Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 14 » Результати цьогорічної інформаційно - профілактичної кампанії "Здорове місто" (ВІДЕО)
16:41
Результати цьогорічної інформаційно - профілактичної кампанії "Здорове місто" (ВІДЕО)

 

 

"ЗДОРОВЕ МІСТО - 2017"

 

 

 

 

За результатами цьогорічної акції "Здорове місто"

понад 14500 мешканців м. Львова змогли безоплатно

пройти різноманітні обстеження та отримати

консультації спеціалістів у своїх територіальних

медичних закладах

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомили сьогодні, 14 липня, у Департаменті охорони здоров'я ЛОДА на своєму сайті.

 

Завдяки наданим для проведення акції мобільному флюорографу та апарату УЗД молочних залоз, вдалося обстежити значну кількість громадян щодо легеневих захворювань та патологій грудних залоз.

 

Зокрема, було здійснено ФОГК (флюорографія органів грудної клітки) 756 особам, зміни виявлено у 66 з них. Проведено УЗД молочних залоз та проконсультовано мамологом 442 жінки, зміни виявлено у 182 пацієнток, які скеровані на дообстеження.

 

Рання діагностика патології у цих пацієнтів допоможе уникнути розвитку серйозних ускладнень, покращити якість та продовжити тривалість життя

 

Нагадаємо, що з 29 травня до 12 червня у спеціальних наметових містечках поряд з медичними закладами у кожному мікрорайоні міста львів’яни могли отримати консультації спеціалістів, пройти медичне обстеження і навчитись надавати першу допомогу.

 

Про це повідомили у Львівській міськраді, де інформували: «Також три суботи поспіль біля міської дитячої лікарні чекають найменших пацієнтів. Перевірити своє здоров’я усіх охочих закликають у межах профілактичних акцій «Здорове місто».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Управління охорони здоров’я Львівської міської ради спільно з департаментом охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації та кампанією «Здорове місто» проводить традиційну профілактичну акцію «Здорове місто», мета якої – зберегти і покращити здоров’я львів’ян, пояснюючи, що рання діагностика хвороби і своєчасне лікування запобігає смертельним ускладненням. З 11.00 до 16.00 львів’ян консультуватимуть терапевт, кардіолог, ендокринолог, мамолог, сімейний лікар, педіатр та інші», – розповіли у міськраді.

 

 

«Усі охочі зможуть пройти обстеження на мобільному флюорографі, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла, перевірити зір, виміряти рівень глюкози в крові, пройти електрокардіографічне дослідження, УЗД молочних залоз, мамографію тощо. Під час акції мешканці також зможуть отримати друковані інформаційні матеріали щодо профілактики найбільш небезпечних недуг», – запевнили також у міськраді.

 

 

Медичні наметові містечка працювали у 10 локаціях, зокрема – й у віддалених куточках міста. Про цю подію знято спеціальний відео ролик:

 

 

 

 

 

 

Раніше Львівська ОО ТЧХУ також брала участь у цих акціях. Так було і цьогоріч. Так співпало, що 29 травня, - у день відкриття акції «Здорове місто», - у Львівській ОО ТЧХУ відбулася важлива нарада голів районних організацій м. Львова.

 

 

 

 

 

Цю подію висвітлено у репортажі «Червоний Хрест відроджує патронажну медичну службу». Ця подія - поворотний момент у діяльності Червоного Хреста Львівщини.

 

(Докладніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2017-05-29-10647 ).

 

На роботу прийшли досвідчені випробувані кадри, котрі включилися з 1 червня у різні інформаційно-пропагандистські кампанії, а інструктори Червоного Хреста  розійшлися по колективах міста, літніх дитячих таборах відпочинку, щоб навчити всіх бажаючих першій допомозі.

 

 

 

 

 

 

Так, наприклад, 3 червня поліцейські Личаківського району м. Львова вчилися першій допомозі під керівництвом Червоного Хреста. За старання і ретельність їм видано 25 сертифікатів про те, що учасники навчань прослухали 6-годинну програму з першої допомоги. Провели його – інструктори з першої допомоги Червоного Хреста  Уляна Стельмах та Ірина Апостолюк.

 

(Докладніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2017-06-03-10668 ).

 

 

 

 

 

 

11 червня відбулося навчання працівників Львівського міського Центру зайнятості. Заняття провела інструктор з першої допомоги Уляна Стельмах. Подію висвітлено у репортажі «Партнерство Червоного Хреста і Львівського міського центру зайнятості».

 

(Докладніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2017-06-11-10702 ).

 

Так що у підсумку, за два тижні акції «Здорове місто - 2017"  підготовлено з першої допомоги близько 70 осіб, що є цьогорічним внеском у загальний підсумок медичного благополуччя мешканців м. Львова.

 

 

 

 

 

Червоний Хрест і надалі буде турбуватися про здоров’я мешканців Львівщини.

 

 

 

Фото – прес-служб ЛОО ТЧХУ та ЛМР,

Катерина Олійник,

волонтер Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 456 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 23:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024