Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2011 » Жовтень » 11 » Міжнародне життя Червоного Хреста
11:41
Міжнародне життя Червоного Хреста

МИЛОСЕРДЯ  ДОЛАЄ  КОРДОНИ

Червоноградська міська організація ТЧХ  вже тривалий час співпрацює з Благодійним Фондом "Фонд Мерклє” з Німеччини. Співпраця почалася 13 років тому, коли у шахтарському містечку Соснівка сталося екологічне лихо. Питна вода із значним вмістом фтору та солей важких металів завдала  шкоди організму дітей, які масово захворіли на фтористу гіпоплазію зубів.

Першою, хто відгукнувся в час біди, була пані Рената Мерклє, підприємець, благодійниця із міста Штегена. Вона завітала у наш край, зустрілася з мерами міст Соснівки і Червонограда, поговорила з медиками, серед яких була і волонтер Червоного Хреста, стоматолог Галина Дубецька. Разом обмірковували можливість започаткування благодійних проектів на наших теренах, які б сприяли оздоровленню хворих дітей.

Рената Мерклє вдома теж консультувалася з медиками, з родиною, разом вирішили створити благодійний фонд, який зміг би фінансувати досить серйозні проекти в Україні. Отже БФ "Фонд Мерклє” діє у Німеччині в місті Штеген, де нині мешкає родина благодійниці, хоча офіційно зареєстрований у Львові. Координує роботу Фонду в Україні Галина Томків.

Один з перших проектів -  "Допомога дітям Соснівки”: 725 дітей, хворих на гіпоплазію зубів, почали отримувати два рази на тиждень "вітамінний” хліб з вмістом насіння соняшника. А приходять свята, особливо День св. Миколая, підопічні отримують з Німеччини подарунки. І так триває вже понад 10 років.

Співпраця Фонду Мерклє з Червоним Хрестом Червонограда посприяла і започаткуванню ще одного великого проекту – "Допомога одиноким непрацездатним особам похилого віку”. Завдяки йому, тепер 573 осіб, найбільш знедолених, отримують, теж двічі на тиждень, "шахтарський” хліб.

До Різдвяних та Великодніх свят Фонд Мерклє фінансує і презентує цій категорії червоноградців та соснівчан продуктові набори, у які входять: крупи, цукор, масло, макарони, борошно, олія, ковбаса та пасочки, щоб підтримати одиноких осіб, підняти їм святковий настрій.

Лише за останні п`ять років БФ "Фонд Мерклє” надав допомогу, яка сягнула понад один мільйон гривень (!)   Ренатою Мерклє була дана висока оцінка роботі працівників Червоного Хреста та волонтерів, що відповідають за реалізацію даного проекту.

Тисячі кілометрів розділяють Штеген і Червоноград, проте для Ренати Мерклє, жінки з чуйним серцем і щедрою душею, відстань - не перешкода для частих візитів в Україну. Вона зустрічається з громадськістю, своїми підопічними у них вдома, перевіряє ефективність використання коштів у започаткованих нею проектах. Та передовсім відвідує Львівську обласну (голова Валентин Мойсеєнко) та Червоноградську міську організації Товариства Червоного Хреста, з якими Фонд Мерклє уклав офіційну угоду про співпрацю.

Невдовзі знову чекаємо на приїзд пані Ренати Мерклє. У її планах – нові благодійні проекти, які розроблені і будуть втілюватися в життя разом з червонохрестівцями Львівщини.

На знімках: вгорі - зліва направо - Рената Меркле, фундатор Фонду, Богдана Криштопа, директор хлібопекарні, Марія Горошко, голова Червоноградської МО ТЧХ, чоловік Ренати Меркле - Герхард, презентують перший буханець "вітамінного хліба"; внизу - (зправа наліво) патронажна сестра Надія Безик, волонтер Оксана Войтович роздають літнім людям першу партію "вітамінного хліба" - інвалідові першої групи Івану Падалці та учасниці війни Осипі Лобас.  

 

Марія Горошко,                                                                                                                                                                                              

голова Червоноградської МО ТЧХУ, Львівської області.

 

 

 

Переглядів: 1248 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.07.2024, 01:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 362
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 82
Гостей: 82
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024