Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Травень » 2 » «Французька весна» в Одесі: студенти креативили французькою мовою
08:18
«Французька весна» в Одесі: студенти креативили французькою мовою

 

ОДЕСА – МАЛЕНЬКИЙ  ПАРИЖ

 

   

 

   В рамках «Французької весни» в Одесі

   27 і 28 квітня пройшла традиційна

   студентська конференція, присвячена

   150-річчю Імператорського

   (Новоросійського) університету та

   55 -річчю факультету романо -

   германської філології.

 

 

 

Конференцію привітав директор Французького культурного центру Сільвен Бано, який вже не перший раз надає майданчик для наукового заходу.

 

 

 

 

Студенти університету представили близько 40 доповідей на французькій мові, підготовлені на основі курсових робіт за фахом. Правда, деякі з доповідей зачитані не були: троє студентів знаходилися на конференції в Європі, а ще три людини - на іншій конференції, присвяченій проблемам раку і неврологічних захворювань.

 

 

 

 

 

Як розповів старший викладач однієї з кафедр фіакультету Віталій Орлов, обидва дні конференції пройшли бадьоро і, як кажуть, креативно. Учасники заходу представили доповіді на різні теми, серед яких - карстові печери Одеси та області, хронотип людини, економічні роздуми Конфуція, політичні слогани, колірна палітра поетичної творчості, внесок заводу І. І. Гена в економіку Одеси та інші.

 

 

 

 

Зокрема, доповідь про особливості франкомовної реклами представила учениця одеської школи № 121 Вікторія Герей, що зайняла в нинішньому році 3-е місце в міському конкурсі Малої академії наук і отримала звання лауреата конкурсу «Mot d'or».Студентка хімічного факультету М. Неделку свою доповідь присвятила людині, на честь якої названо Одеський національний університет, - Іллі Іллічу Мечникову. Вперше на конференції виступила гостя з Будівельної академії Катерина Москаленко з доповіддю «Символіка Празького Орлоя». Не в перший раз звучало ім'я герцога де Рішельє, про якого знають в Одесі навіть ті, хто тут живе недавно.

 

 

 

 

 

Сюрпризом конференції стала премія імені І.І. Мечникова, заснована профспілковим комітетом студентів та аспірантів Одеського національного університету. Вона буде присуджуватися двом студентам (аспірантам) - по одному від гуманітарних і природничо-математичних наук.

 

 

 

 

«Так громадськість оцінили довголітній вклад викладачів і студентів у науку і розвиток французької мови, а з ним - у зміцнення зв'язків між Україною та Францією. Визначати лауреатів університетської премії будуть викладачі кафедри ІЯГФ », - зазначив Віталій Орлов.

 

Відзначимо, 17 березня викладачі французької мови кафедри іноземних мов гуманітарних факультетів ОНУ втретє провели конкурс «Mot d'or» («Золоте слово»), головний приз якого - поїздка в Париж.

 

Потім пройшла конференція, присвячена діяльності Червоного Хреста.

 

Наша довідка

Репортаж про конференцію, присвячену історії Червоного Хреста на Одещині, написала журналіст Наталія Бондаренко. Його можна прочитати за посиланням  -  http://lviv-redcross.at.ua/blog/2015-04-27-5522.

 

 

Фото – www.odessamedia.net

Джерело:

http://odessamedia.net/news/odessa/francuzskaya-vesna-v-odesse-studenti-kreativili-na-francuzskom-yazike-/

 

 

 

 

Переглядів: 914 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 15:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024