Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 13 » Товариство Червоного Хреста України широко відзначило Всесвітній день надання першої медичної допомоги
20:58
Товариство Червоного Хреста України широко відзначило Всесвітній день надання першої медичної допомоги

 

ЦІ ЗНАННЯ - ПОВИННІ МАТИ ВСІ

 

 

     

     Товариство Червоного Хреста України відзначило

     Всесвітній день надання першої медичної допомоги

     майстер-класами, тренінгами, демонстраційними

     презентаціями майже в усіх обласних центрах

     та ін. населених пунктах місцевого підпорядкування  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У другу суботу вересня традиційно відзначається Всесвітній день надання першої медичної допомоги, який у 2000 році запровадила Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

Цьогоріч Всесвітній день першої допомоги пройшов під гаслом «Перша допомога дітьми і для дітей».

 

З нагоди Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) влаштувало численні заходи на території всієї країни для популяризації знань із надання першої долікарської допомоги.

 

 

Луганська ОО ТЧХУ провела декілька заходів до Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги. Так, волонтери Лисичанского загону швидкого реагування Червоного Хреста для всіх бажаючих провели в центрі міста майстер-класи з надання першої долікарської допомоги.

 

 

В Сєвєродонецьку пройшов масштабний захід в центрі міста. А в декількох школах були проведені практичні заняття з надання першої долікарської допомоги.

 

 

І на майстер-класах, і на практичних заняттях учасники мали змогу провести непрямий масаж серця, штучну вентиляцію легень, накласти різноманітні пов’язки, провести імобілізацію кінцівок за допомогою підручних матеріалів та відпрацювати інші навички надання першої домедичної допомоги.

 

 

Лаконічно й неординарно відзначили цього року Всесвітній день надання першої медичної допомоги волонтери Запорізької ОО ТЧХУ. Вони пройшлися вздовж центрального проспекту Запоріжжя, роблячи зупинки в людних місцях і під музику мовчки демонстрували прийоми серцево-легеневої реанімації на 9-ти манекенах одночасно та розповідали про важливість першої долікарської допомоги.

( Докл.див.- http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-09-10-8404 ).

 

 

У Дніпропетровській області волонтери спільно із загоном швидкого реагування вирішили перевірити знання населення в сфері надання першої долікарської допомоги. Під час проведення коротких пізнавальних майстер-класів в центрі міста перехожі мали змогу не тільки довідатися про першу долікарську допомогу взагалі, але й дізнатися більше про діяльність Товариства Червоного Хреста України.

 

 

Донецька обласна організація Товариства також провела серію майстер-класів та курсів з першої допомоги – в містах Селідове, Авдіївка та Красний Лиман для різноманітної аудиторії (працівників соціальних служб, педагогів тощо).

 

 

У Маріуполі пройшов захоплюючий квест на честь Всесвітнього дня надання першої медичної  допомоги для учнів шкіл міста.

 

У Харкові на території мальовничого Ботанічного саду пройшло навчання першій долікарській допомозі на декількох майстер-класах, кожний з яких був присвячений окремій темі. Досвідчені волонтери-інструктори показували та розказували, як діяти, щоб допомогти, а не нашкодити потерпілому. У перехожих була чудова можливість відпрацювати навички на спеціальних манекенах. Крім того, аніматори Центру підтримки сім'ї провели веселі розважальні ігри для дітей і дорослих.

 

 

В Красноградському районі Харківської області відбулась серія майстер-класів з першої допомоги для дітей у загальноосвітніх школах району.

 

 

У м. Суми до Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги пройшла спільна акція обласної організації Товариства Червоного Хреста України, Управління патрульної поліції та Укртрансбезпеки з контролю володіння навичками надання першої допомоги серед водіїв (нерегулярних перевізників).

 

 

Волонтери Білоцерківської МО ТЧХУ (Київська область) не тільки провели соціологічне опитування громадян міста щодо знання правил надання першої долікарської допомоги та самодопомоги, але й організували презентацію Центру волонтаріату, фотовиставку про діяльність організації та майстер-клас з надання першої долікарської допомоги в центральній частині міста.

