Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Червень » 2 » День проголошення Італійської Республіки
21:55
День проголошення Італійської Республіки

ДЕНЬ  НАРОДЖЕННЯ  ІТАЛІЙСЬКОЇ  РЕСПУБЛІКИ

 

 

 

 

День проголошення Італійської Республіки відзначають 2 червня.

 

 

 

 

 

Історія цього свята пов’язана з референдумом, який відбувся у 1946 році. Саме у цей день громадяни Італії прийняли історичне рішення про зміну правління у державі з монархії на республіку. Вперше до участі у референдумі були допущені і жінки.

 

 

 

 

Традиції святкування цього урочистого Дня

 

 

 

 

 

 

Традиції святкування передбачають проведення військових парадів, які особливо урочисто проходять у Римі.

 

 

 

 

 

 

У небі пролітають винищувачі, які розпилюють кольори національного прапора – червоний, білий та зелений. По проспекту Імператорських форумів проходять колони, сформовані з представників різних родів військ. Разом з ними марширують і представники Італійського Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

Про свою участь в урочистій церемонії цього державного свята червонохрестівці Італії розповіли у фоторепортажі на своїй офіційній сторінці у соцмережі Фейсбук.

 

 

 

 

 

 

В Україні з великою пошаною ставляться до працівників Італійського Червоного Хреста, тому що вони з початку повномасштабного вторгнення рф в нашу країну активно включилися у допомогу постраждалим від бойових дій.

 

 

 

 

Крім гуманітарної допомоги, італійці організували у три етапи евакуацію зі Львова наших людей з інвалідністю до себе в країну, де розмістили їх у відповідних пансіонатах, в залежності від набутих захворювань.

 

 

 

 

Прибувши в Італію, місцеве телебачення зробило грунтовну передачу про цю подію. Заодно було оголошено про збір пожертв для українських евакуйованих зі Львова.

(Заключний репортаж про цю евакуацію зі Львова, яка відбулася 20 березня 2022 р., можна переглянути на сайті Личаківської районної організації Українського Червоного Хреста за посиланням - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2022-03-22-23437).

 

 

 

 

У цей урочистий для Італії день ми подумки з нашими колегами з Риму, розділяємо їх радість і шлемо від усього серця вітання!

Хочемо сподіватися, що у майбутньому наші дороги знову зійдуться, але уже при кращих обставинах і без протяжного завивання сирен повітряної тривоги. 

 

Фото – Ірина Апостолюк та Італійський Червоний Хрест/Фейсбук

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ #ЧХЛьвів #ЛООТЧХУ

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 116 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 05.05.2024, 21:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024