Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 17 » 17 вересня - День рятівника
09:20
17 вересня - День рятівника

 

ПРОФЕСІЯ, СТВОРЕНА МИЛОСЕРДЯМ

 

 

      

       В Україні у неділю, 17 вересня, відзначається День рятівника

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

День рятівника відзначається щороку 17 вересня, згідно з Указом Президента від 12 вересня 2008 року.

 

День рятівника є професійним святом не тільки працівників усіх аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, але його відмічають також громадяни, які внесли свій вагомий внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

 

 

Нині всі рятувальники України підпорядковуються Державній службі з надзвичайних ситуацій, яка забезпечує реалізацію державної політики у сферах цивільного захисту, захист населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, ліквідацію надзвичайних ситуацій, рятувальну справу, гасіння пожеж, пожежну та техногенну безпеки, діяльність аварійно-рятувальних служб, а також профілактику травматизму невиробничого характеру.

 

 

Представники ДСНС протистоять пожежам і повеням, епідеміям і пандеміям, буревіям і зсувам грунту, вибухам газу і снігопадам, автомобільним та будь-яким іншим аваріям. Вони врятують утопаючого, знешкодять небезпечний вибуховий пристрій, локалізують вогонь і знімуть з високого дерева переляканого кота. Згідно зі статистикою, протягом минулого року українські рятувальники врятували життя 3 тисячам 605 особам.

 

Довідково:

 

Вже третій рік, як підрозділам ДСНС допомагають ліквідовувати наслідки надзвичайних ситуацій ЗШР Червоного Хреста, створені по всій державі. Є такий загін і на Львівщині. Очолює його Михайло Яворівський, котрий постійно турбується про невпинне зростання майстерності своїх підопічних.

 

 

 

 

 

 

Тиждень тому він повернувся з Яремче, де Шведський союз цивільної оборони проводив поглиблене навчання з навичок надання першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

Разом з ним на навчаннях були й інші активісти ЗШР, а саме: Василь Горуцький, Олександр Прокопенко, Володимир Яворівський.

 

 

 

 

 

 

На своїй сторінці у ФБ члени ЗШР «ГОРС» розмістили про цей семінар таке повідомлення:

 

«Група рятувальників ГОРСу прийняла участь у навчаннях,організованих Civilförsvarsförbundet Sverige для добровільних рятувальних загонів України!

Заняття проводили досвідчені інструктори з Швеції Pekka Kaukonen, Jan Welander, Per Lundbäck, Staffan Jackson і Клас-Йоран Екхаль.Учасники семінару тренувались надавати першу допомогу та СЛР, керувати рятувальною операцією під час надзвичайної ситуації за різними сценаріями, вивчали принципи роботи поліції України та Швеції, а також обговорювали шляхи покращення взаємодії між поліцією та волонтерськими організаціями».

 

 

 

 

 

 

Докладніше про семінар у Яремче див.: http://lviv-redcross.at.ua/blog/2017-09-07-11270

 

 

 

Фото – УКРІНФОРМ та ЗШР «ГОРС»

За джерелами;

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2306835-v-ukraini-den-rativnika-ta-den-pracivnika-lisu.html

https://www.facebook.com/GORS.Lviv/photos/pcb.1067483103401761/1067512016732203/?type=3&theater

 

 

 

Переглядів: 665 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 03:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024