(Докл.див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-09-11-8412 ).

 

 

Бориспільський загін швидкого реагування Червоного Хреста відпрацьовував спільно із патрульною поліцією в центрі міста надання допомоги при терористичному акті під час проведення масового заходу.

 

 

 

 

 

 

 

Київська міська організація по всіх районах міста, в парках, скверах, на площах, ініціювала проведення майстер-класів, презентації та видачу тематичної літератури. Найбільш активними проявили себе волонтери та співробітники Подільської, Святошинської та Дарницької районних організацій ТЧХУ.

 

 

10 вересня за ініціативи Чернівецької обласної організації ТЧХУ та обласної комунальної установи «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» на Соборній площі було проведено майстер-клас з навчання населення навичкам першої долікарської допомоги. Охочих послухати та спробувати сили у відпрацюванні навичок на спеціальних манекенах виявилось багато. У слухачів виникали запитання, на які волонтери та співробітники обласної організації відповідали із задоволенням. Адже правила першої допомоги дуже прості і знати їх повинна кожна людина, щоб при виникненні надзвичайної ситуації врятувати життя.

( Докл. див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-09-09-8395 ).

 

 

Представники Чернівецької обласної організації  також провели для поліцейських тренінг з відпрацювання навичок надання допомоги травмованим громадянам. Вчили копів лікарі з багаторічним досвідом, а також вони нагородили тих, хто за час своєї служби вже встиг застосувати ці навички на практиці, аби зберегти життя.

( Докл. див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-09-07-8382 ).

 

 

У м. Вінниці волонтери Червоного Хреста провели майстер-клас з надання першої допомоги до Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги на Європейській площі. Представники загону швидкого реагування розповіли перехожим про те, як допомогти постраждалим при втраті свідомості, аварії на дорозі та утопленні, а також відповіли на запитання вінничан. Крім того, червонохрестівці вимірювали тиск всім бажаючим.

 

Одеська обласна організація Товариства Червоного Хреста України 10 вересня на Приморському бульварі до Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги і Дня фізичної культури і спорту провела майстер-клас з надання першої долікарської допомоги. Акція проведена за участю співробітників і волонтерів Червоного Хреста, за сприяння Одеської міської ради та Управління фізичної культури і спорту.

 

 

 

 

 

 

 

Співробітники та волонтери Снятинської районної організації ТЧХУ (Івано-Франківська область) теж проводили навчання у центрі міста із першої долікарської допомоги. Всі бажаючі мали змогу самостійно спробувати та відчути особливості проведення серцево-легеневої реанімації у дорослих та дітей на манекенах.

 

 

У Хмельницькому 10 вересня відбувся марафон Intersport Ukraine Run, на якому чергував загін швидкого реагування Червоного Хреста – на місці старта - фініша та на 7-ми контрольних пунктах, надававши першу долікарську допомогу. Під час чергування критичних ситуацій не виникло. Волонтери Червоного Хреста теж брали участь у марафоні, за що отримали почесні медалі.

(Док. див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-09-12-8415 ).

 

 

3-4 вересня в парку відпочинку Житомира було розгорнуто майданчик для проведення дводенного заходу до Дня надання першої медичної допомоги під девізом «Перша допомога дітьми і для дітей». Тренери Житомирської обласної організації Товариства, інструктори та волонтери Житомирської міської організації два дні поспіль навчали перехожих першій долікарській допомозі. Медичні сестри вимірювали артеріальний тиск усім бажаючим. Найактивнішими слухачами були діти. За два дні майстер-класи були показані приблизно для 200 осіб, з них приблизно 150 дітям.

 

 

Спільно з Житомирським обласним медичним центром здоров’я та спортивної медицини, а також багаторічним спонсором Omron виготовили буклети з інформацією про всі аспекти здорового способу життя. Ці та інші матеріали з першої долікарської допомоги роздавали перехожим. Було роздано 400 буклетів про здоровий спосіб життя та першу долікарську допомогу.

