Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Вересень » 13 » У Львові напередодні Всесвітнього дня першої допомоги Червоний Хрест провів майстер - клас для всіх охочих
21:13
У Львові напередодні Всесвітнього дня першої допомоги Червоний Хрест провів майстер - клас для всіх охочих


ПЕРЕДСВЯТКОВИЙ МАЙСТЕР - КЛАС

 

 

 

 

 

 

 

У Львові напередодні Всесвітнього дня першої допомоги біля Ратуші на площі Ринок

ЛОО ТЧХУ провела навчання з навиків порятунку життя в перші хвилини нещастя.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

На вежі Ратуші міський годинник пробив полудень. Це був знак для інструкторів і волонтерів Львівської ОО ТЧХУ підняти на флагшток прапор Червоного Хреста і розпочинати майстер – клас з першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це при допомозі рупора оголосив глашатай на всю площу. Перехожі, зацікавлені оголошенням, почали підходити до намету Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

Тут порядкувала відповідальна за майстер – клас, тренер Червоного Хреста з першої допомоги Ірина Валько.

 

 

 

 

 

 

 

 

На підмогу їй нагодилася дочка Людмила, студентка МАУП, майбутній фахівець з економіки праці й управління персоналом, котра є вже віддавна волонтером Червоного Хреста, і при кожній нагоді допомагає матері під час масових заходів.

 

 

 

 

 

 

 

Молодь любить у Львові Червоний Хрест. Так, наприклад, студентки філософського факультету ЛДУ ім.І.Франка, - Карина Максименко та Марія Пірняк, - також прийшли на акцію. Вони – інструктори з першої допомоги Червоного Хреста вже другий рік.

 

 

 

 

 

 

Сьогодні разом з Кариною і Марією прийшли на майстер-клас їх однокурсники, котрі з цікавістю спостерігали за тренінгом на манекенах щодо серцево-легеневої реанімації і вирішили в майбутньому тісніше співпрацювати з ЛОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

З такою масою учасників майстер - класу одній людині ніяк не дати ради. Тож допомагала Ірині Валько інструктор з першої допомоги Наталія Семочко, котра водночас є і головою Шевченківської РО м. Львова ТЧХУ. Наталія Іванівна охоче показувала як постраждалого перевести в стабільне відновлювальне положення, як зупиняти кровотечі і перев'язувати рани тощо.

 

 

 

 

 

 

Так як серед учасників майстер – класу було багато дітей, то червонохрестівці принесли з собою велетенського плюшевого ведмедика, якому обробляли і перев'язували ранку на нозі.

 

 

 

 

 

 

Львів – місто туристів, а водночас і Мекка для української діаспори з - за океану. Майстер – класом зацікавилися лікарі Василь Лончина і Роксоляна Тиляк - Лончина. Обоє прибули у відпустку до родичів з м.Чикаго у США. Їх друзі з Нью-Йорку, подружжя лікарів Андрія і Зоряни Лятишевських також зацікавилися публічною акцією червонохрестівців. Був навіть момент, коли заокеанські гості хотіли залишити пожертву для Червоного Хреста, але якось так вийшло, що у клопотах про атрибутику акції і банери для неї, ніхто не здогадався взяти з собою скриньку для пожертв.

 

 

 

 

 

 

Та цьому дуже швидко знайшли альтернативу: Ніна Добренька, директор МСЦ ЛОО ТЧХУ, котра спорядила агітаційний столик біля намету, запропонувала гостям кілька журналів «Вісник Червоного Хреста України»

 

 

 

 

 

 

 

"В журналі є реквізити для пожертв у касу НК ТЧХУ у будь якій валюті", - пояснила Ніна Іванівна гостям зі США і всім присутнім на акції, хто хотів би зробити пожертви на Червоний Хрест.

 

 

 

 

 

 

 

Було дуже приємно побачити у цей день на акції Норберта Штольдта, гостя з Німеччини, котрий 23 роки тому був у числі ініціаторів заснування у Львові Медико - Соціального Центру Львівської ОО ТЧХУ. Про його зустріч з підопічними Червоного Хреста, колишніми в'язнями фашистських концтаборів і гетто, котрим по 80 і більше років, ми вже повідомляли у попередніх випусках новин.

 

(Репортаж про це можна подивитися за посиланням - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2019-09-12-17378).

 

«Мені приємно, - сказав нам на прощання п. Норберт, - що моя праця і праця моїх колег з Баденського Червоного Хреста у Німеччині, не пропала даремно. У вас за 23 роки виросло нове покоління, яке не знає тих лихоліть, які випали на долю остарбайтерів. По всьому бачу, молодь шанує Червоний Хрест і підтримує його традиції і вміння на належному рівні».

 

 

 

 

 

 

До розмови приєднався Валентин Мойсеєнко, голова Львівської ОО ТЧХУ, котрий запевнив, що Товариство зараз в Україні у пошуку нових шляхів у своїй діяльності. На відміну від попередніх аналогічних акцій, які проводилися у минулі роки, цьогорічна проходить під девізом «Перша допомога для людей, котрі страждають від дискримінації». У цей день ми прагнемо привернути увагу до потреб в навчанні дітей та підлітків - сиріт; дітей та підлітків з інвалідністю, а також посилити обізнаність серед населення про соціально-небезпечні захворювання.

 

 

 

 

 

 

 

Деякі люди, які можуть піддаватися дискримінації, наприклад, діти з інвалідністю, мають більшу вірогідність травмуватися, зазнати впливу хвороб, або опинитися поруч із людиною, якій потрібна перша допомога. У багатьох з них є потенціал оволодіти навичками надання першої допомоги, і Червоний Хрест націлений активно залучати їх до навчання.

 

 

 

 

 

 

 

У Всесвітній день першої допомоги, а це буде 14 вересня, організації Товариства Червоного Хреста України по всій країні проведуть акцію під гаслом «Не залиши людину в небезпеці! Допомогти може кожен». Наші волонтери та співробітники організують майстер-класи з першої допомоги, подбають про ігрові ситуації у громадських місцях, навідаються з майстер-класами у різні установи Львова, зокрема, в дитячі будинки та інтернати.

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ж брати в цілому по країні, то на сьогодні у Товаристві Червоного Хреста України є кваліфіковані співробітники та волонтери, котрі навчають першій допомозі: 265 інструкторів та 47 тренерів. Сюди входять і ті 2 тренери та 27 інструкторів, котрі отримали сертифікати з першої допомоги у Львівській ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

Словом, знання і вміння з надання першої допомоги сьогодні було відпрацьовано на практиці, як дітьми, так і дорослими. Загальна кількість їх за три години тривалості майстер – класу досягла близько 300 осіб. Тож можна з упевненістю сказати, що благодійна акцію, яку проведено під гаслом «Не залишай людину в небезпеці! Допомогти може кожен!», - пройшла у Львові цілком успішно.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ,

членкиня Правління Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 529 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 19:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024