Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Жовтень » 20 » У первинних осередках Личаківської РО ТЧХ м. Львова: Підсумки Тижня міжнародного гуманітарного права у ЗСШ-49
14:30
У первинних осередках Личаківської РО ТЧХ м. Львова: Підсумки Тижня міжнародного гуманітарного права у ЗСШ-49

 

ГІБРИДНА  ВІЙНА У СВІТЛІ  МГП

 

 

 

 

Скориставшись канікулами, які розпочалися

вчора, у Львівській ЗСШ – 49 підбили підсумки

Тижня міжнародного гуманітарного права.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У школі Тиждень міжнародного гуманітарного права проводився Червоним Хрестом  вперше.

 

 

 

 

 

 

Тож викликав він чимало цікавості і в школярів, і у їх наставників.

 

 

 

 

 

 

На акцію прибув увесь педагогічний колектив на чолі з директором школи Йосипом Васильовичем Тираном.

 

 

 

 

 

 

Перед присутніми виступили організатори Тижня. Першою взяла слово член Президії Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста м. Львова, к.ю.н., доцент, завідувач кафедри медичного права ФПДО ЛНМУ імені Данила Галицького Ірина Сенюта.

 

 

 

 

 

У своєму виступі Ірина Сенюта ознайомила педагогів про перші підсумки акції, яка поки що була проведена тільки у старшокласників на уроках правознавства.

 

 

 

 

 

Про це йшла мова у репортажі від 5 жовтня «ВІЙНА  І  МИР  ЧЕРЕЗ  ПРИЗМУ  МГП» (див - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2015-10-05-6254).

 

 

 

 

 

 

Зрозуміло, що перша спроба серії таких акцій, носила більше експериментальний характер, ніж пізнавальний. Лектором Дмитром Клапатим, асистентом кафедри медичного права ЛНМУ імені Данила Галицького, акцент під час викладання учбового матеріалу був зроблений тільки на демонстрацію фільму, знятого на цю тему, а треба було застосувати ще і такий навчальний засіб, як малюнки слухачів до шкільної стінгазети, де вони б власноручно зобразили різні епізоди з правил ведення сучасної війни.

 

 

 

 

 

 

Ірина Апостолюк звернула увагу присутніх на тому, що велике значення для акцій такого типу має аналіз запитань учнів, які задавалися їй і Дмитру Клапатому після закінчення лекцій.

 

 

 

 

 

Просумувавши їх, організатори Тижня МГП побачили, що старшокласників цікавлять не так історичні події попередніх воєн і збройних конфліктів в Анголі, Кореї, Еритреї, В'єтнамі, Боснії і Герцеговині про які йдеться у підручниках «Досліджуючи гуманітарне право», як про ті, що відбуваються на наших очах на сході України.

 

 

 

 

Це спонукало збільшити обсяг викладу матеріалу, де йдеться про виклики гібридної війни і скоротити ті, де розглядаються факти військових злочинів, допущених під час Першої і Другої світових воєн. Всі вони докладно описані у широко доступній правознавчій літературі і викладені на відповідних сайтах в Інтернеті.

 

 

 

 

Висновок гостей підтвердила вчитель правознавства Наталія Іванівна Мудра, яка постійно чує запитання школярів такого характеру у себе на уроках. Тож Тиждень МГП став дієвою допомогою у більш ґрунтовному вивченні цього предмету старшокласниками.

 

 

 

 

 

 

Директор школи Йосип Васильович Тиран подякував організаторам Тижня МГП і запропонував провести після канікул такі лекції, але у доступній формі гри, і для учнів молодших класів.

 

 

 

Фото – Ірини Дзиклевич

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 851 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 03:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024