Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Січень » 24 » Візит делегації Червоного Хреста Нижньої Австрії та НК ТЧХУ – на Буковину
10:44
Візит делегації Червоного Хреста Нижньої Австрії та НК ТЧХУ – на Буковину

 

ЗНАЙОМСТВО З ЧЕРНІВЦЯМИ І ПОЇЗДКА У ВИЖНИЦЮ

 

 

 

 

 

 

 

 

 Репортаж про перебування делегації Червоного Хреста з Нижньої Австрії і НК ТЧХУ – на Буковині 

 

 

Як ми уже повідомляли, знайомство австрійських червонохрестівців і генерального директора НК ТЧХУ Лілії Білоус з Буковиною розпочалося 22 січня візитом на протокольну зустріч з керівництвом Чернівецької ОДА.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цей візит став можливим тому, що його зініціював НК ТЧХУ в рамках багаторічної співпраці Товариства Червоного Хреста України з Австрійським Червоним Хрестом. Його основна мета – вивчити потреби регіону і започаткувати співпрацю між Чернівецькою ОО ТЧХУ та відділенням Австрійського Червоного Хреста у Нижній Австрії.  (Докладніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2019-01-22-15546).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Щоб розпочати співпрацю якомога швидше та зробити її ефективною, у рамках візиту делегація червонохрестівців з Австрії ознайомилася з роботою двох обласних медичних установ Буковини – Чернівецького обласного центру служби крові та Лікарнею швидкої медичної допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Керівники цих медичних закладів - члени правління Чернівецької ОО ТЧХУ, котрі баруть активну участь у діяльності Товариства. Вони радісно зустріли гостей, розповіли їм про свою діяльніть, а також про труднощі, з якими стикаються на даний час у роботі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приємне враження на делегацію справив у  Центрі служби крові відремонтований кабінет терапевта, створений силами його співробітників, задля поліпшення комфортного перебування донорів крові у закладі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Згодом, коли візит у ці медичні установи закінчився, Лілія Миколаївна у стислій формі поділилася своїми враженнями у соцмережах: «Якщо кожен Центр крові в Україні буде мати такий неймовірний підхід до розвитку, таку турботу про донорів, таку ефективну співпрацю з Червоним Хрестом - 100% безоплатне донорство в країні гарантоване».

 

 

 

 

 

 

 

 

 Делегація познайомилася також з тутешнім університетом, який збудований ще за часів Австро-Угорщини в 1864-1882 рр. чеським архітектором Йозефом Главкою.

 

 

 

 

 

 

Задля потреб будівництва у Чернівцях почали свою роботу три заводи: два по виготовленню цегли, один – черепиці, а також відкрили додаткові каменоломні. Неймовірно, але кожна цеглина перевірялася. Спочатку на дотримання однакових розмірів, згодом - на звук.

 

 

 

 

 

 

 

 

Зводили цю споруду відомі майстри з різних куточків Європи. Одному майстру дозволялося класти всього лиш сто цеглин на день. Так будівництво тривало вісімнадцять років, доки не звели архітектурний шедевр, який дотепер є окрасою Чернівців.

 

 

 

 

 

 

Коли екскурсія підходила до завершення, Лілія Миколаївна на подвір'ї університету зробила фотографію разом з головою Чернівецької ОО ТЧХУ Мирославою Островецькою (на знімку – зліва), супроводивши її жартівливим підписом: «Поки інші учасники делегації проходять експрес - курс з історії Чернівецького університету, блондинки фотографуються».

 

 

 

 

 

 

 

На другий день делегація відбула в оспівану в піснях Вижницю, де зустрілася з керівництвом районної ради. Про цю подію прес-служба районної ради підготувала репортаж, виклавши його у соцмережах і на своєму офіційному сайті.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 січня відбулася офіційна зустріч, - йдеться у цьому репортажі, - керівництва Вижницького району з делегацією відділення Австрійського Червоного Хреста з найбільшої провінції Австрії - Нижня Австрія.

До складу австрійської делегації входять: керівник міжнародного відділу Товариства Червоного Хреста Австрії

Вальтер Хайек, Едуард Трампуш (директор міжнародних програм), Хріста Шімбьок (координатор програм

співробітництва ТЧХУ та Австрийского Червоного Хреста) - головний офіс. Червоний Хрест Нижньої Австрії

представляла Йоганеса Абеншперг-Траун

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


На зустрічі також були присутні генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Лілія Білоус, голова Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Мирослава Островецька та голова Вижницької районної організації Товариства Червоного Хреста України Ольга Майстрюк.
 

В ході зустрічі, очільники районної влади Михайло Андрюк та Руслан Сенчук презентували гостям Вижницький район, розповіли про його особливості та роботу соціальної і медичної сфер району.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Йшлося, також, і про діяльність на теренах району Товариства Червоного Хреста України та його роль в соціальному захисті людей літнього віку.

 

 

 

 

 

 

 


Голова районної ради Михайло Андрюк акцентував увагу присутніх на налагодженій співпраці Вижниччини із закордонними колегами із Польщі та Румунії в освітній і культурній галузях, а також, в галузі безпеки. Зокрема, розповів про реалізовані проекти на теренах району та обмін досвідом в цих сферах.


Відтак, гості мали можливість оглянути Вижницьку гімназію, яка збудована ще за часів Австрійської імперії та центральну районну лікарню.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З Вижниці делегація поїхала у селище лісорубів - смт. Берегомет, де вже багато років працює лікарня Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про цей візит Лілія Миколаївна зробила у соцмережах такий запис: «У тісній співпраці з місцевою владою та підтримки небайдужих людей у Вижницькому районі Чернівецької області функціонує Центр Червоного Хреста, як приклад того, що чужої біди не існує. Тут наразі знайшли прихисток 32 стареньких та немічних людей».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В результаті поїздки у Вижницький район Чернівецької області вдалося обговорено можливі аспекти налагодження співпраці між цим гірським регіоном Буковини, Товариством Червоного Хреста України та Австрійським Червоним Хрестом з провінції Нижня Австрія.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гості з Австрії в офісі Червоного Хреста в Чернівцях ознайомилися з віхами сторічної історії ТЧХУ. Прощаючись, вони запевнили, що зроблять все можливе, щоб не зволікати з початком співпраці.

 

 

 

 

 

 

Фото – зі сторінки Л.Білоус у соцмережі Facebook та прес-служби Вижницької районної ради

За джерелом:
https://www.facebook.com/906826549425942/photos/pcb.1913702055405048/1913701825405071/?type=3&theater

 

Переглядів: 867 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 22:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024