Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Лютий » 14 » В Україні сьогодні відзначається День святого Валентина
11:31
В Україні сьогодні відзначається День святого Валентина

 

СВІТ  ВРЯТУЄ  ЛЮБОВ

 

   

   Сьогодні у нашій країні відзначається День

   святого Валентина. Закохані дарують один

   одному подарунки і листівки "валентинки"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В Україні сьогодні, 14 лютого, як і у багатьох країнах світу відзначають День святого Валентина. Імовірно свято назване за іменем одного з двох ранньо-християнських мучеників з ім'ям Валентин — Валентин Інтерамнський і Валентин Римський.

 

Свято популярне у нашій країні з 1990 року.

 

У цей день закохані дарують один одному подарунки і традиційні листівки у вигляді червоного сердечка – "валентинки". Створення першої такої листівки приписують герцогу Орлеанському, який виготовив її у 1415 році. У США, наприклад, за даними Асоціації вітальних листівок, "валентинки" зараз найпопулярніші святкові листівки після різдвяних.

 

 

 

 

 

 

В Англії та Шотландії день 14 лютого супроводжувався своєрідним звичаєм. Напередодні дня, присвяченого святому Валентину, збиралися молоді люди і клали в урну квитки з написаними на них іменами молодих дівчат. Потім кожен виймав по одному білетику.

 

Дівчина, ім'я котрої діставалось молодій людині, ставала на наступний рік його "Валентиною", також як і він її "Валентином". Це означало, що між молодими людьми на рік виникали відносини, подібні тим, що, за описом середньовічних романів, були між лицарем та його "дамою серця". Цей звичай мав язичницьке походження.

 

У Саудівській Аравії святкування Дня святого Валентина заборонено під загрозою великих штрафів. Проти цього свята висловився нещодавно і президент Пакистану. Мовляв, воно не входить у мусульманську традицію.

 

 

Довідково:

 

Львів - найромантичніше місто України, де люблять День св..Валентина

 

Вулиці Львова зберігають велику кількість таємниць та цікавих історій, все місто пронизане неповторною атмосферою романтики.

 

Рекламні буклети у Львові нині сповіщають туристів:

 

 

 

 

 

 

«Завітайте до старовинного Бернардинського монастиря - тут здавна зустрічаються закохані, не звертаючи жодної уваги на те, що годинник на його дзвіниці поспішає на 5 хвилин.

 

Вийдіть на площу Ринок і на мить затамуйте подих під балконом старовинного будинку - можливо ви почуєте його історію. Легенда розповідає, що король Владислав IV палко закохався в прекрасну дівчину, яку він побачив на цьому балконі.

 

Зупиніться на  Італійському подвір'ї та випийте чашечку чудової кави. А ввечері неодмінно спустіться до центру, тут на вас чекатимуть аромати кави і солодощів - Свято Шоколаду!»

 

 

Своєрідно відзначили День св.Валентина у Луцьку. Репортаж про це у матеріалі "Грані щастя", який підготувала прес-служба Волинської ОО ТЧХ України,  див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-02-12-7164

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://ua.112.ua/suspilstvo/v-ukraini-sohodni-vidznachaietsia-den-sviatoho-valentyna-291710.html

 

Переглядів: 643 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 06:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024