Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Березень » 31 » Партнерству Львівської ОО ТЧХУ та Баденського Червоного Хреста – міцніти
18:02
Партнерству Львівської ОО ТЧХУ та Баденського Червоного Хреста – міцніти

 

БЕЗПЕКА – ПОНАД  УСЕ!

 

 

 

 

 

 

Коронавірус з лав медиків щодня вириває кращих працівників. Від цього, на жаль,

не застраховані і медичні сестри Червоного Хреста, котрі надають допомогу підопічним.

 

 

В серпні 2021 року  - 25 років співпраці ЛОО ТЧХУ та Баденського Червоного  Хреста (Німеччина). Всі ці роки червонохрестівці з Німеччини підтримували Проект МСЦ для людей, потерпілих від диктаторських режимів, для одиноких, малозабезпечених людей в поважному віці, інвалідів, інших вразливих категорій населення, - підопічних Червоного Хреста Львівщини.

 

 

 

 

 

 

Згодом до підтримки Проекту долучився німецький фотожурналіст Тілль Майєр, котрий ініціював нову Програму "Медикаменти та продукти харчування для малозабезпечених одиноких людей, котрими опікується  ЛОО ТЧХ».

 

Завдячуючи жертводавцям  з Німеччини, Львівська  обласна організація ТЧХУ донині фінансує 5 медичних сестер, котрі опікуються лежачими хворими, одинокими  людьми на дому. Щоденно кожна медична сестра надає медичні та часто і соціальні послуги для підопічних.

 

На жаль, медичні сестри змушені опікуватися лежачими хворими та самотніми людьми похилого віку щоденно, не зважаючи на  карантинні заходи, в зв'язку з коронавірусом.

 

Залишити цих людей без опіки – це просто неможливо, і тому доводиться ризикувати своїм здоров'ям заради життя інших.

 

 

 

 

 

 

 

Про роботу медичних сестер Львівської ОО ТЧХУ добре знають наші партнери з Німеччини. Та і засновник Програми «Медикаменти», - п. Тілль знає, тому що часто з моніторинговими візитами відвідує підопічних Червоного Хреста вдома. Згодом, про їх важке життя він розповідає друзям, читачам газети, редактором якої є вже кілька років. Добрі серця відзиваються на його заклик про допомогу та милосердя до львів'ян у потребі і збирають для них пожертви. Тепер такої допомоги у захисті потребують і медичні сестри Червоного Хреста, а днями вони її таки отримали.

 

Одного разу, а було це 5 червня 2015 р., вперше відвідала МСЦ Львівської ОО ТЧХУ п. Габі Фріске. Вона - президент Католицького клубу байкерів із  м. Бамберга. Прибула у м. Львів з Тіллем Майєром, і з групою своїх товаришів, шанувальників байкерського  спорту, на мотоциклах. Це було екзотичне видовище, але у Червоному Хресті, як знаємо, звикли нічому не дивуватися.

 

Німецькі гості зустрілися з підопічними Червоного Хреста Львівщини: з колишніми в'язнями фашистських концтаборів і гетто, репресованими сталінським режимом та ін. представниками вразливої категорії населення. Підсумкову зустріч з ними зробили в приміщенні МСЦ, про що на сайті Личаківської РО м. Львова ТЧХУ був розміщений розгорнутий звітний репортаж. (Див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2015-06-05-5739).

 

"Дружелюбність та щирість українців залишилась в серцях гостей з Німеччини. Тож з того часу п. Габі та її друзі - байкери долучилися до Програми «Медикаменти» своїми пожертвами", - констатувала голова Львівської ОО ТЧХУ Уляна Стельмах.

 

 

 

 

 

 

 

Знаючи обмежені фінансові можливості Червоного Хреста Львівщини в придбанні засобів індивідуального захисту, які необхідні для медичних сестер під час роботи в умовах пандемії, п. Габі домовилась з німецькою клінікою SCHON KLINIK BAD STAFFELSTEIN SE@CO.RG про надання для них безоплатно одноразових масок, які і надіслала до Медико-Соціального Центру ЛОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Всі витрати з доставки взяла на себе німецька сторона. Баденський Червоний Хрест, Тілль Майєр, п.Габі і персонал клініки, - всі вони  допомогли нам в тяжку хвилину.

 

 

 

 

 

 

Червоний Хрест - об'єднує людей творити добро. Львівська ОО ТЧХУ щиро дякує всім тим, хто взяв участь в цій доброчинній  акції! Нехай ніколи не зубожіє рука жертводавця!

 

Фото – Ірини Апостолюк, Ірини Валько, Тілля Майєра

Прес-служба Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України

 

Переглядів: 298 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 13:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024