Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 11 » 11 березня 2011 р. в Японії був землетрус 9,0 бала, найпотужніший за всю історію спостережень
20:39
11 березня 2011 р. в Японії був землетрус 9,0 бала, найпотужніший за всю історію спостережень

 

МИЛОСЕРДЯ І СТИХІЙНІ ЛИХА

 

 

 

11 березня 2011 р. в Японії стався землетрус

магнітудою 9,0 балів, який став найбільшим

у цій країні за весь час спостережень

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Епіцентр лиха знаходився в 373 кілометрах на північний схід від Токіо на глибині 24 кілометрів. Землетрус викликав потужне цунамі, яке накрило територію загальною площею 561 кв.км.

 

Кількість загиблих склала близько 16 тисяч осіб, 93% з яких стали жертвами гігантської хвилі. Землетрус і цунамі також стали причиною аварії на АЕС «Фукусіма», розташованої в однойменній префектурі.

 

 

 

 

 

 

За оцінками Світового банку, збиток, яких завдало це стихійне лихо японській економіці, не враховуючи аварію на АЕС, склали 235 мільярдів доларів.

 

 

Довідково:

 

У той час увесь світ надсилав гуманітарну допомогу постраждалим від землетрусу в Японії. В їх числі були і добротворці з України.

 

Ось як про це звітували у 2011 році в ТЧХУ:

 

«Станом на 14 червня 2011 р. було зібрано пожертв по Україні: приватними особами - 147 619 грн; підприємствами - 421 838 грн; підвідомчими організаціями ТЧХУ- 157 969 грн. Разом це склало - 757 084 грн пожертв для постраждалих від землетрусу в країні Ранкового сонця».

 

І що цікаво, незважаючи на таку величезну стихійну катастрофу, яка сталася в Японії у березні 2011 р., вони вже восени цього ж року могли надавати допомогу іншим країнам, в тому числі й Україні, зокрема Львівській області.

 

Про це маємо згадку на нашому сайті: «Японці – мужня, працелюбна нація. Вже восени цього року вони, хоч ще і не до кінця залікували рани, завдані землетрусом, змогли проявити до львів'ян почуття вдячності: 28 листопада в столицю Галичини прибув Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні пан Тоїчі Саката, якому Уряд країни доручив передати мешканцям міста дарунки милосердя. Отримали їх медики і освітяни.

 

 

 

 

 

 

Так, Львівська комунальна міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги отримала від уряду Японії сучасне медичне устаткування на суму майже на 100 тисяч дол США».

 

(Детальніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-11-29-202 ).

 

 

…Прийшов буремний 2014 рік. Влітку цього року відбувся семінар в ТЧХУ, скликаний для працівників прес-служб Червоного Хреста, голів районних і міських організацій Товариства.

 

 

 

 

 

 

Завершився цей семінар - візитом працівників посольства Японії до НК ТЧХУ, під час якого були вручені 400 наметів, кожен з яких призначався для родини з 5 осіб, медикаменти та чек на солідну суму, який Червоний Хрест поділив з ЮНІСЕФ в Україні.

 

 

 

 

 

 

 

(Докладніше про це див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2014-07-17-3747  ).

 

 

Та то була тільки «перша ластівка». Пізніше, коли стало зрозуміло, що збройний конфлікт на Сході набуває затяжного характеру, і сотні тисяч вимушено переміщених осіб змушені покинути домівки, у Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця заснували проект "Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні", який фінансується урядом Японії. Цей проект діє донині, про що ми уже неодноразово повідомляли на нашому сайті.

 

Сьогодні ми, як і увесь народ Японії, сумуємо за жервами землетрусу в березні 2011 року, а водночас і дякуємо за милосердя їх громадян! Велике спасибі нашим друзям з країни вранішнього Сонця за суттєву допомогу Україні у лиху годину випробувань!

 

 

 

Фото – Ірини Апостолюк і з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2190831-11-berezna-pamatni-dati.html

 

Переглядів: 765 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024