Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 20 » Мобілізація у військкоматах Харкова, або розповідь про те, хто іде в армію і у рятувальні загони Червоного Хреста
14:09
Мобілізація у військкоматах Харкова, або розповідь про те, хто іде в армію і у рятувальні загони Червоного Хреста

ПОРИВ  ПАТРІОТИЗМУ

 

Харківські військкомати, в рамках

мобілізації, продовжують набір

військовослужбовців у Національну

гвардію, прикордонну службу

та інші роди військ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Заступник військового комісара Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін розповів, що в Національну гвардію активно набирають командирів рот, взводів, водіїв БТР, БМП, стрільців і кулеметників .

 

У прикордонслужбу потрібні такі ж спеціальності. У батальйон територіальної оборони , яка захищатиме Харківщину на кордоні з Росією , ведеться набір практично всього складу: від начальника продовольчої служби і нижче.

 

Також ведуть набір співробітників військкоматів . Наприклад, є потреба у діловодах. Варто відзначити , що є люди, котрі переводяться з діловодів у прикордонні війська.

 

 

"Я зараз перебуваю у штаті військкомату. Допомагаю з мобілізацією і відправкою людей. Зараз багато людей приходить до військкоматів. Більшість - добровольці. Я , як житель України, розумію, що ситуація складна. В будь-який момент може загостритися ситуація через військову агресію з боку Росії. Я розумію , що треба захищати свою країну. Саме тому я вважаю, що час сидіння на диванах закінчився. Я хочу залишити паперову роботу і піти охороняти кордон " , - зазначив Максим Губин .

 

 

Зараз, поки розгортається мобілізація, є проблеми з фінансуванням , які повинні бути вирішені повністю протягом декількох днів. За словами Калгушкіна, Міністерство оборони 19 березня має перерахувати гроші на утримання військовослужбовців. Калгушкін розповів , що планується внести зміни до законодавства щодо термінів контрактів . Так як зараз перший контракт повинен бути підписаний строком на три роки.

 

"Зміни мають забезпечити, щоб військовослужбовці , яких ми зараз закликаємо, після стабілізації ситуації могли або продовжити службу, або розірвати контракт. Всі соціальні гарантії, зокрема , у них буде збережено. Буде зроблено запис , що вони проходили службу. Вони отримуватимуть зарплату" , - зазначив Калгушкін.

 

Зарплата ж у військових становить від трьох тисяч гривень. Це у рядових. У офіцерів оклад вищий. За словами Калгушкіна , в харківській області повинні мобілізувати 700 осіб. 400 з них прийшли добровільно. Ще 200 вже призвали.

 

 

Заступник комісара зазначив, що медиків поки що не мобілізують. Їх вистачає . Хоча в разі ускладнення ситуації першими будуть призвані медичні сестри і лікарі - хірурги.

Крім того , розпочала набір добровольців і організація Товариства  Червоного Хреста .

 

Розповіли у військкоматі і кілька цікавих історій про бажаючих служити. Наприклад , щодня дзвонить 72 - річний дідусь Євген Федецький, котрий готовий не тільки мобілізуватися, але і сам купити форму, а також використовувати свій автомобіль для потреб армії .

"Я готовий позмагатися з молодими. Якщо молоді мене обійдуть, то тоді я буду готовий, щоб мене списали", - зазначив Федецький.

 

Довідка:

Докладніше про мобілізацію добровольців у рятівні згони, які формує  Харівська ОО ТЧХ України див. у репортажі " Під прапори Червоного Хреста" - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2014-03-19-2948

 

 

 

Фото – www.tree.biz.ua/

Джерело:

http://tree.biz.ua/news/mobilizaciya-v-harkovskih-voenkomatah-ili-kto-idet-v-armiyu-foto

 

 

Переглядів: 1134 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024