Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Березень » 11 » В Японії вшановують пам'ять жертв Фукусіми
14:18
В Японії вшановують пам'ять жертв Фукусіми

 

СУМУЄМО РАЗОМ З ЯПОНСЬКИМ НАРОДОМ

 

 

 

 

 

 

В Японії у неділю, 11 березня, вшановують пам'ять жертв землетрусу,

цунамі та аварії на атомній електростанції "Фукусіма-1".

 

 

О 14:46 за місцевим часом - у момент, коли сталася трагедія сім років тому, - країна згадала хвилиною мовчання близько 18,5 тисячі загиблих 11 березня 2011 року, повідомляє DW.

 

"Меморіальні служби були проведені в Токіо та в регіоні Фукусіма. Жителі зібралися вздовж узбережжя, щоб вшанувати загиблих", - йдеться у повідомленні.

 

Прем'єр-міністр країни Сіндзо Абе під час меморіальної церемонії заявив, що реконструкція зруйнованого під час землетрусу житла відбувається швидкими темпами, але багато людей все ще залишаються переселенцями.

 

Сім років тому руйнівний землетрус магнітудою 9 та цунамі призвели до зупинки систем охолодження на атомній електростанції "Фукусіма-1". Внаслідок цього розплавилося кілька ядер реакторів, на станції сталася низка вибухів та великий витік радіації в атмосферу.

 

 

 

 

 

 

 

 

Аварію на "Фукусімі-1" називають найбільшим атомним інцидентом з часів катастрофи на Чорнобильській АЕС. Після неї понад 120 тисяч людей були змушені залишити свої домівки в забрудненій місцевості. Десятки тисяч людей досі мешкають в тимчасовому житлі, а майже 50 тисяч не можуть повернутися додому. З часу трагедії померло понад 3500 постраждалих.

 

Довідково:

 

У той час, в 2011 р., увесь світ надсилав гуманітарну допомогу постраждалим від землетрусу в Японії. В їх числі була і Україна. Ми всі пам'ятаємо, як Іван Усіченко, президент ТЧХУ, особисто відвозив разом з делегацією у країну Вранішнього Сонця пожертви і кошти, зібрані добротворцями в нашій державі для постраждалих від небувалого землетрусу в Японії.

Ось як про це звітували у 2011 році в ТЧХУ:

 

«Станом на 14 червня 2011 р. було зібрано пожертв по Україні: приватними особами - 147 619 грн; підприємствами - 421 838 грн; підвідомчими організаціями ТЧХУ- 157 969 грн. Разом це склало - 757 084 грн пожертв для постраждалих від землетрусу в країні Ранкового сонця».

 

І що цікаво, незважаючи на таку величезну стихійну катастрофу, яка сталася в Японії у березні 2011 р., вони вже восени цього ж року могли надавати допомогу іншим країнам, в тому числі й Україні, зокрема Львівській області.

 

Про це маємо згадку на нашому сайті: «Японці – мужня, працелюбна нація. Вже восени цього року вони, хоч ще і не до кінця залікували рани, завдані землетрусом, змогли проявити до львів'ян почуття вдячності: 28 листопада в столицю Галичини прибув Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні пан Тоїчі Саката, якому Уряд країни доручив передати мешканцям міста дарунки милосердя. Отримали їх медики і освітяни».

 

 

 

 

 

 

«Так, Львівська комунальна міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги отримала від уряду Японії сучасне медичне устаткування на суму майже на 100 тисяч дол США», - повідомили тоді в ДОЗ ЛОДА.

 

(Детальніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2011-11-29-202 ).

 

 

…Прийшов буремний 2014 рік. Влітку цього року відбувся семінар в ТЧХУ, скликаний для працівників прес-служб Червоного Хреста, голів районних і міських організацій Товариства.

 

 

 

 

 

 

 

Цей семінар завершився візитом працівників посольства Японії до НК ТЧХУ, під час якого були вручені 400 наметів, кожен з яких призначався для родини з 5 осіб, набір медикаментів та чек на солідну суму, який Червоний Хрест поділив з ЮНІСЕФ в Україні.

 

 

 

 

 

(Докладніше про це див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2014-07-17-3747 ).

 

 

Та то була тільки «перша ластівка». Пізніше, коли стало зрозуміло, що збройний конфлікт на Донеччині набуває затяжного характеру, і сотні тисяч вимушено переміщених осіб змушені покинути домівки, у Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця заснували проект "Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні", який фінансується урядом Японії. Цей проект діє і донині, про що ми уже неодноразово повідомляли на нашому сайті.

 

Сьогодні ми, як і увесь народ Японії, сумуємо за жертвами землетрусу в березні 2011 року, а водночас і дякуємо за милосердя їх громадян! Велике спасибі нашим друзям з країни Вранішнього Сонця за суттєву допомогу Україні у лиху годину випробувань, яка, на жаль, тяжча за катастрофічний землетрус!

 

Фото – Ірини Апостолюк , Укрїнформу та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/2419291-v-aponii-vsanovuut-pamat-zertv-fukusimi.html

 

 

Переглядів: 510 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 04:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024