Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Лютий » 17 » На Тернопільщині відзначили 125-річчя з дня народження Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого
22:30
На Тернопільщині відзначили 125-річчя з дня народження Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого

 

ЮВІЛЕЙ ПАТРІАРХА

 

 

 

 

На Тернопільщині відбулися урочистості з нагоди

125-ліття з дня народження Патріарха УГКЦ

Йосифа Сліпого

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На Тернопільщині відбулися урочистості з нагоди 125-ліття з дня народження патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого У Тернополі провели молебень з нагоди125-ліття з дня народження патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого.

 

 

Як повідомляє кореспондент УНІАН, в молебні біля пам’ятника патріарху взяли участь представники місцевої влади та громадськості. Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк відслужив панахиду. Відтак представники влади, громадських організацій та жителі краю поклали квіти до пам`ятника.

 

 

«Сьогодні, 17 лютого, сповнюється 125-ліття з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого – ісповідника віри, довголітнього предстоятеля нашої Церкви, уродженця Тернопільщини. Коли почалося переслідування Церкви, він не зламався. 18 років в сибірських концтаборах йому пропонували бути московським митрополитом у Києві, але він свого народу, своєї віри не зрадив. Він був вірним до кінця. Патріарха заповідав бути собою, не цуратися своєї віри, любити свою Церкву і народ. Я вірю, що Йосиф Сліпий, сьогодні молиться за нас, за Україну», – сказав Митрополит Семенюк.

 

 

 

 

 

 

 

Значимість постаті Йосифа Сліпого відзначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна. «Святої пам’яті Блаженніший Верховний Архиєпископ Йосиф Сліпий був свідком подій майже цілого сторіччя, адже він помер на 92-му році життя, але, одночасно, був він співтворцем цих подій. Блаженніший кардинал Йосиф Сліпий незаперечно причинився до розвитку Української Католицької Церкви та українського народу саме в ту пору, коли їхнє буття перебувало під найбільшою загрозою, і тим самим увійшов у їхню історію», – сказав під час виступу Барна.

 

Окрім цього, сьогодні у селі Заздрість в родинному маєтку патріарха Йосифа, який зараз є музеєм, відбулася Архиєрейська божественна літургія, яку очолив Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав. Йому співслужив Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк та інші члени Синоду Єпископів УГКЦ.

 

 

 

Фото – ternopil.unian.ua

За джерелом:

https://ternopil.unian.ua/1783497-na-ternopilschini-vidbulisya-urochistosti-z-nagodi-125-littya-z-dnya-narodjennya-patriarha-ugkts-yosifa-slipogo.html

 

 

На цю ж тему:

 

Шанувальники філателії можуть ознайомитися з публікаціями про Йосипа Сліпого, зображеного на поштових марках у різних країнах. Вони подані у циклі випусків віртуального філателістичного клубу «Милосердя» в №15-19, під загальною назвою «Поборник віри і милосердя». Їх підготував Петро Гарматій, Заслужений зв'язківець України до 120-річчя Патріарха УГКЦ Йосипа Сліпого.

 

Адреси посилань:

http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-03-10-450

http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-03-11-451

http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-03-11-452

http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-03-12-453

http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-03-12-454

 

 


 



 

 

Переглядів: 621 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 14:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024