Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Липень » 19 » У Києві 16-17 липня відбувся семінар з головами МО/РО Товариства Червоного Хреста України
15:39
У Києві 16-17 липня відбувся семінар з головами МО/РО Товариства Червоного Хреста України

МАЙСТЕРНІСТЬ – В ОБМІНІ ДОСВІДОМ

 

 

 

 

 

    У Києві 16-17 липня відбувся семінар з головами міських, районних, міськрайонних організацій 

    Товариства Червоного Хреста України, на якому обговорювалося широке коло питань.

 

 

Відкрив дводенний семінар президент ТЧХ України Іван Усіченко. Він привітав учасників, котрі з'їхалися з усіх кінців держави, побажав їм плідної праці, а потім виголосив промову «Роль і місце Товариства Червоного Хреста України в суспільному житті країни, зокрема, в особливий період».

 

Заступник генерального секретаря - завідувач міжнародним відділом ТЧХУ Валерій Серговський зупинився на проблемі захисту символіки Червоного Хреста, що в останній час набуває великої актуальності.

 

Завідувач відділом інформації та  громадських зв'язків ТЧХУ Віктор Щербанюк у своєму виступі висвітлив тему «Форми інформаційно-пропагандистської діяльності в МО/РО ТЧХ України та в первинних організаціях Товариства».

 

Завідувач фінансово-економічним відділом НК ТЧХУ Оксана Орловська висвітлила тему «Бюджет організації, облік, звітність, контрольно-ревізійна робота в міськрайорганізаціях. Методика складання фінансового плану на рік та плану членських внесків».

 

Вона надала  головам  МО/РО надзвичайно   потрібну     інформацію з бухгалтерського обліку.  Вони вперше отримали автоматичну  Програму  складання  бюджету  районної  організації  в  залежності  від   кількості  населення.  Це  потужні   знання  для  голів  районних  організацій. Якби  вони  не  отримали  іншої  інформації  за  час  семінару, то вже  це  дозовлило б  їм  планувати  фінасову  діяльнсть,  враховуючи  власні  потреби  і  можливості.  До   цього  семінару     для більшості  з  них річний   фінансовий план складали  обласні  організації ТЧХ України.

 

 

Завідувач відділом медико-соціальних програм та допомоги населенню при надзвичайних ситуаціях НК ТЧХУ Наталія Каріна зупинилася на проблематиці, окресленій темою «Роль і завдання міських, районних та міськрайонних організацій при надзвичайних ситуаціях».

 

Провідний спеціаліст відділу  медико-соціальних програм та допомоги населенню при надзвичайних ситуаціях НК ТЧХУ Ніна Гладких розповіла про організацію роботи патронажної служби, ведення обліково-звітної документації, підвищення кваліфікації працівників цієї служби.

 

Генеральний секретар НК ТЧХУ Алла Хабарова висвітлила тему «Механізм залучення додаткових ресурсів. Менеджмент громадських організацій в соціальній сфері. Складові програмно-цільової діяльності».

 

Провідний спеціаліст НК ТЧХУ Ольга Побережна зупинилася на темі «Робота міськрайорганізацій з розвитку молодіжного та волонтерського руху».

 

Завідувач організаційно-методичним відділом НК ТЧХУ Ольга Хромова звернула увагу присутніх на те, що Товариство незабаром вступає у звітно-виборчий період. Тож і тема її виступу була відповідною, а саме: «Підготовка та проведення звітно-виборної компанії в організаціях Товариства Червоного Хреста України у 2015 році».

 

 

 

 

 

 

На семінарі виступили і голови міських, районних та міськрайонних організацій Товариства.

 

Голова Броварської міськрайонної організації Товариства Київської області Лілія Драпей проінформувала присутніх про «Форми співпраці організацій ТЧХУ з органами місцевої влади, місцевого самоврядування та іншими неурядовими організаціями (з досвіду роботи Броварської МРО ТЧХУ на Київщині)».

 

Валентина Чорна – голова Ради голів районних, міських, міськрайонних організацій Товариства, голова Уманської МРО ТЧХУ в Черкаській області обрала темою свого виступу «Створення первинних організацій. Надання методичної та практичної допомоги головам первинних організацій ТЧХУ та активу червоно хрестівських організацій».

