Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Березень » 29 » Тілль Майєр, німецький фотожурналіст, зібрав для підопічних Червоного Хреста Львівщини – чергову пожертву
18:13
Тілль Майєр, німецький фотожурналіст, зібрав для підопічних Червоного Хреста Львівщини – чергову пожертву

ПОЖЕРТВИ - ДЛЯ ПРИДБАННЯ МЕДИКАМЕНТІВ 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 29 березня, в гімназії, - Gymnasium Burgkunstadt та в реальному училищі, -

Realschule Burgkunstadt був організований збір пожертв для підопічних Львівської ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

Про це Тілль Майєр написав на своїй сторінці у Фейсбуці: «Гарні учні. Дякую, що вислухали мою розповідь про Україну. Спасибі і за разову пожертву у 5100 €. Вона буде використана на проект придбання медикаментів для людей похилого віку в Україні».  

 

Зазначимо, збір коштів проводився також і на платформі #Helfen macht Spa ß-Sonderaktion Україна.

 

Звідки черпає Тілль Майєр інформацію про те, як живеться пенсіонерам на Львівщині?

 

Дуже просто, він регулярно моні торить ситуацію під час свої багаторічних регулярних поїздок до Львова. Ось, наприклад, один з репортажів, який був опублікований на нашому сайті 19 листопада 2018 р. Він був розміщений за посиланням -  http://lviv-redcross.at.ua/blog/2018-11-19-14964

 

Тоді Тілль Майєр, разом з патронажними медичними сестрами Львівської ОО ТЧХУ провідував тих, кому німецькі добротворці зібрали кошти для закупки ліків. І тоді стало можливим написати у репортажі: «У Львові малозабезпечені пенсіонери можуть безкоштовно отримати ліки, куплені за пожертви, що надійшли з Німеччини. Ініціатором проекту став журналіст з Німеччини Тілль Майєр».

 

У той час за даними ООН, кожен четвертий українець жив за межею бідності. Тепер же, через брутальну війну з Північним Сусідом, житиме за межею бідності до 90% населення України. Вже тоді багато українських пенсіонерів змушені були економити на їжі та ліках. У цьому особисто переконався у ту поїздку Тілль Майєр (Till Mayer). А що буде тепер, під час війни? А через кілька місяців, коли воєнні дії закінчаться, а економіка буде у розрусі?

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, Тілль Майєр у 2018 р. привозив до Львова нову книгу «Подорожі у темряву» (Dunkle reisen). У ній він зібрав кращі свої фотознімки, зроблені у гарячих точках планети, - Сірії, Мадагаскарі, Донеччині. Знайшлося там місце і для Львівщини. І ось тепер, коли ситуація досягла майже критичної точки, по всьому видно, йому доведеться писати другу частину книги.

 

В кінці книги автор закликав читачів допомогти малозабезпеченим пенсіонерам Львова, давши координати відділення Німецького Товариства Червоного Хреста у федеральній землі Баден-Вюртемберг, де Тілль вже давно працює на громадських засадах волонтером.

 

 

 

 

 

 

Тиждень тому Тілль Майєр знову був у Львові. Брав участь у розвантаженні з мікроавтобуса хліб війни, який надіслали в ЛОО ТЧХУ мешканці с. Оженин, що в Острозькому районі на Рівненщині. Це був його кінцевий пункт у трьохтижневій мандрівці у зону бойових дій в Україні. Свої враження Тілль виклав в газеті Obermain Tagblatt , в якій виконує обов՚язки головного редактора.

 

Тож у блокноті Тілля Майєра все нові і нові записи. На фотоплівці ж, – обличчя нових знайомих, життя яких було тяжким, а стало ще важчим. Він пообіцяв, що зробить усе, що буде в його силах, щоб допомагати знедоленим і надалі.

 

Фото – автора, Тілля Майєра, Наталки Панчишин

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 223 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 07:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024