Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Серпень » 2 » Личаківська РО ТЧХ м. Львова приймала делегацію волонтерів Червоного Хреста з Білої Церкви
21:03
Личаківська РО ТЧХ м. Львова приймала делегацію волонтерів Червоного Хреста з Білої Церкви

 

ОБМІН  ДОСВІДОМ

 

 

 

                 

 

                 Личаківська РО ТЧХ м. Львова впродовж

                 двох днів, 31 липня - 1 серпня, приймала

                 неофіційну делегацію волонтерів

                 Червоного Хреста з Білої Церкви

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як ми уже повідомляли, наш сайт зобов'язаний своїм народження саме Білоцерківскій МО ТЧХУ. Через три дні, 5 серпня, виповнюється 5 років, як його сконструював, зареєстрував в Інтернеті, а головне – навчив нас при допомозі дистанційного методу азам комп'ютерної грамотності волонтер цього Товариства Іван Степура, котрому завжди будемо вдячні.

 

 

 

 

 

 

 

З тих пір наші дружні стосунки з Білоцерківською МО ТЧХУ ніколи не переривалися. Тож з великим задоволенням ми приймали впродовж двох днів тренера з надання долікарської допомоги цього Товариства Олександра Мацюченка та одного з лідерів молодіжного руху Білоцерківської МО ТЧХ України - Вероніку Котлинську.

 

 

 

 

 

 

Несамохіть вийшло так, що про них ми уже повідомляли  у замітці «Відкриття молодіжного табору», де йшлося про те, що у с. Конопівка на Тернопільщині з усієї України з'їхалося 60 кращих волонтерів Червоного Хреста, але особисто ще не були з її героями знайомими. (Див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-07-29-8135).

 

 

 

 

 

 

Тож обмін досвідом почався з особистого знайомства: Олександр – студент факультету ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету, активно співробітничає з Червоний Хрестом впродовж останніх кількох років. Як формували загін швидкого реагування Червоного Хреста Білої Церкви, він одним з перших записався у його лави. Був на курсах і захистив свідоцтво тренера з вивчення правил надання долікарської допомоги по 12-ти та 48 – годинній програмах Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вероніка – також студентка. Вона вчиться у Білоцерківському  гуманітарно-педагогічному коледжі. У майбутньому буде соціальним педагогом. В цьому навчальному році удостоєна у коледжі звання «Активіст року». Нагороду вручала особисто голова Білоцерківської МО ТЧХ України Галина Кожедуб.

 

 

 

 

 

 

 

 

Гості з Білої Церкви охоче розповідали про себе, зокрема, про свої враження від перебування у молодіжному таборі на Тернопільщині, а також цікавилися, коли аналогічний буде відкритий у Львові. Вони розпитували, звичайно, і про свята та будні Личаківської РО ТЧХ м. Львова: про допомогу знедоленим, про молодіжний спектр діяльності, про організацію тренінгів з першої домедичної допомоги у навчальних закладах, про технічну оснащеність і кадрове забезпечення нашого сайту, який донині працює на волонтерських засадах, і Червоний Хрест на тратить на нього жодної копійки.

 

 

 

 

 

 

 

Торкнулись й історії Товариства Червоного Хреста України, яке незабаром відзначатиме своє 100-річчя. В Західній Україні були свої особливості. У Львові Червоний Хрест діяв уже в 1899 р. Але це було Товариство, засноване Австро-Угорщиною. Тільки 18 квітня 1918 р. в Києві, а згодом - в  Кам'янці –Подільському,  у муках громадянської війни, народжувалося нинішнє Товариство. І хто знає, як би все обернулося, якби не волонтери, такі, наприклад, як видатний лікар і письменник-патріот Юрій Липа і його однополчани, котрі у 1918 р. були при закріпленні фундаменту ТЧХУ в Кам'янці –Подільському. Нові сторінки в Книгу Слави Товариства вписала у Другу світову війну Катерина Зарицька – голова Українського Червоного Хреста в лавах УПА в 1943-1947 рр. Донедавна це ім'я було забуте істориками, але тепер, треба сподіватися, часи змінюються у кращий бік.

 

 

 

 

 

 

За два коротких дні знайомства про історію і всі набутки у Червонім Хресті - не розповісти: ні львів'янам, ні білоцерківцям. Тож домовилися частіше користуватися для зв'язку один з одним соцмережами в Інтернеті, а як дозволить технічна оснащеність, то і відео - конференціями, щоб обмін досвідом не був від випадку до випадку, а оформився у постійну позитивну тенденцію.

 

 

 

Фото – автора та з архівів - О.Мацюченка й В.Котлинської

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 570 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024