Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Травень » 6 » Міжнародний день легеневої гіпертензії - у Львові
08:54
Міжнародний день легеневої гіпертензії - у Львові

 

ПІД ЗНАКОМ СИНЬОГО МЕТЕЛИКА

 

 

 

 

 

Міжнародний день легеневої гіпертензії - у Львові

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

День легеневої гіпертензії цього року в Україні відзначили того ж дня, що й в усьому світі – 5 травня. Символами Міжнародного дня легеневої гіпертензії є метелик та синій колір.

 

 

І. Загальні відомості 

 

Легенева гіпертензія визначається як патологічний стан, обумовлений стійким підвищенням тиску крові в судинному руслі легеневої артерії з поступовим закриттям просвіту середніх і дрібних судин легенів.

 

Наростання легеневої гіпертензії носить поступовий, прогресуючий характер і в кінцевому результаті викликає розвиток правошлуночкової серцевої недостатності, що може стати причиною смерті.

 

Лікування є дорого вартісним, нерідко такі хворі потребують трансплантації органокомплексу серце - ленегі.

 

У випадках, коли не виявляється об’єктивних причин легеневої гіпертензії, діагностують ідіопатичну (первинну) легеневу гіпертензію, яка належить до рідкісних, або орфанних, захворювань.

 

 

Серед причин вторинної легеневої гіпертензії важливе місце посідають хронічні хвороби легень, тромбоемболія легеневої артерії, ураження міокарду, вроджені вади серця та ін.

 

 

 

Частіше хворіють люди віком від 20 до 40 років (переважно жінки), висловлюється думка про важливу роль генетичних факторів розвитку даного захворювання.

 

 

 

На даний час на Львівщині 31 пацієнт із легеневою гіпертензією забезпечується лікуванням за програмою "Покращення медичної допомоги хворим з легеневою гіпертензією", яка входить в обласну (цільову) "Комплексну програму надання медичної допомоги мешканцям Львівської області на 2017-2020 рр.".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як ми уже повідомляли, вчора у Львові відбувся міжнародний "Круглий стіл" на тему «Донорство від померлих

осіб в Україні», модератором якого виступила Ірина Синюта, президент ГО 'Фундація медичного права та біоетики України', завідувач кафедри медичного права ЛНМУ ім. Данила Галицького, кандидат юридичних наук, член президії Личаківської РО м. Львова ТЧХУ, (Докладніше див. -  http://lviv-redcross.at.ua/blog/2017-05-05-10513 ).

 

 

 

 

 

 

 

2. Благодійна акція

 

Вчора у Львові з нагоди Міжнародного дня легеневої гіпертензії відбувся благодійний показ мод 'Butterfly in blue' (метелик - цьогорічний символ Дня): показ колекції одягу, створеної українськими дизайнерами, де моделями були люди, хворі на легеневу гіпертензію, серед яких маленькі крихітки та люди старшого віку, об'єднані страшною недугою...

 

 

 

 

 

 

Окрім цього, відбувся 'тихий' аукціон, спрямований на збір коштів Мар'яні Кізюк, яка потребує термінової трансплантації!

 

 

 


 

 

 

 

«Сердечно дякую Oksana Kulish за запрошення на показ і прекрасну ідею!
Емоції в мені вирували, - зазначає Ірина Синюта, учасниця акції, - споглядаючи на сцені 'метеликів у синьому', які, незважаючи на недугу, нескорено йшли впевненою ходою... У такі миті гостро розумієш цінність життя і здоров'я... А ще...те, що кожен з нас може внести свою лепту, аби допомогти людям, які цього так гостро потребуть...
».

 

 

 

 

 

 

«Дивна субстанція " життя". З одного боку це незлічна кількість часу, а з другого - одна мить. - зазначає Nika Vorobets, учасниця благодійного показу. - Цінність життя розумієш тільки тоді, коли тих миттєвостей лишається дуже мало....

 

 


 

 

 

 

Сьогодні був Міжнародний день легеневої гіпертензії... "Вікіпедія" видала мені купу термінів з того приводу, які зовсім сумні, і я писати про них не буду... А напишу про чарівних людей, котрі створили феєрічний вечір.

 

 

 


 

 

Це спільний проект відомих дизайнерів та людей із рідкісним захворюванням. Люди, які цінують кожну мить свого життя, вийшли на подіум .

 

 

 

 

 

 

Це було зворушливо, чарівно, неймовірно!
 

 

 

 

 

 

 

Оксана Куліш (Oksana Kulish), Юлія Аронова – сьогодні, завдяки вам та ще дизайнерам, моделям та іншим несамовитим та сміливим людям на декілька годин можна було затримати подих і відчути , хоча би трішки, цінність кожної миті життя.

 

 

 


 

 

 

Метелик у блакитному....Нам з вами в один бік».

 

 

 

 

 

 

Вчора у приміщенні Музейно-культурного комплексу «Львіварня» до Міжнародного Дня легеневої гіпертензії провели показ колекції одягу, яку створили українські дизайнери для хворих на легеневу гіпертензію.

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє PRESS - ЦЕНТР із посиланням на прес - службу Львівської міськради.

 

 

 

 

 

 

В демонстрації взяли участь 20 моделей з усієї України віком від трьох до 66 років, котрі хворіють на легеневу гіпертензію. Понад 20 дизайнерів зголосилися створити модні образи для моделей.

 

 

 

 

 

Кожній моделі створювали унікальне вбрання, індивідуально пошите, відповідно до особистих побажань і особливостей фігури. Головний елемент показу, який об’єднує всю колекцію – синій колір та метелик, адже це цьогорічний символ Міжнародного Дня легеневої гіпертензії.

 

 

 

 

 

 

Захід організували керівник ЛМБФ «Сестри Даліли» та ГО «Асоціація Рідкісного Захворювання України - Легенева Гіпертензія» (PHURDA) Оксана Куліш, голова ГО «Розправлені крила» Юлія Аронова, дизайнер Катерина Кароль та радник міського голови Львова Оксана Рубай.

 

 

 

 

 

 

Демонстрація колекції - закінчилася. Організатори будуть аналізувати її ефективність, а в учасників і гостей залишаться на згадаку сувеніри - сині метелики. А куди подіти нові взірці одягу? Вони за угодою залишилися у подарунок учасницям - моделям. Після показу провели тихий аукціон, щоб зібрати кошти для пацієнтки Мар'яні Кізюк , котрій необхідне пересаджування органокомплексу серце - легені. 

 

 

Фото – учасників благодійного показу мод

 

За джерелами:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/5946.html

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=447236942293977&set=pcb.447237435627261&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1484159731648481&set=pcb.1484168974980890&type=3&theater

 

Переглядів: 1161 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024