 

 

 

 

Голова Уманської  міськрайонної  організації Товариства Валентина Чорна, будучи дійсним членом Національної Спілки Журналістів України, представила  фотопрезентацію  різнобічної  діяльності первинних  осередків, де було  зосереджено  увагу  на сільських  первинних  організаціях  Товариства   Червоного Хреста, формах   роботи та плануванні  їх  діяльності. 

 

Вона  також  надала  зразки    інформаційних  куточків   Товариства, які  може  використати  первинна організація   в  своїй  практичній роботі  для  широкого  інформування  населення  про діяльність Товариства. Це  зацікавло  голів районних  Товариств,  і  вони  звернулися  до  Національного  Комітету ТЧХУ з проханням, виготовити  масовим  тиражем такі  стандартні зразки  для  всіх  районних  організацій.      
                   

Запропоновані   колегою підходи до роботи  з первинними   осередками,   чимало голів   районних   Товариств  вирішили  запозичити   і  "перекинули" цю інформацію і плакати на  свої флешки". Досвід сприймається і запроваджується просто "з коліс".

 

Володимир Ромайкін – голова Іллічівської МО ТЧХУ в Одеській області розповів про створення волонтерських загонів з надання першої невідкладної допомоги. Його виступ ілюструвався слайдами. Будучи інженером з навколишнього середовища за освітою, Володимир Ромайкін створив для своєї організації сайт в Інтернеті, а також заснував відповідні сторінки у соцмережах. Зараз веде переговори з відповідальними особами, щоб створити віртуальний реєстраційний інтерактивний Центр для Обласної організації інвалідів.    

 

Валентина Романюк – голова Деснянської РО ТЧХ м. Києва розповіла про налагодження роботи навчального Центру з вивчення правил надання першої невідкладної домедичної допомоги. Свій виступ вона супроводжувала слайд-фільмом. Її організація має свій сайт, а також сторінку у соцмережі Facebook. З Личаківською РО ТЧХ м. Львова - поєднана групою «Друзі». Це дало можливість час від часу розповідати про новини у її організації і на нашому сайті.

 

 

 

 

 

Білоцерківська міська організація ТЧХУ, як школа передового досвіду по роботі з молоддю у Київській області, прозвітувала на семінарі про свої досягнення та перспективи. Звіт і демонстрацію слайд-фільму

зробила її голова Галина Кожедуб.  

 

Досягнення цього Товариства  були високо оцінені присутніми. І з такою думкою неможливо не погодитися: наш сайт, як ми уже повідомляли, сконструйований у 2011 р. саме при допомозі білоцерківців, особисто при сприянні Галини Кожедуб, а також волонтера цього Товариства студента Івана Степури, за що ми завжди їм будемо вдячні

 

Таміла Орел – голова Вишгородської РО ТЧХ м. Києва повідомила у своєму виступі, що у них активно діє Медико-соціальний центр, а при 71 тисячі мешканців району їм вдалося зібрати 71 тисячу грн. членських внесків і виконати планові завдання на 200%.

 

Леонід Бутевич – голова Баранівської РО ТЧХУ в Житомирській області поділився досвідом про створення МСЦ площею 250 м.кв., в якому зараз сконцентровано понад 500 видів  різних засобів соціального захисту, починаючи від ходунків і милиць, і закінчуючи інвалідними колясками. Склад НЗ створив у трьох кімнатах. Добре організував волонтерів. Як військовий пенсіонер, користується зараз великим авторитетом і жертводавці несуть внески від червонця до мільйона. Такий зараз час і народ у районі готовий віддати останню сорочку, щоб тільки припинився збройний конфлікт і у державу прийшов мир і спокій.

 

Ірина Блінова – голова Жовтневої РО ТЧХУ м. Запоріжжя взяла слово, щоб розповісти про благодійні концерти, які, починаючи з березня, проводяться в районі, а виручені кошти направляються на потреби української армії. За освітою Ірина Володимирівна – психолог. На місцевому телебаченні – частий гість. У передачах піднімає питання про актуальні проблеми червонохрестівської роботи, таємниці людської душі, переваги здорового способу життя. Має сторінку у соцмережі ВКонтакте і входить у групу «Друзі» аналогічної сторінки Личаківської РО ТЧХ м. Львова.

