Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Грудень » 17 » У Києві відбулося засідання правління Товариства Червоного Хреста України і нагородження медаллю ім. Флоренс Найтінгейл (ВІДЕО)
22:57
У Києві відбулося засідання правління Товариства Червоного Хреста України і нагородження медаллю ім. Флоренс Найтінгейл (ВІДЕО)

 

ВРУЧЕНО НАГОРОДИ СВІТОВОГО ЗНАЧЕННЯ

 

 

 

 

 

 

У Києві 17 грудня відбулося засідання правління Товариства Червоного Хреста України,

під час якого двом людям з великим чуйним серцем вручено медалі ім. Флоренс Найтінгейл.

 

 

 

 

 

 

 

 

У роботі правління ТЧХУ взяли участь всі штатні працівники НК ТЧХУ, голови обласних організацій та представники партнерських установ, з якими встановлено тісні узи співпраці.

 

 

 

 

 

 

 

Львівщину на правлінні представляли Валентин Мойсеєнко, голова ЛОО ТЧХУ та Марія Горошко, голова Червоноградської МО ТЧХУ, обрана членкинею правління на минулій звітно-виборній конференції.

 

 

 

 

 

 

Доповідь зачитав в.о. Президента ТЧХУ Микола Поліщук. Цетральна думка – Товариство вступає у звітно – виборчий процес, що накладає ще більшу відповідальність на роботу з кадрами і волонтерським складом червонохрестівців.

 

 

 

 

 

 

У засіданні правління взяв участь і виступив Почесний Президент ТЧХУ Іван Усіченко.

 

 

 

 

 

 

Засідання відбулося на високій ноті: двом його учасницям було вручено найпрестижнішу світову нагороду медичних сестер – медаль імені Флоренс Найтінгейл.

 

 

 

 

 

 

На церемонію нагородження були запрошені Валентина Басова, голова Дніпровської та Хортицької районної організації Товариства Червоного Хреста України в Запорізькій області, та Наталія Яковлева, голова Станично - Луганської районної організації Товариства в Луганській області.

 

У 2019 році в усьому світі найпрестижнішу нагороду отримали 29 визначних медичних сестер із 19 країн. Цією медаллю нагороджуються люди, які відзначилися під час війни і у мирний час хоробрістю й винятковою відданістю пораненим, хворим, людям з інвалідністю або тим, чиє здоров’я було під загрозою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В Україні всього 23 медичні сестри були увінчані цією відзнакою за виняткове милосердя у повоєнний і мирний час у період до 2011 року. На сьогоднішній церемонії нагородження була присутня також і Людмила Іванівна Чернова, володарка почесної відзнаки, яку було удостоєно цієї медалі у 1983 році.

(Докладніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2018-11-10-14869).

 

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

 

Медаль імені Флоренс Найтінгейл (англ. Florence Nightingale Medal) — жіноча нагорода, заснована Лігою Міжнародного Червоного Хреста в 1912 р., призначена для дипломованих медичних сестер і добровільних санітарок, активних учасниць і регулярно співпрацюючих із товариствами Червоного Хреста й Червоного Півмісяця або з іншими організаціями, що надають медичну допомогу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цією медаллю нагороджуються жінки, що відзначилися під час війни і у мирний час хоробрістю й винятковою відданістю пораненим, хворим, людям з інвалідністю або тим, чиє здоров'я було під загрозою. Медаль може вручатися посмертно, якщо нагороджувана загинула при виконанні свого обов'язку. Медаль присуджується в день народження Флоренс Найтінгейл12 травня, раз на два роки.

 

На медалі, якою Міжнародний Комітет Червоного Хреста нагороджує своїх героїнь, Флоренс Найтінгейл зображена зі світильником у руці, — визнаним символом милосердя.

 

В Україні 23 медичні сестри увінчані найпрестижнішою світовою відзнакою за виняткове милосердя у повоєнний і мирний час.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Станом на 2008 р. у списку нагороджених налічувалося 23 медичних сестри з України:

 

Фото – прес-служба ТЧХУ та з Вікіпедії

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

.

 

 

Переглядів: 441 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 04:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024