Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Червень » 19 » ЛОО ТЧХУ провела майстер-клас з першої допомоги у Військово - медичному клінічному центрі Західного регіону
19:59
ЛОО ТЧХУ провела майстер-клас з першої допомоги у Військово - медичному клінічному центрі Західного регіону

 

ПРО ПЕРШУ ДОПОМОГУ – ВІЙСЬКОВИМ МЕДИКАМ

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 19 червня, Львівська ОО ТЧХУ провела майстер-клас

з першої допомоги у Військово - медичному клінічному центрі Західного регіону.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як ми уже повідомляли, 12 червня Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України провела робочу зустріч у Військово - медичному клінічному центрі Західного регіону з приводу налагоджування між обома організаціями подальшої співпраці.

 

 

 

 

 

 

 

 

Було вирішено, що на обмірковування пропозицій, висунутих на нараді, потрібно принаймні тиждень. Та всі одностайно дійшли думки, що починати треба з організації майстер-класу з першої допомоги для всього медичного персоналу Військово-медичного центру, який мали би провести для них червонохрестівці.

 

 

 

 

 

 

І ось цей день настав. Заступник начальника Центру, полковник медичної служби Іван Держило зібрав в актовому залі молодший і середній медичний персонал для демонстрації майстер-класу з першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

Провела майстер - клас інструктор з першої допомоги Червоного Хреста Львівщини, голова Шевченківської РО м. Львова ТЧХУ Наталія Семочко, котру запросили у президію під час короткого вступного слова керівництва віськово-медичного Центру.

 

 

 

 

 

 

Наталя Іванівна ознайомила присутніх з тим, як ставити постраждалого у відновне положення.

 

 

 

 

 

 

Вона показала також, що робити з бідолашною людиною, коли та не змогла проковтнути їжу,  подавилася і почала душитися.

 

 

 

 

 

 

Велике пожвавлення серед присутніх викликало вивчення прийомів легенево - серцевої реанімації.

 

 

 

 

 

 

 

 

Кожен хотів і собі спробувати реанімувати постраждалого, що перестав дихати, на спеціально призначеному для тренувань муляжі.

 

 

 

 

 

 

Військові медики не просто із звичайної цікавості тренувались на муляжі. Річ у тому, що вони час від часу виїздять вахтовим методом у польовий госпіталь, розгорнутий у зоні збройного конфлікту на сході країни, де по кілька місяців працюють у ролі рядового персоналу.

 

 

 

 

 

 

«Кожна краплина нових знань з першої допомоги для медичних сестер і фельдшерів Центру – безцінна», - підкреслила старшина військової служби за контрактом, голова первинного осередку Личаківської РО м. Львова ТЧХУ Леся Шеремета.

Леся Степанівна також працювала у цьому польовому госпіталі з вересня 2017 по кінець січня 2018 року, тому знає з особистого досвіду, як важливо у прифронтовій зоні мати навички і вміння з першої допомоги.

(Докладніше про це див. у дописі "За покликом серця" - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2018-03-03-12593).

 

 

 

 

 

 

 

 

З Лесею Степанівною погоджується старша медична сестра шкірно-венерологічного відділення військово - медичного Центру Ольга Гривнак, котру також запросили у президію, і вона була присутня на майстер - класі з початку до кінця, з якого багато взяла собі для повсякдення.

 

 

 

 

 

 

Завершивши основну частину навчання, Наталія Іванівна відповіла на цілий ряд запитань, які виникли по ходу тренінгу. Виявилося, що на всі запитання присутніх відповісти було неможливо, тому Наталія Іванівна запросила всіх охочих пройти спеціальні курси з першої допомоги в Львівській ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Словом, ця перша акція засвідчує - плідна співпраця між Червоним Хрестом Львівщини і Військово - медичним клінічним центром Західного регіону розпочалась успішно. Маємо всі підстави вважати, що наступні акції – будуть ще кращі і плодовитіші.

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

Переглядів: 564 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 04:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024