Світлом Миру. Ч – ІУ.
21:10
Личаківська РО ТЧХ м. Львова і скаути з ОУС - у великій мандрівці осередками Товариства з Віфлеємським Світлом Миру. Ч – ІУ.

ВИЙДИ  З  ТІНІ – ПОКАЖИ ДОБРО!


 

Частина ІУ. У  ГЕНЕРАЛЬНОГО  ВІКАРІЯ

 

Репортаж  з  Управління Львівської Архидієцезії 

Римо-Католицької Церкви в Україні

 










У маршрутному листі Великої подорожі Світла Миру по Львову спочатку не було Управління Львівської Архидієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні, але поміркувавши делегація вирішила – обминути його ніяк не можна. Якщо, наприклад, Червоний Хрест не має ще тісних зв'язків з цією Управою, то у скаутів з ОУС  вже давним-давно налагоджена багаторічна дружба і тісна співпраця.




Нагадаємо, нещодавно Глава Римо-Католицької Церкви в Україні Митрополит Львівський Архієпископ Мечислав Мокшицький 

благословив акцію ОУС  "Віфлеємське Світло Миру 2013”. (Про це ми вже повідомляли на стор. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-12-06-2466).

 

Скаути з ОУС, в своїй більшості, прихожани храму св. Антонія, а він територіально розміщений у Личаківському районі м. Львова. Та і сама Управа також належить до цього району. Тому без вагань і сумнівів всі одностайно вирішили – такий візит конче потрібний.


 


Прийняли делегацію мимовільних мандрівників о. Юзеф Павлічек, - Генеральний Вікарій Львівської Архидієцезії РКЦ, а також о. Владислав Гримський, - Канцлер Курії Львівської Архидієцезії РКЦ в Україні. Виявилося, що президент скаутів з ОУС Олександр Мацієвський, добрий знайомий обох священиків, тому спільних тем довго шукати не треба було.

 

Відчула себе у знайомому середовищі і патронажна медична сестра Вікторія Дудяк. Всього рік тому вона разом з сестрою, в одному з монастирів у Польщі, пробувала знайти своє монаше покликання. Але це дуже відповідальна справа, тому обидві вийшли з усамітнених келій знову у світ, щоб ще раз обдумати, чи не роблять, бува, помилки.


 


Для непосвячених пояснимо, що Курія Львівської Архидієцезії є постійно діючим органом утвореним для допомоги архієпископу в управлінні архидієцезією в душпастирській, адміністративній діяльності та у судочинстві.

 

Курія складається з: інституту генерального вікарія, інституту судового вікарія, канцелярії, відділу загального душпастирства, відділу адміністрації та архіву.

 

 Канцелярію утворюють канцлер  і нотаріуси.

 

Митрополичий капітул, до складу якого входять прелати (препозит, декан,

кустош, схоластик), дійсні та почесні каноніки. Діє Рада Священиків, до якої

входить 15 членів, з них 8 – обрані, 4 – за призначенням та 3 – згідно з посадою, також працює при ній Колегія Консультантів, що складається з 7 священиків.

 

У підпорядкуванні Львівського Митрополичого Управління знаходяться: канцелярія, до складу якої входить віце-канцлер, секретар та 3 нотаріуси; архієпископський суд латинського обряду у Львові, до якого входять: судовий вікарій, 3 судді, ініціатор справедливості та 3 нотаріуси; благодійна організація "Карітас - Спес" Львівської Архидієцезії (оскільки головний осередок організації розташований у Києві), відділ душпастирства сім'ї, редакція релігійно-суспільного видання "Радість Віри", редакція веб-сайту Римсько-Католицької Церкви в Україні.



 

Традиція, яку започаткували скаути, а тепер долучилися до неї і червонохрестівці, імпонує священикам цієї Церкви. Вони пообіцяли і надалі її всіляко підтримувати і поширювати серед парафіян.

 

Можливо, колись і на львівських теренах започаткується  спільна з Червоним Хрестом фундація, як, наприклад, Фонд Максиміліана Кольбе у Фрайбурзі, який вже понад 15 років допомагає в'язням фашистських таборів і сталінських ГУЛАгів у Польщі, Росії, Україні. (Про нього докладніше можна дізнатися на стор. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-10-17-2233).



 

І може це символічно, що ця співпраця Червоного Хреста Личаківського району м. Львова і  Управління Львівської Архидієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні почалася саме з Віфлеємського Світла Миру, у сяйві якого дуже легко читається сентенція: «Що у людей неможливе, те у Бога – можливе»!   



 

У вечері того ж дня  скаути ОУС, а саме, - 8 Дружина Львівська ім. Насті Лісовської  (ОУС), - передала Вифлеємське Світло у костел св. Архангела Михаїла, що на Сихові. Відбулося дійство під час Святої Меси для дітей та вірних цієї віддаленої львівської парафії. При ній функціонує дитячий садочок. (Докладніше див. - http://vk.com/skauty_ous?z=photo-6930927_317007960%2Fwall-6930927_1098).


Нехай же Світло Миру з Віфлеєму осяває нам всім життєвий шлях з дитячих років!



Фото – Ірини Апостолюк

Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова.

 

Переглядів: 903 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 19:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024