Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Жовтень » 8 » 8 жовтня – День юриста України
09:18
8 жовтня – День юриста України

 

СВЯТО ЛИЦАРІВ ВЕРХОВЕНСТВА ПРАВА

 

 

 

 

 

 

 

 

Правознавці, котрі досконало опанували юридичні науки, отримали практичні

навики в галузі права, завжди були затребувані в цивілізованому суспільстві.

 

 

 

Причина гранично проста - цивілізоване суспільство прагне регулювати всі свої внутрішні і зовнішні взаємини, керуючись загальноприйнятими правилами, порядками і нормами - законами, а так як наша людська практика взаємин постійно зростає і досить багатогранна, то і законів, що регламентують їх потрібно все більше і більше.

 

Розібратися в цьому всьому «порядку» простій, не пов’язаній з юриспруденцією людині, все частіше і частіше стає не під силу. На допомогу приходять кваліфіковані юристи.

 

Сучасна і незалежна Україна ще зовсім юна в правовому відношенні держава. Однак, неухильно дотримуючись основних принципів побудови цивілізованого суспільства, вона, підхопивши естафету минаючого правового поля колишнього Радянського Союзу, з величезною ретельністю прийнялася за формування нової правової бази своїх власних суспільних взаємовідносин.

 

Указом Президента України № 1022/97 від 16-го вересня 1997-го року, професія юриста в країні отримала в національному календарі і своє професійне свято - День юриста, що відзначається тепер в Україні 8-го жовтня.

 

Порядок в державі і благополуччя його громадян невід’ємно пов’язано з максимальним дотриманням і повагою прав і свобод людини. Це важке завдання для молодої держави, але від її вирішення залежить життєздатність будь-якого цивілізованої суспільства.

 

 

 

 

 

 

 

 

Юристи і правознавці, покликані суспільством для вирішення цього завдання, щоденно стикаючись з найрізноманітнішими проблемами, твердо стоять на позиціях підвищення правової культури українських громадян різних верств населення.

 

Забезпечення правових гарантій на практиці вимагає не мало зусиль і ерудиції, високої професійної кваліфікації та досвіду юридичної роботи. Це тим більше затребувано у часи реформ.

 

На вимогу часу з'являються нові підрозділи юридичної галузі. Один з них – медичне право, яке успішно розробляється фахівцями у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького.

 

Ці дослідницькі роботи і навчання студентів-медиків організовані під керівництвом молодого науковця і громадського діяча, члена президії Личаківської РО м. Львова ТЧХУ, завідувача кафедри медичного права ЛНМУ ім.Данила Галицького Ірини Сенюти, котра 21 вересня успішно провела на ХХУ Форумі видавців у Львові презентацію двох своїх нових монографій, присвячених медичному праву (докладніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2018-09-21-14371).

 

У День юриста незалежної України Червоний Хрест Личаківського району м. Львова з приємністю приєднується до вітань і поздоровлень на адресу юристів усіх сфер діяльності, і бажає їм верховенства права в щоденній практиці, міцного здоров’я і нових успіхів у професійній діяльності!

 

Зі святом Вас, шановні юристи!

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

Переглядів: 463 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 07:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024