Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Грудень » 1 » У Севєродонецьку всі бажаючі змогли перевіритися на СНІД
23:05
У Севєродонецьку всі бажаючі змогли перевіритися на СНІД

 

ЕПІДЕМІЯ  НЕ  ВЩУХАЄ

 

   

 

 

    У Севєродонецьку всі бажаючі змогли перевіритися на СНІД

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчора, 29 листопада, з 11-00 до 14-00 в Сєверодонецьку, в холі ТРЦ «ДЖАЗ» Благодійна організація «Луганське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації « Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ / СНІД », провела акцію, присвячену Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом, яку 1 грудня проведемо під гаслом «Здай тест на ВІЛ - зведи ризик до нуля!».

 

Про це повідомили організатори заходу кореспондентам CityNews.

 

В рамках акції всім охочим були роздані червоні стрічки - міжнародний символ усвідомлення людьми важливості проблеми ВІЛ-інфекції. Це символ солідарності з тими, кого епідемія торкнулася особисто.

 

На акції були присутні співробітники партнерської організації - «Рубіжанський центр ВІЛ-інфікованих дітей та молоді», представники міжнародних гуманітарних місій - УВКБ ООН та Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

Волонтери та соціальні працівники організації роздавали інформаційні буклети про ВІЛ / СНІД, запрошуючи всіх бажаючих пройти безкоштовний тест на ВІЛ-інфекцію.

 

 

 

 

 

 

В рамках акції пройшли добровільне тестування 62 особи, а всім бажаючим були роздані засоби контрацепції, що запобігають механічному зараженню ВІЛ-інфекцією.

 

Організатори відзначили, що тільки за десять місяців 2015 року в Україні, за даними Українського центру контролю за соціально небезпечними захворюваннями МОЗ України, було зареєстровано 12 992 нових випадки ВІЛ-інфекції (з них 2489 дітей до 14 років).

 

На підконтрольній українській владі території Луганської області за цей період - відповідно 144 нових випадки. На сьогоднішній день, за даними Луганського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІД (ЛОЦПБ) м. Сєвєродонецька, на диспансерному обліку стоїть -1974 особи - з них 378 осіб - з діагнозом СНІД.

 

Найбільш «неблагополучні» в цьому відношенні  райони, це - Рубіжне, Сватове, Кремінна, Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Як показують статистичні дані - зростає статевий шлях передачі інфекції (71 осіб - 56,6% від числа інфікованих в 2015 р.).

 

Число загиблих людей від СНІДу в Луганській області за цей рік склало 33 людини (4,6 особи на 1000 людей).

 

Тож сьогодні можна з упевненістю стверджувати, що маховик епідемії знову починає розкручуватися. Україна залишається лідером в Європі за масштабами поширення ВІЛ-інфекції. За оцінками експертів UNAIDS, в Україні з ВІЛ-інфекцією живе близько 290 000 чоловік. І тільки кожен другий знає про свій діагноз.

 

Довідково:

Про ситуацію у Львові див. репортаж «Партнерська акція» від 26 листопада - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2015-11-26-6633

 

 

Фото - www.citynews.net.ua

За джерелом:

http://www.citynews.net.ua/news/50249-v-severodonceke-vse-zhelayuschie-smogli-proveritsya-na-spid.html

 

Переглядів: 716 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024