 

Зоя Скакун – голова Старокостянтинівської РО ТЧХУ у Хмельницькій області  повідомила про те, що їй вдалося налагодити конструктивні стосунки з райдержадміністрацією. Тож для Товариства у цьому районі виділено приміщення з 6 кімнат. Причому, звільнено від орендної плати. Укладено з райдержадміністрацією договір про співпрацю.       

 

Виступили голови інших МО/РО Товариства, де познайомили присутніх з досвідом роботи своїх організацій. Всього у семінарі взяли участь 38 керівників міських, районних і міскрайонних організацій. Не всім, на жаль, вистарчило часу для виступів і аналізу проведеної роботи. Тож цю прогалину можна компенсувати, направивши на адресу нашого сайту матеріали, цікаві для працівників Червоного Хреста і його волонтерів. Адреса зазначена у рубриці «Наші реквізити» - http://lviv-redcross.at.ua/index/0-4

 

 

 

 

На семінарі було узагальнено передовий досвід Броварської МРО ТЧХУ у Київській області, яку очолює Лілія Драпей ось уже 24 роки. Про що подію ми уже повідомляли - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2014-07-16-3739 .

 

Підбив підсумки семінару президент ТЧХУ Іван Усіченко. Він висловив задоволення результатами його роботи, наголосив на необхідності дотримуватися нейтралітету у спілкуванні з учасниками збройного конфлікту на сході України, так як Товариство – не є політичною організацією, а бере на себе обов'язки безсторонності і допомоги тим, хто потрапив в силу тих, чи інших обставин, в складну життєву ситуацію.

 

 

 

 

Учасників семінару було запрошено на зустріч з урядовою делегацією Японії, яка у той день привезла гуманітарну допомогу. Про це див. репортаж за адресою – http://lviv-redcross.at.ua/blog/2014-07-17-3747

 

 

 

 

Такі ж семінари будуть проведені у кожній області, починаючи з серпня-вересня. До звітно-виборного періоду залишилося не так уже і багато часу.  

 

 

 

 

У числі перших, хто вступить у звітно-виборний період, буде і Харківська обласна організація ТЧХУ. Про це запевнив її голова - Костянтин Башкіров, котрий прибув на зустріч з урядовою делегацією з Японії, а заодно - ознайомитися з підсумковими документами дводенного семінару. Саме він відповідальний в ТЧХУ за інформаційно-пропагандистську роботу у Товаристві, тому старається тримати контакт з центральним офісом у Києві, щоб завжди бути у курсі важливих подій у червонохрестівському житті.

 

 

 

 

 

Тепер, коли всі роз"їхалися по своїх робочих місцях, настав період осмислення всього почутого - нового і маловідомого. Стане в пригоді і напутне слово Івана Усіченка - президента Товариства Червоного Хреста України: "Ви, керівники міських, районних і міськрайонних організацій, повинні бути постатями у себе в регіоні. І тільки тоді складеться успішно робота, волонтери прийдуть до вас і станете справжніми лицарями Милосердя".  

 

І щоб майстерність не занепадала, а ставала все вищою і вищою, треба не забувати про обмін досвідом. Наш сайт - один з інформаційних майданчиків, який запрошує в автори всіх бажаючих червонохрестівців і волонтерів Червоного Хреста ділитися тут своїми здобутками, планами і новаторством. 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова, учасник семінару

 

На цю ж тему:

 

1.Сайт Білоцерківської МО ТЧХУ в Київській обл - Семінар керівників місцевих організацій ТЧХУ - http://red-cross.org.ua/news/2014-07-19-191

2.Сайт Новоселицької РО ТЧХУ в Чернівецькій обл..- СЕМІНАР У КИЄВІ - http://redcross-novoselica.key.ua/seminar-v-kievi/

3.Сайт ТЧХУ - Cемінар в Національному комітеті Товариства Червоного Хреста України - http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1338 

4. Сайт Уманської МРО ТЧХУ - Cемінар в Національному комітеті Товариства Червоного Хреста України - http://redcross-uman.at.ua/news/2014-07-29-26

 

Переглядів: 1167 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 18:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024