Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Серпень » 18 » Всеукраїнська конференція щодо поліпшення законодавства стосовно людей з інвалідністю розпочалась у Львові
21:45
Всеукраїнська конференція щодо поліпшення законодавства стосовно людей з інвалідністю розпочалась у Львові

 

ЗА  РІВНОПРАВНІСТЬ

 

       

       Всеукраїнська конференція з питань

       вдосконалення законодавства стосовно людей

       з інвалідністю розпочалась сьогодні, 18 серпня,

       у Львові.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Засідання проходять у сесійній залі Львівської обласної ради і триватимуть упродовж трьох днів. У ній беруть участь лідери громадського руху інвалідів України, керівники регіональних і місцевих організацій інвалідів.

 

 

Заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак привітав учасників Всеукраїнської конференції на тему: „Про концепцію удосконалення чинного законодавства та нормативно-правових актів стосовно людей з інвалідністю відповідно до вимог Конвенції ООН про права інвалідів та нової державної політики”.

 

 

 

 

 

Метою конференції є привернення уваги суспільства до людей з інвалідністю, підготовка спільних пропозицій органів влади та громадських організацій щодо вироблення концепції вдосконалення чинного законодавства та нормативно-правових актів стосовно людей з інвалідністю.

 

 

 

 

 

 

Організаторами конференції виступили Всеукраїнська організація інвалідів „Союз організацій інвалідів України” та Львівська обласна асоціація інвалідів ВОІ СОІУ при сприянні Міністерства соціальної політики України.

 

 

 

 

 

 

 

Вітаючи учасників конференції, заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, зокрема, відзначив: „ На Львівщині діяла Комплексна програма соціального захисту та реабілітації інвалідів. Зараз Львівська обласна рада затвердила Обласну комплексну програму правового захисту, соціальної підтримки і реабілітації людей з інвалідністю на 2015 - 2018 роки. Тобто Львівська обласна рада готова виділяти і фінансовий, і організаційний ресурси. Але найкраще реалізовуються ті ідеї, ефективно використовуються ресурси, коли ці ідеї виходять від самих громадських організацій, коли вони частково знаходять організаційні ресурси, а ми ще додаємо до цих ресурсів. Багато зроблено на Львівщини за рахунок досвіду, який ми отримали від наших колег та друзів із Польщі, Канади тощо”. 

 

 

 

 

До присутніх з вітальним словом звернувся голова Всеукраїнської організації інвалідів „Союз організацій інвалідів України” Василь Назаренко.

 

 

 

 

 

 

Учасників конференції привітав заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний.

 

 

 

 

 

 

 

 

Своє вітальне слово сумістила з коротким оглядом проблематики і досягнень у соціальному захисті інвалідів у Львові в.о.начальника управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь.

 

 

 

 

 

 

 

Перед учасниками конференції з основною доповіддю виступив перший заступник голови ВОІ „Союз організацій інвалідів України”, голова Львівської обласної асоціації інвалідів ВОІ СОІУ Леонід Тарасенко. Її тема: «Про концепцію удосконалення законодавства та нормативно-правових актів стосовно людей з інвалідністю та нової державної політики».

 

 

 

 

 

 

 

 

Співдоповідь зробила голова Комітету законодавчої ініціативи ВОІ „Союз організацій інвалідів України”  Оксана Кіяновська на тему «Пропозиції до Концепції удосконалення чинного законодавства та нормативно-правових актів стосовно людей з інвалідністю, відповідно до вимог Конвенції ООН про права інвалідів».

 

 

 

 

 

 

Після перерви і неформального обміну думками між учасниками конференція продовжила свою роботу.

 

 

 

 

 

 

Співдоповідь «Про приведення законодавства України стосовно людей з інвалідністю у відповідність з Конституцією України і міжнародними стандартами» зробила завідуюча з питань соціального захисту Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Оксана Парубок.

 

 

 

 

 

 

 

У дебатах виступили:

  • голова Миколаївської  обласної організації ВОІ СОІУ Галина Руденко
  • голова Донецької  обласної організації ВОІ СОІУ Надія Паламар
  • голова Хмельницької  обласної організації ВОІ СОІУ Анатолій Савчук
  • голова Старосамбірської районної асоціації інвалідів ЛОАІ ВОІ СОІУ Галина Литвак

 

 

 

 

 

 

 

 

З великою увагою були вислухані інформаційні повідомлення на дуже важливі теми.

 

 

«Про Концепцію реформ охорони здоров'я в Україні» проінформував директор Міжрегіонального Центру соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів Григорій Дунас.

 

 

Актуальне інформаційне повідомлення на тему «Удосконалення чинного законодавства та нормативно-правових актів стосовно законодавчих прав  людей з інвалідністю на працю» зробила директор Львівського відділення Фонду соціального захисту інвалідів Галина Мисаковець.

 

 

 

 

 

 

 

Перший день конференції закінчився підбиттям підсумків пленарного засідання. У неформальній обстановці учасники поділилися один з одним своїми враженнями і планами на майбутнє.

 

Завтра учасники конференції побувають на прийомі у міського голови м. Трускавця Руслана Козира, де ознайомляться з передовим досвідом співпраці міської асоціації інвалідів ЛОАІ ВОІ СОІУ з владними структурами міста у питаннях щодо соціального захисту підопічних. 

 

Товариство Червоного Хреста України на конференції представляє член правління Львівської ОО ТЧХУ, голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова Ірина Апостолюк. 

 

Про співпрацю Львівської обласної асоціації інвалідів та Львівської ОО ТЧХ України неодноразово повідомлялося і на нашому сайті. Один з таких репортажів див. за адресою -  http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-01-31-348

 

 

Розгорнутий репортаж про хід конференції, прийняті нею документи, сподіваємося, будуть опубліковані у відомчій газеті ЛОАІ  ВОІ  СОІУ "Благовіст", республіканських і місцевих ЗМІ.

 

 

Фото – І. Апостолюк

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова  

 

 

Переглядів: 872 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 12:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024