 

 

Уманська міськрайонна організація ТЧХУ провела інформаційні заходи, тренінги протягом останньої декади серпня та першої декади вересня. До заходів долучився Уманський навчально-виховний комплекс №1. Юні вихованці охоче навчалися першим знанням при наданні першої допомоги. Досвідчені інструктори міськрайонної організації Товариства проводили практичні заняття з бажаючими набути практичні навички.

( Докл.див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-09-11-8411 ).

 

 

 

 

 

 

 

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України до Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги провела благодійну акцію – майстер-клас з надання першої долікарської допомоги для усіх бажаючих, студентської та шкільної молоді. Головна мета навчання – проведенням найпростіших заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і запобігти розвитку ускладнень.

 

«Ми розуміємо, що у цій справі питання життя чи смерті вирішує кожна хвилина. Саме тому хочемо, щоб основні навички знали всі мешканці міста», – наголосив Валентин Мойсеєнко, голова Львівської обласної організації ТЧХУ.

 

На майстер-клас завітали гості з Німецького Червоного Хреста, котрі прибули у Львів з нагоди 20-річчя створення Міського медико - соціального центру Львівської обласної організації ТЧХУ. Ця акція здобула симпатії фотожурналіста Тілля Майєра, який пише і знімає репортаж про Червоний Хрест у Львові, а також про життя його підопічних для німецької преси.

 

Було цікаво всім: і гостям з Німецького Червоного Хреста, й організаторам з Червоного Хреста Львівщини, й самим учасникам – молоді міста Лева. Адже майстер-класи з надання першої допомоги включають методи визначення зупинки дихання та серцевої діяльності, навички з проведення серцево-легеневої реанімації, прийоми зупинки кровотечі, техніку накладання джгута та пов’язок, правила іммобілізації при травмах, забезпечення власної безпеки у вогнищі ураження тощо.

( Докл. див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-09-09-8399 ).

 

 

У м. Очакові (Миколаївська область) за ініціативи Товариства Червоного Хреста України в загальноосвітній школі № 2  пройшов 9 вересня захід, присвячений Всесвітньому дню надання першої медичної допомоги. Участь у заході взяли і співробітники Очаківського міськрайонного відділу Головного управління ДСНС України в Миколаївській області.

 

В рамках заходу рятувальники та волонтери дали учням багато корисної та цікавої інформації та з використанням спеціального манекена провели майстер-клас, продемонструвавши дітям, як слід надавати першу допомогу. Під час бесіди увагу дітей було акцентовано на власній безпеці, на те, що надавати допомогу слід тільки у випадках, якщо це не становить загрози для життя. В інших випадках слід дочекатися фахівців, які зможуть надати кваліфіковану допомогу.

 

Під час зустрічі рятувальники поспілкувалися з дітьми про правила безпечної поведінки та застерегли, що в разі їх порушення можна опинитися в біді. Захід пройшов у дружній і веселій атмосфері, діти із задоволенням слухали всі розповіді волонтерів та рятувальників і на завершення пообіцяли, що обов'язково дотримуватимуться правил безпечної поведінки, щоб ніколи не потрапити в біду, і вчитимуть цьому своїх друзів, а в разі потреби - застосують знання на практиці.

 

Довідково:

 

Тернопільська ОО ТЧХУ проведе заходи з нагоди Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги 15 вересня. Про це її керівництво оголосило у телепрограмі місцевого телебачення, яка транслювалася у прямому ефірі 12 вересня.

( Докл.див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-09-13-8418 ). 

 

На сайті Рівненської обласної ради є повідомлення про заходи до цієї знаменної дати, які провели спільно Червоний Хрест і обласний Центр здоров"я.

( Докл.див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-09-13-8420 ).

 

З нагоди визначної дати у м. Кропивницькому Червоний Хрест також провів певні заходи, нехай на базі тільки однієї школи, але і це внесок у загальну скарбничку відзначення Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги.

( Докл.див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-09-09-8396 ).

 

 

 

 

 

 

 

Фото – прес-служби ТЧХУ та обасних, міських і районних організацій Товариства

За джерелом:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=2183

 

Переглядів: 977 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 08:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024