Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Березень » 2 » Мистецтво і милосердя: Літні городяни Львова проводять дозвілля, розширюючи культурні горизонти
16:29
Мистецтво і милосердя: Літні городяни Львова проводять дозвілля, розширюючи культурні горизонти

 

ТУРБОТА ПРО ЛІТНІХ ЛЮДЕЙ

 

     

 

     Літні городяни м. Львова проводять

     дозвілл,я розширюючи культурні

     горизонти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вже стало хорошою традицією, щотижня, організовувати цікаві та пізнавальні заходи для самотніх людей літнього віку, які перебувають на обслуговуванні у Львівському міському територіальному центрі.

 

 

 

 

 

 

Вчора, 1 березня, дідусі та бабусі побували на пізнавальній екскурсії в Галереї Львівської національної академії мистецтв.

 

 

 

 

 

 

Під час мандрівки присутні дізнались, що Галерея ЛНАМ – це новий мистецький простір, створений з метою підтримки творчих ініціатив студентської молоді. Сучасно обладнана галерея стала повноцінним осередком культурно-мистецького життя міста.

 

 

 

 

 

 

Також дідусі та бабусі мали нагоду оглянути експозицію з дипломних проектів різних кафедр, відзначених як найкращі в межах цьогорічного випуску освітньо-кваліфікаційних рівнів «Магістр», «Спеціаліст».

 

 

 

 

 

 

Виставка демонструє результати творчих пошуків та експериментів молодого покоління митців в царині художнього скла, кераміки, металу, текстилю, дерева, графічного дизайну та дизайну інтер’єрів, сакрального мистецтва, монументального живопису та скульптури, а також засвідчує про присутність у ЛНАМ не лише традиційних, а й інноваційних практик, які часто перебувають на межі декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва та дизайну. Презентовано широкий діапазон художніх форм, тем, ідей, технік та жанрів, спільною рисою яких є високий фаховий рівень, здобутий під час навчання в одному із провідних мистецьких ВНЗ України.

 

 

 

 

 

 

«Літні городяни проявляють велике бажання долучатись до культурних акцій, які організовують працівники нашої установи. А їхнє бажання до участі є нашим чи не основним мотиваційним моментом продовжувати й надалі працювати в напрямі культурного збагачення всіх категорій громадян, які цього бажають», – розповів директор Львівського міського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян Віталій Брославський.

 

 

 

 

 

 

Організувала відвідування експозиції культорганізатор Львівського міського територіального центру Віра Костецька.

 

Довідково

Коментар Василя ГУРМАКА  - Заслуженого діяча мистецтв України, професора ЛНАМ кафедри монументально-декоративної скульптури, члена президії Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста м. Львова.  

 

Культорганізатор Віра Костецька, котра привела вчора на екскурсію літніх людей, підопічних соціального відділу ЛМР , започаткувала дуже добру справу. Це треба продовжувати. Всі експонати виставки, а це дипломні роботи наших цьогорічних  випускників, при захисті оцінені державною екзаменаційною комісією оцінками «відмінно». Запевняю, ця виставка спокійно може конкурувати з іншими виставками, які складають гордість не одного професійного музею або мистецької галереї.Репортажі про захист дипломних робіт у ЛНАМ у цьому навчальному році див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-02-17-7194 ; http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-02-18-7200 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://social.lviv.ua/D0%B8

 

Переглядів: 587 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 00:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024